Halepová dostala za vítězství v Římě o 10 eur méně než Djokovič

22. 9. 2020, 15:17
Aktuality 9
Tenisoví fanoušci na sociálních sítích se bouří proti tomu, že Novak Djokovič dostal za triumf na turnaji v Římě o 10 eur víc než vítězka ženské dvouhry Simona Halepová. Mnozí to označili za "směšný" rozdíl, kterým podle něj chtějí někteří lidé demonstrovat převahu mužů nad ženami.
Profily hráčů
Internazionali BNL d'Italia

Djokovič coby vítěz mužské části turnaje dostal 205.200 eur. Halepová po finálové výhře nad obhájkyní titulu Karolínou Plíškovou, jež musela kvůli zranění vzdát, inkasovala 205.190 eur.

Agentura Reuters uvádí, že tento rozdíl označili někteří tenisoví fanoušci za ubohý. "Lidé, kteří dělají rozdíl v platech na centy, jsou misogyni. Tečka," napsal jeden z uživatelů Twitteru. "Pokud tak strašně potřebují těch 10 eur, aby si dokázali své mužství, tak ať si je teda vezmou," napsal další.

Ačkoli například organizátoři grandslamů dávají vítězům dvouhry žen a mužů stejné odměny, ostatní společné turnaje mívají vzhledem k jiným kategoriím turnajů na ATP a WTA Tour dotaci různou. Loni dostal Rafael Nadal za vítězství v Římě 958.055 eur, což bylo téměř o polovinu víc, než inkasovala Plíšková. Kvůli důsledkům pandemie, která si vynutila přeložení Internazionali d'Italia z května na září, se také snížila celková dotace turnaje.

pva, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
Nola
mam pocit, ze spisovatelovi , ktory sa tymto prezentoval potrebuje za kazdu cenu uputat *1618

staci si pozriet, ake PM dostali pani v uvodnych kolach a ake damy, pani mali vyssiu dotaciu, ale podporili hracov v uvodnych kolach, ak by podobne postupovali damy, mozno ma Simona polovicu z PM, skoda, ze tu nie je citovany novinar, ktory sa stara o rozruch za kazdych okolonosti :

https://twitter.com/BenRothenberg/status/1308142410950676481
Reagovat
lvicek
Jestli je Novak format, tak Simone da tu petieurovku na banketu! ;)
Reagovat
peek
Stačí i míň, daně z ní platí přece on.
Reagovat
tommr
tohle rozčilování nad tak směšným rozdílem moc nechápu. Proč se nebouřili loni když Nadal shrábnul víc než dvakrát tolik co Karolína? smile
Reagovat
Fandina
Asi považují za normální, když muž bere o polovinu více než ženy. A když letos vzala vítězka jen od 10 eček méně, tak je to jen provokace. smile

Samozřejmě to celé je ode mě ironie. (*_*) smile
Reagovat
lvicek
To se prave rozciluji nad tim, ze je to smesne, a ja to teda trochu chapu ;). Ono je to stejne padle na hlavu, proc jim davaji 205 190 EUR? Si mohli tech 190 usetrit a dat treba ball kids a dat jim 205 tisic. Nebo rovnou 200 000 a basta.
Reagovat
tommr
ty cifry jim asi vypliv počítač a zaokrouhlovat to na celý tisíce by pro ně zřejmě byla moc velká práce ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přesně jeden z důvodů proč naše civilizace zanikne - absence zdravého rozumu.
Reagovat
turista
No rozdíl 10 Euro je směšný. Kovid ale pořádně zaúřadoval na odměnách hráčů. Letos bral vítěz 205900 Euro. Minulý rok bral asi 958000 Euro, teda téměř milión Euro. A Plíšková ani ne polovinu částky, kterou bral Nadal. Ale body do žebříčku se naštěstí nesnížily a sportovní hodnota výsledků také ne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist