Plíšková vyhrála české derby s Vondroušovou, v semifinále vyzve Halepovou

28. 3. 2019, 06:19
Aktuality 34
WTA MIAMI - Karolína Plíšková v prvním vzájemném střetnutí porazila ve dvou setech o osm let mladší krajanku Markétu Vondroušovou a postupem do semifinále v Miami vyrovnala své maximum z roku 2017. O finále si sedmadvacetiletá Češka zahraje proti Simoně Halepové (h2h 2-7), které může zabránit v návratu na post světové jedničky.
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

Karolína Plíšková a Markéta Vondroušová si znovu po dvou týdnech zahrály ve čtvrtfinále turnaje WTA Premier Mandatory a zatímco v Indian Wells v něm obě ztroskotaly, v Miami musela jedna postoupit do semifinále. Povedlo se to zkušenější Plíškové, která v prvním vzájemném duelu porazila o osm let mladší krajanku 6-3 6-4.

Sedmadvacetiletá Plíšková v předchozích dvou kolech musela otáčet nepříznivý vývoj po prohraném prvním setu, tentokrát však začala lépe a ziskem prvních tří gamů určila ráz úvodní sady. Tu zakončila bez ztráty servisu. "Ale byl to těžký set," přiznala Plíšková.

Do problémů se dostala až ve druhém setu, v němž prohrávala 0-3. Ovšem vývoj dokázala ziskem pěti her v řadě otočit, za stavu 5-4 odvrátila dva brejkboly a po 80 minutách se mohla radovat z vítězství.

"Začala jsem hrát agresivněji a fungovalo to," komentovala Plíšková vývoj druhého dějství. "Myslím, že jsem se celkově zlepšila a odehrála tady svůj nejlepší zápas. Ona výborně bránila, nutila mě hrát údery navíc, ale byl to dobrý zápas," uvedla lounská rodačka, která odehrála i svůj čtvrtý zápas na turnaji ve večerních hodinách. "Už jsem si na to zvykla," usmála se.



Šampionka lednového podniku v Brisbane Plíšková si i na pátém letošním turnaji zahrála čtvrtfinále a potřetí se dostala do semifinále. V Miami je mezi čtyřkou nejlepších podruhé, předloni v semifinále podlehla ve třech setech Dánce Caroline Wozniacké. 

Letos si Plíšková zahraje o finále v dalším večerním duelu proti Simoně Halepové, kterou vyzve ve čtvrtek večer (ve 2:00 SEČ ze čtvrtka na pátek). S jen o půl roku starší Rumunkou prohrává ve vzájemné bilanci 2-7, minulý měsíc s ní prohrála třísetovou bitvu na domácí půdě ve Fed Cupu. A v Miami s ní odehrála nepovedený tréninkový set.

"Dostala jsem šest nula, takže to může být jenom lepší," řekla Plíšková. "Zlepšuju se tu, bude to dobrý zápas a myslím, že mám šanci," věří Plíšková před duelem s Halepovou, která si v semifinále poradila s Číňankou Qiang Wang a v případě postupu do finále se vrátí na post světové jedničky před Naomi Ósakaovou.



Plíšková má díky semifinále jistý posun na čtvrté místo světového žebříčku, účastí ve finále by se dostala před Petru Kvitovou na třetí a v případě zisku titulu by se bývalá světová jednička dostala na druhou příčku s odstupem 91 bodů na první Ósakaovou.

Devatenáctiletá Vondroušová, která letos vyhrála 13 ze 17 zápasů, díky skvělé formě vyletí ve světovém žebříčku na 43. místo a o sedm pozic vylepší své dosavadní maximum.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.035.428 dolarů
středeční výsledky (27. 03. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kar. Plíšková (5-ČR) - Vondroušová (ČR) 6-3 6-4
Halepová (2-Rum.) - Qiang Wang (18-Čína) 6-4 7-5
Semifinálové dvojice:
Bartyová (12-Austr.) - Kontaveitová (21-Est.)
Plíšková (5-ČR) - Halepová (2-Rum.)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
rybicka
Neviděla jsem, maje horší starosti, usnula jsem. Navíc jsem byla zbabělá. Když se dívám, holky prohrají ;-)
Každopádně gratulace, radost a vlastně super pro obě naše, zatím, nejlepší.
Reagovat
tommr
v článku se píše:
"Plíšková má díky semifinále jistý posun na čtvrté místo světového žebříčku, účastí ve finále by se dostala před Petru Kvitovou na třetí a v případě zisku titulu by se bývalá světová jednička dostala na druhou příčku s odstupem 91 bodů na první Ósakaovou."
ale to není tak úplně pravda. V případě postupu do finále by Karolína zůstala čtvrtá jen by se zmenšil její odstup na třetí Petru. Před Petru se dostane jen pokud získá titul ...

Zisk titulu by znamenal pro Karolínu posun na druhé místo i v Race. Jedničkou v letošní Race zůstane i po Miami Petra ...
Reagovat
FulnekUltras
Simonko, trhej !!!!!
Reagovat
gigin
Jj, ta s tím vypinkáváním je typická trhačka.
Reagovat
blixa
Zalez rudej šmejde !
Reagovat
lvicek
Jak muzes fandit Halep, jsi normalni? Jestli ma mit Peta sanci letos byt jednickou, tak potrebuje, aby zrovna Halep a Osaka skvelych vysledku nedosahovaly. Uz tolikrat byla malinky krucek od jednicky, takze tento jeden vyhrany zapas Halepky muze za par mesicu znamenat, ze zase jednickou nebude.
Reagovat
tommr
jj kdyby Halepka nedejbože v Miami vyhrála tak Petře odskočí v žebříčku o 750 bodů a Karolíně o 1050 bodů. A takovej náskok by se jen těžko stahoval obzvláště když Petru i Karolínu ted čekají velký obhajoby na antuce ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrovna na antuce Simona obhajuje víc než Petra s Karolínou dohromady :-)
Reagovat
PetaM
No, zato Simonu asi obhajoby nečekají :D :D Vlastně moment, kdožeto loni byl ve finále v Římě a vyhrál RG? Nějak si nemůžu vzpomenout. Je za výhru na RG hodně bodů? Nebo jen nějaké šušně?
Reagovat
tommr
pravděpodobnost, že Halepka obhájí Řím a French Open je ale dost vysoká. Rozhodně mnohem vyšší než že tam Petra udělá dobrej výsledek ...
Reagovat
slacker
a ty pravdepodobnosti sis vycucal.
Reagovat
Grape
V ženském tenise totiž v poslední době vše vychází podle pravděpodobnosti...:D
Reagovat
smazaný uživatel
Pravděpodobnost, že tommr po porážce české hráčky nevynechá slovo "trapně" nebo "ostudně", je téměř 100%.
Reagovat
Grape
To je fakt. Jedinou jistotou v ženském tenise jsou tommrovy komentáře. :D
Reagovat
blixa
On zase tak nefandí Halep, on fandí hlavně proti Káje v podstatě každé. Je to maloburžoazní rudá zrůda ! ;-) :D
Reagovat
lvicek
No to ja samozrejme chapu. Ale ze radsi hejtuje Karolinu nez aby "pomohl" Petre, to uz je fakt dost na palici.
Reagovat
turista
Nevim proč tak nesnáší Karolínu. Je moc dobrá.
Reagovat
rybicka
Spojení "maloburžoazní" a "rudá" - lze nějak vyjasnit?
Reagovat
blixa
Trapně napodobuji Ultrasovy bláboly :D
Reagovat
blixa
I když vlastně, třeba to i dává smyl :D Zrůda to je, rudá taky, a to, jak pojímá to svoje titulování "maloburžoazní", tam by se asi vešel rovněž :D
Reagovat
turista
Maloburžoazie tím se mysleli např. drobní živnostníci. Velkoburžoazie to jsou např. pánové Kellner, Tykač a podobní např.různí velcí bankéři. FulnekUltras si myslím, že je spíše proletář.
Reagovat
blixa
No to sice ano, ale Ultras používá výraz "maloburžoazní" jako nadávku či spíše takové dehonestační označení v podstatě kohokoliv, nezávisle na způsobu obživy ;-)
Reagovat
blixa
Jinak on sám je tuším živnostník, takže prostě maloubužoust ! :D
Reagovat
turista
Aha.
Reagovat
Andrew89
prožila super měsíc 2x CF se prostě počítá. Ted hurá na antuku

Karolajn má ted podle mě proti sobě nejtěžší možnou soupeřku. skoda, že to zas neuvidim, protože je to pozde:D

Už se těšim na evropu a na normální časy
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ať už to finále konečně vyjde.
Reagovat
EllNino
Gratulace, zápas jsem neviděl, ale čekal jsem podobný výsledek, takový , který neurazí, nenadchne, myslel jsem, že Markéta trochu víc pozblobí ...:)

I tak, pro Markétu neuvěřitelný měsíc, dvě čtvrtfinále na PM turnajích jsou pecka, víc mě mrzí t prohra s Elinou v IW? tam na ni Markéta měla, dneska to bylo dost na jednu branku, krom začátku 2. setu :) V Live Race je Markéta na 19. místě, tak pokud vydrží zdravíčko, bude se teď jen posouvat :)

Karolína si zahraje se Simonou, což je pro ni asi nejtěžší soupeřka, porazila ji jen 2x, venku na hardu ji nikdy neporazila, tak je čas to prostě zlomit ... naše holky se celkem pravidelně letos dostávaly do záěrečných kol velkých turnajů, ale ty nkonec patřily někomu jinému, tak to zkus, Karolíno, odbrzdi to a vystřílej Simonu z kurtu ... jestli na to máš :) Ve finále bych už pak věřil, že to zvládne
Reagovat
Fransoas
Souhlasim,aby konečně to prokletí jménem Simona prolomila.Očekával jsem rivalitu od Markéty.Škoda,že to nevyšlo.Nicméně je to opět posun mezi padesátku.Karolíně přeji hodně štěstí,protože Simona bude hrát opět jako o život.
Reagovat
horska.kraslice
Viděla jsem zápas od začátku až po stav 6:3 3:4. Karolíně od začátku všechno vycházelo. Švihala tam pecky jednu za druhou, takže Markéta se skoro vůbec nedostala ke své tvořivé hře. Navíc Markéta dělala i dost nevynucených chyb. Vůbec, zdálo se mi, že Maky nastupuje tentokrát k zápasu s příliš velkou pokorou. Možná zatím těžko snáší zápasy proti krajance (?) Už při rozehrávce řeč jejího těla nevěštila nic dobrého. Shrbená ramínka, ustrašená mimika. A tohle se přeneslo i do zápasu. Ze začátku se skoro nechytala, prohrála si servis a bylo to 0:3. Pak se mírně uvolnila, zlepšila se, ale začátek setu už nedohnala. Začátek druhého setu byl vyrovnaný, Karolína ubrala na razanci úderů a Markéta se dostala do hry, sebrala Karolíně servis a vedla 3:0. To však ukončil vstup Conchity, která Karolíně důrazně připomněla, že musí opět přidat na razanci. Pak už jsem to viděla jen do stavu 3:4.
Pro Maky je to další dobrá zkušenost. S krajankami se na turnajích bude v zápasech občas potkávat a musí k těmto zápasům přistupovat stejně sebevědomě jako s ostatními.
Gratuluji oběma, Karolíně k semifinále a Markétě k úžasné sérii - dvě QF po sobě na tak velkých turnajích, super.
Reagovat
horska.kraslice
Pardon, do stavu 2:3 (a ne 3:4).
Reagovat
Nenela
Shrbena raminka ma Maky bohuzel porad, vypada to dost blbe, tak jako ponizene, myslim, ze si to Maky vubec neuvedomuje. Je tak rostla nebo blbe drzi telo, kazdopadne to tak ma porad.
Reagovat
horska.kraslice
Jenže v poslední době si na to dávala pozor a snažila se chodit více vzpřímeně. I ve včerejším zápase se postupně narovnávala, jak se její hra zlepšovala, dokonce jsem jednou při přípravě na servis u ní zaznamenala rovnání ramen a la Bára Strýcová. Ovšem před zápasem vypadala jako vyděšené kuře a na rovnání ramen si zřejmě nevzpomněla.
Reagovat
tommr
Markéta není zvyklá hrát v noci a na její hře v úvodu zápasu to bylo znát. Když se konečně probudila tak už byla Karolína tak rozjetá že se se zápasem nedalo nic dělat. Ještě štěstí, že si Markéta vybrala slabší chvilku na turnaji zrovna proti Karolíně ...
Reagovat
turista
Bude se muset naučit hrát i v noci. Když turnaj někde chytí skluz tak se běžně hraje i v noci do 2 hodin. Nevyhne se to ani těm hodně vysoko postaveným tenistům a tenistkám.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist