Plíšková posun v žebříčku nevybojovala, v Římě vypadla se Svitolinovou

19. 5. 2017, 19:18
Aktuality 73
WTA ŘÍM - Karolína Plíšková dnes přišla o možnost posunout se v pondělí poprvé na post světové dvojky. Ve čtvrtfinále antukového turnaje v Římě prohrála s Jelinou Svitolinovou, na kterou nestačila až v šestém vzájemném střetnutí na okruhu WTA.
Karolína Plíšková

Karolína Plíškovou zakončila přípravu před Roland Garros s bilancí 4 výhry a 4 porážky. Dnes v Římě si zahrála ve svém největším antukovém čtvrtfinále, dál už se však na svém nejméně oblíbeném povrchu nedostala.

Mezi kvarteto nejlepších českou jedničku nepustila Jelina Svitolinová. Ukrajinská tenistka zvítězila 6-2 7-6 a vzájemnou bilanci snížila na 2-5. Předtím uspěla jen v souboji na Hopman Cupu.

Statistiky zápasu
Svitolinová - Plíšková
4 esa 4
1 dvojchyby 2
63 %
1. podání 'in' 44 %
71 %
úsp. 1. podání 57 %
46 %
úsp. 2. podání 46 %
19 winnery 20
21 nevyn. chyby 33
5/7 brejkboly 3/9
čas: 1:32

Plíšková dnes nedokázala navázat na velmi dobré výkony z prvních dvou kol a často chybovala. S jedenáctou hráčkou světového žebříčku prohrála první čtyři gamy a první set už zachránit nedokázala.

I ve druhé sadě ztratila podání jako první ale pak se výrazně zlepšila a po dvou brejcích podávala za stavu 5-4 na zisk setu. Hru ale ztratila, a tak musel rozhodnout tie-break.

V něm měla Plíšková tři příležitosti poslat zápas do rozhodující sady, avšak Svitolinová se i díky několika výborným úderům ubránila a nakonec za hodinu a půl sama proměnila druhý mečbol.

Plíškové se tak nepovedlo dostat počtvrté v kariéře do semifinále antukového turnaje WTA, které by jí zajistilo posun na 2. místo světového žebříčku. V něm bude v pondělí pouhých 10 bodů za těhotnou Serenou Williamsovou.

Svitolinová se v sobotu utká s Garbiñe Muguruzaovou. Španělka dnes rovněž poprvé porazila Venus Williamsovou, kterou zdolala 6-2 3-6 6-2. Muguruzaová tak v Římě obhájila semifinále a jediná výhra ji dělí od postupu do prvního finále od loňského triumfu na Roland Garros.

O druhé místo ve finále se utkají Rumunka Simona Halepová a Nizozemka Kiki Bertensová, které uspěly v odpoledních utkáních.

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 3.076.495 dolarů
páteční výsledky (19. 05. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Svitolinová (8-Ukr.) - Kar. Plíšková (2-ČR) 6-2 7-6(9)
Muguruzaová (3-Šp.) - V. Williamsová (9-USA) 6-2 3-6 6-2
Halepová (6-Rum.) - Kontaveitová (Est.) 6-2 6-4
Bertensová (15-Niz.) - Gavrilovová (Austr.) 6-3 6-3
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Babosová/Hlaváčková (4-Maď./ČR) - Bondarenková/Siniaková (Ukr./ČR) 3-6 6-1 10-4
Makarovová/Vesninová (1-Rus.) - Krejčíková/Saisai Zheng (ČR/Čína) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

73
Přidat komentář
freeteepek
To co letí na betonu pár centimetrů vedle, na antuce padne ještě do kurtu. Třeba ten return od Svitoliny skvělýho prvního podání, když měla Kája setbol. Prostě musí Kája na antuce buď ještě víc přidat na razanci nebo změnit taktiku. Podle mě je na to šikovná dost a při hře myslí. Ne jako Petra. Ta ale hraje rychleji. Větší rány a k lajnám.
Reagovat
PetaM
No, na konci minulého roku už Petra používala hlavu o dost více :)
Reagovat
freeteepek
To je pravda. Škoda toho zranění. Petra dospěla letos to mohlo být zajímavé. Už i kvůli změně trenéra.
Petra začala svou hlavu používat víc v době, kdy byla bez trenéra, který by jí diktoval, jak má hrát. A víme, co jí Kotyza nejspíš radil. Ostatně při těch návštěvách na kurtu to bylo dokola pořád to samé...
Reagovat
blixa
Já jsem teda Petru dát gól hlavou nikdy neviděl ... ;-)
Reagovat
PetaM
Nehrála občas hlavou ve FC, když hráli nohejbal?
Reagovat
blixa
Jo, hrála :D
Reagovat
Kozoroh
Nástupkyní Angie na 1. místě nebude bezprostředně Kája, nýbrž Simona. Zvlášť, když Simona vyhraje Řím a RG.
Reagovat
PetaM
Překvapuje mě, že se Simona po vyhraném Madridu ještě nesložila. Myslím fyzicky. V minulosti, když zahrála dobře (vyhrála) nějaký turnaj, z toho následujícího skoro hned odstoupila, nebo si šla pinknout úvodní zápas :D Očekávám, že na RG se rozloží jako domeček z karet. A to proti ní nic nemám, jen konstatuju, jak to v minulosti bylo :D
Reagovat
freeteepek
Souhlas. Simona mé hodně upracovanou hru. Musí dost běhat, být rychlá. To se dlouhodobě nedá vydržet. Podobně hraje Angie. Ta má ovšem lepší kondici. I jí ale letos došel dech.
Reagovat
Paseka
Možné je samozřejmě všechno. Obzvláště v ženském tenise, ale Simona obhajuje poměrně víc bodů, než Karolína. Hlavně na GS. Pokud by Karolína zahrála oba GS dobře ( výrazně dobře), má šanci na 1.flek po Wimbledonu. :-)
Reagovat
George_Renel
zatím vychází. Co turnaj, to o stupínek výše. Že by na FO opravdu SF? To by ovšem bylo skvělé. .-)
Reagovat
freeteepek
Tak trochu jsem to čekal. Bohužel jsem si nevsadil včas a dost:-)První set jsem neviděl, ale byla to zřejmě bída. Konečná bilance úspěšnosti prvního podání - tristní. Opět výborný argument pro Kotyzu, jak má hrát pořád stejně, tedy jako na hardu. Jenomže to je chyba. Svitolinu vždycky předtím porazila. Prohrála s ní až dnes - na antuce. Pokud Kája narazí na antuce na soupeřku, která všechno vrátí (i to se stává), nastává pro ni neřešitelný problém. A proč? Odpověď už dávno znáte - protože nehraje kraťasy:-)) A dnes jí navíc chyběla i odvaha víc to mydlit...
Reagovat
FulnekUltras
možná nějaký reverzní blok z Jelínka ;) - nakonec i počet komentů zde je příznačně poněkud rezervovaný a CHLADNÝ...
Reagovat
lars
Karol kratas zahrala a Svitolina ho dobehla
Podle me by stacilo , aby Karol mela maximalne o 15 % horsi 1.servis z predchoz. zapasu a pravedpodobne by vyhrala.
Reagovat
freeteepek
Tak se podívej, jaký má dlouhodobý procenta prvního servisu. V předchozím zápase to byl těžký nadprůměr. Tak se teď dostala tím podprůměrem zpět k průměru. Prostě se to na antuce nedá všechno utlouct. Musí mít i jiné zbraně.
Reagovat
FulnekUltras
tak to je jistě pěkný počinek - a doufejme, že Kája si to na místě světové dvojky nakonec ještě dostatečně užije.
Reagovat
patriks
od Karolíny naprostá katastrofa, druhý set zlepšený výkon ale na co určitě nejsme zvyklí, nedopodávala druhý set za stavu 5:4 - kdo to sledoval, viděl že nedala v 10. gemu ani jeden první servis. Neviditelný soupeř - 2. místo žebříčku , hrál evidentně se Svitolinovou.
Reagovat
freeteepek
Nejsem si úplně jistej. Kája s tlakem umí pracovat. To spíš Svitolina měla pocit, že nemá co ztratit a trefovala se náramně. Tím Káju trochu vylekala a znejistěla.
Když vidíš, že Ti to všechno lítá zpátky, tak se snažíš i na tom servise být ještě lepší a možná už se pak dostaneš za hranu svých momentálních schopností...
Reagovat
Frick
Po těch třech nezdarech ve Stuttgartu, Praze a Madridu to chtělo už jako že fakt "the výsledek" a i když se v Římě to přijít "teoreticky" asi moc nemělo, tak prostě QF s Elinou asi konečná bejt neměla...
Reagovat
Jabadu
Ticho tady bude!
Očekáváme příchod královny. Projektované, vysněné, vypiplané ...
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Hlavní je , že to funguje s Hrdličkou.
Reagovat
Jabadu
Ty jim u toho svítíš?
Povídej ...
:-)
Reagovat
svetova.dvojka
já mám praxi , dělal jsem amatérského bulvárního fotografa a to co jsem nafotil, jsem pak poslal pracovníkům bulvárních plátků, to byl kšeft.
Reagovat
Jabadu
Hmm ... to je zajímavé. Pokračuj ...
Reagovat
Frick
To je hezká práce. Bohužel, celebrity při své nadutosti nechápou, že veřejnost má právo na KOMPLETNÍ a PODROBNÉ informace z jejich života.
Reagovat
svetova.dvojka
Jdeš třeba na místo, kde máš tušení, že se tam bude vyskytovat nějaká celebrita, může to být drahá restaurace,hotel nebo jen třeba nějaká čtvrť luxusních obchodů, sedneš si do restaurace, dáš si tam třeba jenom kafé, když máš hluboko do kapsy a čekáš s mobilem , který má kvalitní foťák a pokud možná HD kameru, což už dneska má skoro každý mobil kolem 6-7 tisíc..., já jsem takhle nafotit a nahrál třeba Agátu nebo pana Koktu a top úlovek mladý Topolánek...
Reagovat
Jabadu
Tak to ti chválím. Vskutku záslužná práce.
Reagovat
blixa
Takže odpornej šmírák a parazit. Blahopřeji.
Reagovat
svetova.dvojka
první pseudomoralista se ozval, blahopřeji...
Reagovat
blixa
To není žádnej pseudomoralizmus. Bejt šmírák je něco tak ubohého, že o nějaké morálce tu nemůže být vůbec řeč. A bejt šmírák za prachy, to je absolutní spodina lidství. Seš míň jak lejno na chodníku.
Reagovat
svetova.dvojka
Celebrity ale také nejsou dobrými lidmi..., jsou arogantní,namyšlení, povyšují se nad ostatní a běžného člověka považují za spodinu, takže asi tolik k tomu...
Reagovat
Frick
Tak tak.
Reagovat
blixa
To nevokecáš slizáku. Šmírák zůstane šmírákem, a objekt šmírování nic neomlouvá.
Reagovat
Fandina
To je ale nesmysl. O které celebritě to mluvíš?
Reagovat
Frick
Soukalová.
Reagovat
slacker
mene nez lejno na chodniku je jedine modrobolsevicky prase
Reagovat
sprchon
Nevadí, však se dočkáme. :) Pražská plynárenská, a.s.
Reagovat
Fandina
Mugu hezky první a třetí set. A pak, že nerostou. S Halep jsou dvě největší kandidátky na FO, tak jak se už před časem psalo.
Reagovat
bIbec
https://twitter.com/TennisWinter/status/865310935048736768
Reagovat
janek_da
:)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
inspirativni. tohle by mohly delat holky, nez zacne servirovat Marie nebo Laura, nebo chlapi nez odserviruje Rafa nebo Meditator...ten prostor tam je, ne ze ne....
Reagovat
fialka
http://www.eurosport.cz/tenis/vysilani-french-open-startuje-uz-22.-kvetna-kvalifikaci_sto6169604/story.shtml
Reagovat
Fandina
Koukám na to a na ČT Sport budou zase vybrané zápasy z French Open, tady se uvádí každý den v druhém týdnu něco.

http://www.ceskatelevize.cz/tv-program/hledani/?filtr%5Bslova-casti%5D=French+Open
Reagovat
Fandina
OT ... http://www.showbiz.cz/brno-tres-se-do-nocnich-ulic-vyrazeji-dve-tenisove-divosky-lucka-safarova-a-beth-mattek-sands/
Reagovat
Fandina
To jsou ale hezké holky (a kluci) :-))
Reagovat
Fandina
http://www.imgrum.org/user/ondrejpycha_photography/1493623214
Reagovat
jirkaS
parádní fotky 8-o , (spilková - mwah!) ;-)
Reagovat
Fandina
Kájo. Dneska jsem docela litovala, že tam nebyl Kotyza, mohl poradit, určitě by v té chvíli něco šlo změnit, woytha třeba říkal, že by mohla Kája jít o kousek dál na základní čáře. Jinak v TB se to přelévalo a škoda, že to nevyšlo.
Reagovat
tommr
dneska propásla velkou šanci na posun na druhý místo a ted jí dokonce hrozí pokles na čtvrtý místo pokud Halepová získá titul v Římě (a ta má k tomu hodně blízko) ... :(
Karolína by se na to druhý místo ale měla přece jen dostat i když trochu později, protože z lonska na FO na rozdíl od konkurentek nic neobhajuje (Serena obhajuje 1300 bodů, Halepová 240 bodů) ...
Pokud WTA odečte lonský body za FO ještě před startem letošního ročníku tak se Karolína dostane na druhý místo automaticky v žebříčku z 29.5 ...
Pokud WTA odečte lonský body za FO až po skončení letošního ročníku tak bude Karolíně k druhýmu místu stačit když na FO získá o 225 bodů mín než Halepová ...
Reagovat
smazaný uživatel
Simča si snad půjde pro titul.
Reagovat
lars
V Bukuresti to ma Halep povoleny
V Rimu musi vyhrat Mugu nebo Bertik :)
Reagovat
Jabadu
Ale nic jí nehrozí. Dvojkou bude tak jako tak.
Mně se líbí, že na sobě pracuje. "Jakoby" zhubla a je taková svalnatější.
A já poznám, kdo se v posilovně nefláká.
:-)
Reagovat
horska.kraslice
Pro mě Karolína čtvrtfinále v Římě dobrý, dost dobrý. Kdyby si to zopákla na FO, bylo by to ještě lepší.
Reagovat
blixa
Jo, kdo by to byl po tý bídě čekal. Pravda že Elinu asi dát ještě mohla, ale ta přišla na kurt s dobrým plánem kterej dokázala realizovat. Čtvrtinále na RG by bylo super.
Reagovat
tommr
Svitolina holt má dobrýho trenéra, kterej jí dobře poradil zatímco Karolína má jen Kotyzu, kterej se navíc ani do Říma neobtěžoval ... :(
Reagovat
Davor1
Takže keby mala dobrého trénera, tak by mohla ísť hrať na mužský okruh, či nie? Veď keď s neschopákom Kotyzom vedie v Race rebríčku a čoskoro bude na druhom mieste aj v oficiálnom rankingu, tak s niekym schopným by to tam valcovala všetko rad radom, či nie :D

Ten tvoj svet je fakt pozoruhodný, len čo je pravda.
Reagovat
Jabadu
:DDD
Reagovat
Lunej..
Chudak Kotyza, jeste, ze nevi o svem fanatickem ctiteli:)
Reagovat
Jabadu
On to jistě zase tak nemyslí. Od té doby, co jsou mikrofony na lavičce, jsem nezaznamenal, že by neměl (Kotyza) pravdu.
To takový Piotr ... ale hodně se zlepšil. Na Caroline najednou nekřičí, nemele hlouposti ... jistě od Kotyzy dost pochytil.
:-)
Reagovat
tommr
to jsou jen tvoje pošahaný spekulace pane přechytralej - já nikdy nic takovýho netvrdil ...
A v letošní Race už Karolína moc dlouho první nebude - na její místo se dere několik hráček včetně její dnešní přemožitelky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Karolína má jen Kotyzu.
Tenisportál má tommra :-)
My se máme.
Reagovat
Jabadu
Bez něj bychom neměli dva Wimbledony!
Bez jeho záslužné, pesimistické práce by se Petra nikdy nestala dvojnásobnou.
Všichni do jednoho jsme tady před finále stříleli petardy a konfety.
On nás varoval.
Že to bude těžký, že to bude na pič ...
Tím vytvořil "energetickou" rovnováhu a ono se to opravdu stalo!
Respekt, hombre ... respekt.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukni na koho jsem reagoval.
Davida Kotyzu na rozdíl od tommra respektuji.
PS: Doufám, že si tommr tu druhou větu nevyloží po svém :-)
Reagovat
Jabadu
Sorryjako. Za všechno stejně může Kalousek!
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Za všechno může kvitovka, chybí tady trocha kuchařského odlehčení :-)
Reagovat
Jabadu
Kdo ji (ho) zase naprášil?!
Je to škoda, páč se nemá člověk kým bavit. A jakej to byl materiál ...
:-)
Reagovat
Aussie
To jsou ta nejmoudřeší slova v celé debatě! Protože ten přece může za všechno, všude a vždycky.
Kdo vlastně je, ten Kalousek? Tady v Austrálii jen o něm slyšívám to, že múže za to i za ono...
Reagovat
blixa
To je úplně jedno, kdo to je. Prostě ten co za všechno může :D
Reagovat
sprchon
Kotyza asi počítal, že Kája nevyhraje ani první kolo. A taky že ne. ;)
Reagovat
Dobry-den
v zápase udržela pouze 5 z 10 servisů. Trochu nám holka začíná Erraniovatět byh řek...
Reagovat
Jabadu
Na tak pomalé antuce to není nic neobvyklého. A Elina jistě hrála skvěle (viděl jsem jen tie-break).
Reagovat
tommr
na antuce jí ten servis moc nepomáhá. Nezbývá než doufat, že se to snad zase zlepší na trávě a na hardu ...
Reagovat
Dobry-den
nemůžu úplně souhlasit, bídný servis má Karolína už delší dobu, což je celkem problém, neboť to je (byla) její hlavní zbraň, bez něj je zkrátka hrozně moc zranitelná
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist