Halepová podnikla krutou odvetu proti Anisimovové, chybující Američance povolila jediný game

2. 10. 2020, 15:11
Aktuality 5
FRENCH OPEN - Simona Halepová na French Open vrátila loňskou čtvrtfinálovou porážku Amandě Anisimovové i s úroky, chybující Američance za necelou hodinu hry povolila jediný game. Předloňská šampionka si tak připsala již 17. vítězství v řadě a vylepšila svou letošní bilanci na 23-2. V dalším kole největší favoritku čeká repríza loňského osmifinále s teenagerkou Igou Šwiatekovou.
Simona Halepová (© AFP)

Simona Halepová má letos naprosto fantastickou formu. Na všech pěti předchozích turnajích se dostala minimálně do čtvrtfinále, těsně před pauzou v Dubaji slavila jubilejní 20. triumf, další přidala po pauze na antuce v Praze, ovládla i prestižní antukový podnik v Římě a přemožitelku stále nenašla ani na aktuálně probíhajícím antukovém grandslamu v Paříži.

Nasazená jednička si bez ztráty setu poradila se Sarou Sorribesovou, krajankou Irinou Beguovou a dnes za necelou hodinu s Amandou Anisimovovou, které i s úroky oplatila loňskou čtvrtfinálovou porážku.

Předloňská šampionka Halepová měla v utkání jediný problém, když ve druhé hře potvrzovala brejk a musela likvidovat pět brejkbolů 19leté Američanky. Všechny hrozby zlikvidovala a na kurtu už dominovala. Anisimovová se na výsledkovou tabuli dostala až po získaném úvodním gamu druhé sady, Halepová však proti chybující soupeřce předvedla další sérii šesti vyhraných her.

Dvojnásobná grandslamová vítězka a bývalá světová jednička Halepová, která vyhrála již 17. zápas v řadě, vylepšila svou letošní skvostnou bilanci na 23-2 a pátým rokem po sobě postoupila do druhého týdne French Open, si v dalším kole střihne reprízu loňského osmifinále s Igou Šwiatekovou. Další 19letou teenagerku loni deklasovala stejným způsobem jako dnes její vrstevnici Anisimovovou.

Šwiateková na letošním French Open pokračuje v suverénních výkonech, více než pět gamů po Markétě Vondroušové a Su-Wei Hsieh nepovolila ani Eugenii Bouchardové. Bývalou světovou pětku a finalistku Wimbledonu porazila 6-3 6-2. Proti Halepové zaútočí na premiérové čtvrtfinále na akcích velké čtyřky.

Také Elina Svitolinová se dál veze na vítězné vlně. Vítězka poslední generálky ve Štrasburku dnes přehrála 6-4 7-5 Jekatěrinu Alexandrovovou, vyhrála sedmý zápas v řadě a poprvé v letošní sezoně si na grandslamech zahraje osmifinále.

O vyrovnání svého pařížského maxima bude Svitolinová bojovat proti domácí Caroline Garciaové (h2h 1-3), s níž poslední tři vzájěmné duely prohrála. Francouzka Garciaová dnes zdolala 1-6 6-4 7-5 šestnáctou nasazenou Belgičanku Elise Mertensovou a potřetí za poslední čtyři roky v Paříži postoupila do osmifinále.

• FRENCH OPEN 2020 •
Paříž, Francie, antuka, 38.000.000 eur
páteční výsledky (02. 10. 2020)
• Dvouhra žen - 3. kolo •
Krejčíková (ČR) - Pironkovová (Bulh.) 5-7 6-4 6-3
Bertensová (5-Niz.) - Siniaková (ČR) 6-2 6-2
Halepová (1-Rum.) - Anisimovová (25-USA) 6-0 6-1
Svitolinová (3-Ukr.) - Alexandrovová (27-Rus.) 6-4 7-5
Garciaová (Fr.) - Mertensová (16-Belg.) 1-6 6-4 7-5
Trevisanová (It.) - Sakkariová (20-Řec.) 1-6 7-6(6) 6-3
Šwiateková (Pol.) - Bouchardová (Kan.) 6-3 6-2
Podoroská (Arg.) - Schmiedlová (SR) 6-3 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
brixner
Nejvodpornější hráčka na vokruhusmilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
jak pro koho smile
Reagovat
smazaný uživatel
Siniaková jde hrát teď na centr po Nadalovi
Reagovat
FulnekUltras
žádné štráchy s rychlokvašenými rádoby progresivistickými holátky smilesmilesmile
Reagovat
paddy
tu mladou Kurnikovovou smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist