Halepová s Putincevovou nezaváhala a je v osmifinále Australian Open, Bencicová po výprasku končí

25. 1. 2020, 05:29
Aktuality 10
AUSTRALIAN OPEN - Předloňská finalistka Simona Halepová na Australian Open zvládla premiérový souboj s Julií Putincevovou a prošla do osmifinále úvodního grandslamu sezony. Do něj se v Melbourne naopak nedostala Belinda Bencicová, světová sedmička schytala výprask od Anett Kontaveitové, se kterou uhrála jediný game.
Simona Halepová (© AFP)

Simona Halepová loni ve Wimbledonu senzačně získala svůj druhý grandslamový vavřín, ale od té doby se bývalá světová jednička částečně i kvůli zdravotním potížím ohromně trápí.

Osmadvacetiletá Rumunka na Australian Open teprve podruhé od loňského července vyhrála dva zápasy na jednom turnaji. Nasazená trojka bez ztráty setu přehrála Jennifer Bradyovou, Harriet Dartovou a v dnešním utkání třetího kola Julii Putincevovou.

Zatímco v úvodní sadě měla proti Kazašce jasně navrch a ani jednou jí nedovolila udržet servis, druhý set byl o něco komplikovanější. Halepová v něm nepotvrdila brejk, avšak své zaváhání ihned napravila a tentokrát si náskok brejku pohlídala. Za 78 minut v premiérovém souboji s Putincevovou zvítězila hladce 6-1 6-4.

Dvojnásobnou grandslamovou šampionku a bývalou světovou jedničku v osmifinále vyzve Elise Mertensová. Předloňská semifinalistka zdolala 6-1 6-7(5) 6-0 vracející se CiCi Bellisovou, která od března 2018 odehrála teprve svůj čtvrtý turnaj. Belgičance může oplatit loňskou porážku z finále v Dauhá.

Mezi nejlepší šestnáctku naopak neprošla Belinda Bencicová. Světová sedmička za 49 minut utrpěla debakl 0-6 1-6 od Anett Kontaveitové, která nastřílela 21 vítězných úderů oproti pouhým sedmi nevynuceným chybám a vyrovnala své melbournské maximum.

Estonka se o své premiérové čtvrtfinále na akcích velké čtyřky popere s Igou Šwiatekovou, s níž jediný dosavadní souboj vyhrála.

Šwiateková na svém prvním turnaji od loňského US Open exceluje. Osmnáctiletá Polka bez ztráty setu prošla do svého prvního osmifinále v Melbourne. Dnes porazila 7-5 6-3 nasazenou Donnu Vekičovou a vyrovnala svůj nejlepší výsledek na grandslamech (French Open 2019).

Nečekaně jednoznačný průběh měl souboj Garbiñe Muguruzaové s Elinou Svitolinovou. Španělská tenistka smetla světovou pětku bez ztráty podání 6-1 6-2 a vyhrála osmý z devíti letošních zápasů.

O čtvrtfinále, kterým by vyrovnala své melbournské maximum z roku 2017, se bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka utká s Kiki Bertensovou, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 2-3, nicméně oba duely na tvrdém povrchu vyhrála.

Nizozemka si dnes poradila 6-2 7-6 s Kazaškou Zarinou Dijasovou a vůbec poprvé se na úvodním grandslamu sezony dostala meziu šestnáctku nejlepších.

• AUSTRALIAN OPEN 2020 •
Melbourne / Austrálie, tv. povrch, 49.100.000 dolarů
sobotní výsledky (25. 01. 2020)
• Dvouhra žen - 3. kolo •
Pavljučenkovová (30-Rus.) - Kar. Plíšková (2-ČR) 7-6(4) 7-6(3)
Halepová (4-Rum.) - Putincevová (Kaz.) 6-1 6-4
Muguruzaová (Šp.) - Svitolinová (5-Ukr.) 6-1 6-2
Kontaveitová (28-Est.) - Bencicová (6-Švýc.) 6-0 6-1
Bertensová (9-Niz.) - Dijasová (Kaz.) 6-2 7-6(3)
Mertensová (16-Belg.) - Bellisová (USA) 6-1 6-7(5) 6-0
Kerberová (17-Něm.) - Giorgiová (It.) 6-2 6-7(4) 6-3
Šwiateková (Pol.) - Vekičová (19-Chorv.) 7-5 6-3
• Čtyřhra žen - 2. kolo •
S. Hsieh/Strýcová (1-Tchaj-wan/ČR) - Davisová/Golubicová (USA/Švýc.) 6-1 7-5
Krejčíková/Siniaková (4-ČR) - Flipkensová/Townsendová (Belg./USA) 3-6 6-1 6-3
Gauffová/McNallyová (USA) - Peschkeová/Schuursová (8-ČR/Niz.) 6-3 6-4
Arruabarrenaová/Džabúrová (Šp./Tun.) - Peraová/Voráčová (USA/ČR) 6-2 6-4
JUNIORKY
• Dvouhra dívek - 1. kolo •
Nosková (ČR) - Prestonová (Austr.) 6-3 6-1
Viďmanová (ČR) - Semenistá (Lot.) 2-6 6-2 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
Pavlis
Anett Kontaveit gratuluji k postupu. To je neuvěřitelnej výsledek. Letos jsem ji ještě neviděl. Pokusím se napravit.
Reagovat
FulnekUltras
dneska vlna, zítra sedlo může být - nenechme se WTA ošálit ;-)
Reagovat
tommr
a cestou do finále se možná ani nezapotí. Všechny jejich největší konkurentky padají jak mouchy ...
Reagovat
paddy
Proč by se tam měly dostat? Jen kvůli toho, že dosud nevypadly?

Klasika prognózy vs realita.

Do QF se mají dostat téměř všechny top8 hráčky, v realitě to jsou 3-4.

Letos asi opět vyhraje nová klikařka, která dopadne stejně ty předchozí. Mugu, Osta atd. Mediální kolotoč s přehnanou adorací je zničí.
Reagovat
Grape
To by bylo celkem fajn (i když Petra - Simona by bylo lepší), ale je to zase strašně předčasné. Poslední dva dny jasně ukázaly že může prohrát v podstatě kdokoliv s kýmkoliv.
Reagovat
Nola
Bel sa zranila? to skore mi nejak neleze do hlavy...
Camilka dnes mohla vyhrat, ak by to tam nepalila ako zmyslov zbavena z kazdej pozicie, kazdopadne som rada za Angie, len ci to bude stacit na Nastu netusim...
Reagovat
Alien
Camilka zase tátovi dala zápřah na nervovou soustavu.
Reagovat
FulnekUltras
svět je přece jen ještě v pořádku...
Reagovat
Hector21
pouze dneska, jindy je to doba vymklá z kloubů...
Reagovat
FulnekUltras
važme si každého dne i hodiny ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist