Halepová kvůli zranění zad vzdala osmifinále ve Wuhanu

25. 9. 2019, 06:55
Aktuality 10
Přemožitelka Barbory Strýcové Simona Halepová ve Wuhanu nedohrála zápas 3. kola. Světová šestka za stavu 4-5 v prvním setu vzdala kvůli zranění zad Kazašce Jeleně Rybakinové. Ta si o své největší semifinále zahraje s obhájkyní titulu Arynou Sabalenkovou.
Profily hráčů
Simona Halepová (© AFP)

Simona Halepová po triumfu ve Wimbledonu laborovala se zraněním levé Achillovy šlachy. Během US Open Series vyhrála jen čtyři ze sedmi zápasů, po newyorském grandslamu měsíc nehrála. 

Na kurty se vrátila včera ve Wuhanu, kde začala hladkou výhrou nad Barborou Strýcovou. Ve svém druhém zápase se ale zranila. Sedmadvacetiletá Rumunka dnes vedla nad dvacetiletou Kazaškou Jelenou Rybakinovou 4-2, výhodu brejku ovšem neudržela a v devátém gamu ji zradilo zdraví. 

Světová šestka Halepová si kvůli bolestem zad vyžádala pauzu na ošetření a ještě zkusila pokračovat. Měla brejkbol, ale nevyužila ho a za stavu 4-5 utkání vzdala. 

"Za stavu 4-4 a 30-0 jsem při hraní bekhendu ucítila ostrou bolest. Je to zranění v dolní části zad. Myslím, že se jedná o více svalů," řekla zklamaná Halepová, kterou už letos bolesti zad limitovaly.

"Nevím, jestli je to stejné zranění, jako předtím. Vypadá to trochu jinak, ale je to stejná část zad," doplnila bývalá světová jednička, která nedávno obnovila spolupráci s trenérem Darrenem Cahillem.


Nyní se zdá být nepravděpodobné, že by Halepová mohla v příštím týdnu startovat na velkém turnaji WTA Premier Mandatory v Pekingu, kde předloni došla až do finále. O účast na Turnaji mistryň v Shenzhenu, který startuje 27. října, by z hlediska letošního hodnocení přijít neměla. Záležet bude hlavně na jejím zdraví.

Rybakinová, která v červenci na antuce v Bukurešti získala svůj první titul na okruhu WTA a před dvěma týdny si zahrála finále v Nanchangu, na svém prvním turnaji v roli hráčky Top 50 postoupila poprvé do čtvrtfinále podniku WTA Premier 5.

"Šla jsem se jít na kurt s tím, že nemám co ztratit. Že budu bojovat a jen se snažit předvést co nejlepší hru. Začala jsem trochu nervózně, ale v několika posledních gamech jsem už hrála dobrý tenis," komentovala Rybakinová, jež ve Wuhanu startuje díky divoké kartě. Proti Halepové si připsala svůj nejcennější skalp, hráčku Top 10 vyřadila podruhé.

"Takhle jsem vyhrát samozřejmě nechtěla. Nejhorší věcí, která se sportovci může stát, je zranění. Přeji Simoně brzké uzdravení, snad to nebude vážné," uvedla Rybakinová, jež si zajistila žebříčkový posun minimálně na 44. místo.

"Ale jsem moc ráda, že jsem ve čtvrtfinále. Je to úžasné. Začínala jsem rok kolem 200. místa a cílem pro mě byla Top 100. Už jsem v Top 50 a je to stále lepší a lepší," usmívala se moskevská rodačka reprezentující Kazachstán. 

O své největší semifinále si Rybakinová zahraje proti obhájkyni titulu Bělorusce Aryně Sabalenkové. Světová čtrnáctka Sabalenková se ve Wuhanu rozehrála do parádní formy, když teprve počtvrté v sezoně vyhrála víc jak dva zápasy po sobě.

Dnes Sabalenková vedla nad Kiki Bertensovou, s níž prohrála všechny čtyři předchozí souboje, už 6-1 5-1, ale sama si zbytečně druhou sadu zkomplikovala a nakonec ji získala až poměrem 11-9 v tie-breaku, ve kterém musela likvidovat setbol. I tak na cestě do čtvrtfinále ztratila jen 11 her.

• WTA PREMIER 5 WUHAN •
Čína, tv. povrch, 2,828.000 dolarů
středeční výsledky (25. 9. 2019)
• Dvouhra - osmifinále •
Rybakinová (Kaz.) - Halepová (4-Rum.) 5-4 / skreč
Bartyová (1-Austr.) - Keninová (15-USA) 6-3 7-5
Jastremská (Ukr.) - Kar. Plíšková (2-ČR) 6-1 6-4
Svitolinová (3-Ukr.) - Kuzněcovová (Rus.) 6-4 6-2
Kvitová (5-ČR) - Stephensová (10-USA) 6-3 6-3
Sabalenková (9-Běl.) - Bertensová (6-Niz.) 6-1 7-6(9)
Riskeová (USA) - Qiang Wang (8-Čína) 6-2 6-1
Martičová (Chorv.) - Kuděrmětovová (Rus.) 6-3 6-1
• Čtyřhra - 2. kolo •
Melicharová/Peschkeová (7-USA/ČR) - Kalašnikovová/Kingová (Gruz./USA) 7-5 6-1
N. Kičenoková/Spearsová (Ukr./USA) - S. Hsieh/Strýcová (1-Tchaj-wan/ČR) 6-4 2-6 13-11
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
blekenziii
Už vloni Simona musela vypustit konec sezóny vč. turnaje mistryň, tak snad to letos nebude stejné :-(.
Reagovat
Petur_Fisk
Jestli je to zase problém s tou ploténkou, tak to už lepší asi nebude.
Reagovat
FulnekUltras
Může to být jiná ploténka kousek pod. Šest neděl klidu to většinou spraví, ovšem ta zátěž nejen na páteř u Simonky při jejím stylu hry je drsná.
Reagovat
FulnekUltras
spraví samozřejmě dočasně - po pár letech se to pak vrací
Reagovat
Petur_Fisk
No přesně - ta zátěž je šílená. To platí i pro Ledeckou. Aby za pár let holky neskončily na vozíku.
Reagovat
Semi
Škoda, že nevzdala o kolo dřív -:(
Reagovat
d@ve
Ta Bára jí asi musela dát zabrat..
Reagovat
Fransoas
Současně si myslím,že jí Bára asi nenávidí. Do jaké míry je to pro Báru noční můra - velká otázka.
Reagovat
Jon61
Bára není jediná naše tenistka, kterou porazila hráčka, která v dalším kolo vzdala. Docela to musí štvát. I když Halep má zdravotní problémy delší dobu. Vrcholový sport tělu neprospívá.
Reagovat
tommr
no a její styl hry tuplem ne ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist