Halepová v Miami proti Qiang Wang nezaváhala a je v semifinále

27. 3. 2019, 20:07
Aktuality 1
WTA MIAMI - Simona Halepová v Miami potvrdila roli favoritky proti Číňance Qiang Wang a díky obratu ze stavu 1-5 postoupila po dvousetovém vítězství do semifinále. V něm se rumunská tenistka utká s Karolínou Plíškovou.
Simona Halepová (© AFP)

Simona Halepová před turnajem v Miami angažovala do role hlavního trenéra krajana Daniela Dobreho, s nímž má dobré mnohaleté zkušenosti. A zdá se, že konečně našla náhradu za Darrena Cahilla, který po loňské sezoně skončil.

Sedmadvacetiletá Rumunka totiž na Floridě poprvé v sezoně vyhrála na jednom turnaji čtyři zápasy po sobě a má šanci vrátit se na post světové jedničky. Po Townsendové, Hercogové a Venus Williamsové si poradila s Qiang Wang, proti které potvrdila roli papírové favoritky.

Úplně snadné to ale Halepová i vinou pěti ztracených servisů neměla. Úvodní sadu ještě měla pod kontrolou, ale ve druhém setu prohrávala 1-5 a vypadalo to, že o vítězce rozhodne až třetí dějství. Rumunka ale byla proti a nastartovala obrat.

Za stavu 4-5 a 0-40 při vlastním servisu odvrátila tři setboly v řadě a odpor soupeřky definitivně zlomila. Rumunka vyhrála posledních šest gamů a i ve druhém vzájemném duelu zvítězila ve dvou setech. Tentokrát 6-4 7-5.



Postupem do semifinále Halepová v Miami vyrovnala své maximum z roku 2015. A pokud v něm porazí vítězku českého čtvrtfinále Karolínou Plíškovou, s níž vede ve vzájemné bilanci 7-2 a v Miami ji v tréninkovém setu smetla 6-0, zajistí si postupem do finále návrat do čela světového žebříčku.

"Pokud budu předvádět svůj nejlepší tenis, budu mít velkou šanci stát se zase světovou jedničkou. Teď na to ale nemyslím, chci jen najít svůj rytmus a hrát, co nejlépe to půjde," řekla rodačka z Constanty Halepová, která byla první hráčkou světa 64 týdnů do letošního ledna, kdy ji po vítězství ve finále Australian Open nad Kvitovou sesadila Japonka Naomi Ósakaová.

První semifinálovou dvojici vytvořily už včera přemožitelka Petry Kvitové Australanka Ashleigh Bartyová a Estonka Anett Kontaveitová.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.035.428 dolarů
středeční výsledky (27. 03. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kar. Plíšková (5-ČR) - Vondroušová (ČR) 6-3 6-4
Halepová (2-Rum.) - Qiang Wang (18-Čína) 6-4 7-5
Semifinálové dvojice:
Bartyová (12-Austr.) - Kontaveitová (21-Est.)
Plíšková (5-ČR) - Halepová (2-Rum.)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
že se Wang Quiang ve druhým setu za stavu 5:1 úplně sesypala a nedokázala využít ani trojitej setbol. To by se jí pod jejím dřívějším trenérem asi nestalo ...

Výhra Halepový má samozřejmě velkej dopad i na naše hráčky...
Vítězka českýho derby se s ní utká v semifinále a je třeba říct, že to s Halepkou asi bude mít o hodně těžší než s Wangovou ...
Halepová se díky dnešní výhře rovněž posunula v žebříčku na druhý místo a odsunula Petru na třetí ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist