Halepová v Budapešti bez ztráty setu do semifinále, duo H+H je poprvé ve finále

12. 7. 2013, 21:26
Aktuality 29
WTA BUDAPEŠŤ - Asi největší překvapení letošní sezony Rumunka Simona Halepová dál září i v Budapešti, kde dnes ve dvou setech porazila Maďarku Babosovou a bez ztráty setu postoupila mezi kvarteto nejúspěšnějších. V semifinále se utká se svojí krajankou Alexandrou Cadantuovou. Druhou semifinálovou dvojici vytvoří Rakušanka Meusburgerová a Jihoafričanka Scheepersová. V Maďarsku se daří i českému deblovému duu H+H. Hlaváčková s Hradeckou si v Budapešti zahrají první letošní finále.
Simona Halepová

Rumunka Simona Halepová je zatím asi největším překvapením letošní sezony. Zejména na antuce letos Halepová doslova září. Na turnaji v Římě se z kvalifikace probojovala až do semifinále, kde padla až s pozdější šampionkou Serenou Williamsovou. Na antukovém French Open sice vypadla hned v úvodním kole, když nestačila na Španělku Carlu Suarezovou-Navarrovou, pak ale přišel turnaj v německém Norimberku, kde získala svůj vůbec první titul z turnaje WTA. Týden na to triumfovala podruhé, tentokrát ale na trávě v Hertogenboschi. Ve Wimbledonu vypadla ve druhém kole, v němž ve třech setech prohrála s Čínankou Na Li.

Tento týden ale Halepová hraje opět na antuce a znovu se jí daří. V Budapešti došla jako nasazené trojka bez ztráty setu do semifinále, když v dnešním zápase porazila domácí Timeu Babosovou 7-5 6-1. Výhrou nad Babosovou si navíc prodloužila šňůru vyhraných utkání na antuce na osm. V maďarské metropoli si tak Rumunka zahraje už o třetí letošní finále. Její soupeřkou bude její krajanka Alexandra Cadantuová, jež dnes smetla Shahar Peerovou z Izraele.

Druhou semifinálovou dvojici vytvoří turnajová šestka Chanelle Scheepersová, která ve čtvrtfinále vydřela výhru nad Dankou Koviničovou z Černé Hory, a Rakušanka Yvonne Meusburgerová. Ta si poradila se čtvrtou nasazenou Němkou Annike Beckovou.

"Ona odehrála velmi dobrý zápas. Já jsem se snažila hrát co nejlépe, ale někdy to prostě nešlo. Snažila jsem se bojovat o každý míč a využívat šance. Teď musím říct, že jsem moc ráda, že to vyšlo," komentovala po vydřeném vítězství šestá nasazená Scheepersová.

"Pořád tomu všemu nemůžu uvěřit. Hrála jsem opravdu dobrý zápas. Hrála jsem agresivně a se vším jsem se vypořádala. Nechtěla jsem si připouštět nějaký tlak, hrála jsem uvolněně a neřešila jsem drobnosti. Budu se snažit hrát co nejlépe i v semifinále," řekla k zápasu Rakušanka Meusburgerová, pro kterou je semifinálová účast v Budapešti zatím největším dosavadním úspěchem na turnaji WTA.

Duo H+H letos poprvé ve finále
České tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká si letos zahrají poprvé finále ve čtyřhře. Na turnaji v Budapešti dnes porazily Natalii Grandinovou z JAR a Petru Martičovou z Chorvatska 7:6 a 6:2 a společně mohou získat první titul od loňského října.

Finalistky loňského Wimbledonu, US Open a olympijského turnaje dnes do zápasu nastoupily, třebaže Hlaváčková kvůli bolestem musela ve třetím setu skrečovat čtvrteční utkání ve dvouhře s Rumunkou Alexandrou Cadantuovou.

Čtvrtfinalistky letošního Wimbledonu se společně dostaly loni devětkrát do finále a získaly čtyři tituly. Letos jim bránily v navázání na poslední říjnový titul v Lucemburku i zdravotní potíže Hradecké, Hlaváčková se zatím dostala dvakrát do finále s Američankou Liezel Huberovou.

- WTA INTERNATIONAL BUDAPEŠŤ -
(Maďarsko, antuka, 230.000 dolarů)
páteční výsledky (12. 07. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Meusburgerová (Rak.) - Becková (4-Něm.) 6:4, 6:1, Scheepersová (6-JAR) - Koviničová (Č. Hora) 4:6, 6:0, 7:6 (7:5),     Halepová (3-Rum.) - Babosová (Maď.) 7:5, 6:1, Cadantuová (Rum.) - Peerová (Izr.) 6:0, 7:5.

Semifinálové dvojice:
Scheepersová - Meusburgerová, Halepová - Cadantuová.

Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková, Hradecká (1-ČR) - Grandinová, Martičová (JAR/Chorv.) 7:6 (7:4), 6:2.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
A ONO OPRAVDU......, SERENA PŘED PÁR MINUTAMI VCHÁZÍ DO NĚJAKÝHO JEJICH HOTELU, TO TAKY KOUKÁM JAKO BLÁZEN, CO TAM DĚLÁ.....
Reagovat
dadaft
někdy má Serena divný výběr turnajů - třeba jak jela mezi Wimbledonem a Olympiádou do Stanfordu.
Reagovat
tommr
ten Stanford se dal spíš pochopit - má to doma a mohlo se to brát i jako příprava na OH. Proč ale hraje v Bastadu je záhada - ledaže za to dostala nějakej balík peněz bokem ... :)
Reagovat
tommr
Klára Zakopalová by měla hrát i v Bastadu kde je nasazená jako trojka. Jako dvojka je tam Halepová a jako jednička Serena Williamsová. Jsem hodně zvědavej jestli se tam tyhle tři hráčky opravdu objeví ... :)
Reagovat
dadaft
Serena v Bastadu???
nějak se mi tomu nechce věřit.
Reagovat
dadaft
no fakt je tam napsaná.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už to vím asi týden, že Serena bude hrát v Bastadu. Vědělo se to už dlouho dopředu... Dělal jsem si seznam turnajů (až do US Open), na kterých budou startovat moje oblíbené hráčky a právě díky tomu jsem narazil na Serenu v Bastadu. Já myslím, že je to dobře. Pořadatelé asi dali Sereně lákavou nabídku a pro diváky ve Švédsku bude určitě velké lákadlo, že můžou vidět takovou hráčku.
Reagovat
dadaft
jj, navíc Bastad má pokud vím mezi hráčkami velmi dobré renomé - asi se švédi holt dobře starají. ))
Reagovat
tommr
no jsem hlavně zvědavej jak dlouho Serena na turnaji vydrží - vůbec bych se nedivil kdyby se "zranila" a vypadla už v úvodních kolech ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já věřím, že Serena se nepřijela do Bastadu jenom zúčastnit, ale přijela tam vyhrát a potěšit švédské fanoušky. :) Jinak by to snad ani nemělo smysl...
Reagovat
dadaft
si na konci druhého setu zahrávala,
ale ona když je nejhůř, tak se může opřít o svou obranu,
a v tajbrejku se dokázala vzpamatovat a sehrála to skvěle.
Reagovat
tommr
vždyt jim k tomu stačily jen dvě výhry nad slabými soupeřkami. Titul z Budapešti je povinnost, cokoli jinýho by byl jasnej neúspěch ...
Potěšující je ale, že Andrea může hrát a že její zranění ze zápasu s Cadantuovou nebylo nijak vážný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, a já mám zase radost, že postupují, že je Andy v pohodě a může hrát. Já neříkám, co je nebo není povinnost, protože to snad ani kolikrát říct nejde vzhledem k tomu, co jsou kolikrát hráči nebo hráčky schopné předvést :)))
Reagovat
tommr
sorry, ale tady v Budapešti je to myslím dost jasný - deblovej turnaj hraje jen 8 párů a všechny páry jsou výrazně slabší než Háčka. Zpochybnovat jejich pozici jasnejch favoritek je čirej alibismus ... :)
Reagovat
PetaM
Errani/Vinci taky měly na FO získat titul, jsou to nejlepší antukářky a nejlepší pár světa. Žádné finále, prostě titul. Ten nezískaly, takže jako nic moc. Uvidíme, jestli na Amerických betonech získají nějaký cennější titul :) :) Já tedy pevně věřím, že titul získají jak v Budapešti, tak v Bad Gasteinu (pokud tam budou debl hrát). I malé tituly je můžou nakopnout k těm větším :) :)
Reagovat
tommr
prohrát ve finále s párem Makarova+Vesnina není žádná ostuda zvlášt když obě Italky ještě vedle toho hrály úspěšně i v singlu. To se s pozicí Háček v Budapešti vůbec nedá srovnávat ...
Jinak ale souhlas. Snad si už konečně Andrea a Lucka uvědomí, že v singlu se svojí hrou moc nadějí nemají a začnou se věnovat hlavně deblu. Výhry na malejch turnajích by jim mohly psychicky pomoct i na těch velkejch - o bodech ani nemluvě ... :)
Reagovat
Reti64
V Bad Gasteinu se dosud hrálo jen pětkrát (od roku 2007), ale Lucka tam vyhrála debla už 4x a Andrea 2x. Tak snad budou při chuti:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ale nikde nevidím svůj alibismus .))) Jen to nemám daný černobíle jako ty :))
Reagovat
smazaný uživatel
myslel sem, že Katka Siniaková bude hrát kvaldu... ale ať se dívám jak se dívám, vůbec ji tam nevidím..
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2013/1036/QS.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
třeba odstoupila..jedna tam má bye, takže tam mohla být Katka..
Reagovat
gedzitka
Taky mě to zarazilo. Ještě dneska ale dávala na facebook zprávu "Směr Rakousko". Spíš mě napadlo, jestli nedostala divokou kartu do hlavní soutěže nebo tak něco, ale nevím, jestli je to možné takhle narychlo...
Reagovat
PetaM
Podle mě tam hrát bude, i na FB napsala, že jede do Rakouska. Spíše bych věřil ve WC :D
Reagovat
PetaM
A dole jsou přeškrtnutá dva jména, ty dvě tam hrát tudíž nebudou. Z toho mi vyplývá jediné "Alt" a "Bye" ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
je fakt, že je jedna z nejlepších juniorek na světě, finále v Austrálii, 2x juniorský titul z debla. Taková hráčka by mohla dostat WC do hlavní soutěže. No uvidíme :-)
Reagovat
PetaM
Katka na FB: Teď pobavím všechny své fanoušky, stala se mi neuvěřitelná věc, které prostě nejde skoro věřit. Dnes jsem dorazila na WTA turnaj v Rakousku, udělala jsem si akreditaci, prohlídla areál, ubytovala jsem se do oficiálního hotelu, zapsala jsem si trénink, ale tréninkové kurty byly mimo areál a musela jsem pospíchat na shuttle. Po návratu jsem zjistila, že v soutěži nejsem a po krátkému pátrání jsem se dozvěděla, že jsem se zapomněla zaprezentovat (podepsat se) v WTA kanceláři. Tím ředitel turnaje posoudil, že jsem se na turnaj nedostavila a vyškrtl mě ze soupisky. Když už jsem to zjistila, nešlo nic změnit. Takže si svůj první WTA turnaj (podle žebříčku) nezahraji a ještě mě čeká pokuta. Zůstalo mi jenom se tomu zasmát a ponaučit se pro příště, že na nic se nesmí zapomínat (žádná maličkost není maličkost).
Reagovat
slacker
Nakopat pana reditele do pozadi
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, tak příště, Katko.. :(
Reagovat
tommr
ten její hloupej kiks jen podtrhuje letošní mizernou sezónu našich holek ...
Na vině je ale i neuvěřitelně byrokratickej přístup ředitele turnaje. To nemoh u začínající hráčky trochu přimhouřit oko? Vždyt je to první WTA turnaj na kterým Katka startuje a žádnej strašnej prohřešek to snad nebyl ...
Reagovat
Fandina
To jak dobře někdo hraje nesouvisí s tím, že se mu stane taková nepříjemnost jako Katce. Podle mě je to zkušenost a příště si na to Katka už dá pozor.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist