Halepová vyhrála souboj o post jedničky a je potřetí ve finále Roland Garros

7. 6. 2018, 15:00
Aktuality 98
FRENCH OPEN - Simona Halepová na pařížské antuce vyhrála přímý souboj o post světové jedničky. Rumunská tenistka porazila ve dvou setech Španělku Garbiñe Muguruzaovou a potřetí v kariéře postoupila do finále French Open. O první grandslamový titul si zahraje s Američankou Sloane Stephensovou, která si poradila s krajankou Madison Keysovou a může navázat na triumf z loňského US Open.
Simona Halepová

Na Roland Garros dnes došlo na přímý souboj o post světové jedničky a nečekaně snadno ho vyhrála současná vládkyně Simona Halepová. Šestadvacetiletá Rumunka na pařížské antuce porazila předloňskou šampionku Garbiñe Muguruzaovou 6-1 6-4.

Halepová sebrala o dva roky mladší Španělce celkem šestkrát podání a vývoj druhého setu otočila za stavu 2-4. V pátém vzájemném střetnutí zvítězila teprve podruhé a opět uspěla na antuce, mimo ní pokaždé prohrála.

"Snažila jsem se hrát hodně rychle. A všechno mi vycházelo," pochvalovala si na kurtu vítěznou taktiku. Halepová je ve finále grandslamu už počtvrté v kariéře, všechny tři předchozí pokusy získat první grandslamový titul skončily třísetovou porážkou (Roland Garros 2014 a 2017 a Australian Open 2018).

"Jsem tu znovu ve finále a doufám, že to bude lepší než vloni. Pak uvidíme, co se může stát," připomněla loňskou prohru s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou, nad níž ve finále vedla už 6-4 a 3-0.



O zisk své nejcennější trofeje si Halepová zahraje v sobotu proti Sloane Stephensové, nad kterou vede ve vzájemné bilanci 5-2.

Pětadvacetiletá Stephensová je ve finále grandslamu podruhé, to první loni na US Open přetavila v titul. V dnešním druhém semifinále si právě v repríze newyorského finále poradila dvakrát 6-4 s krajankou Madison Keysovou.

"Vždycky je těžké hrát proti krajankám, zvlášť proti tak dobré kamarádce. Takže jsem moc ráda, že jsem to zvládla," řekla na kurtu Stephensová. "Sobotní finále bude další velká příležitost a už se na to moc těším," dodala.

Dvě Američanky se v boji o finále na French Open utkaly poprvé od roku 2002, kdy Serena Williamsová porazila obhájkyni titulu Jennifer Capriatiovou.



Desátá hráčka světa Stephensová už má jistý posun na post světové čtyřky, čímž o pět příček vylepší své dosavadní maximu. Výš se už nedostane ani v případě pařížského triumfu, byť by pak měla v držení dva grandslamové tituly. Po newyorském triumfu se totiž trápila a prohrála 8 zápasů v řadě.

Nicméně ještě dva měsíce Stephensovou nečeká obhajoba žádných bodů, neboť loni v létě se vracela po téměř rok dlouhé pauze zaviněné únavovou zlomeninou v chodidle.

• FRENCH OPEN 2018 •
Paříž, Francie, antuka, 39,197.000 eur
čtvrteční výsledky (07. 06. 2018)
• Dvouhra ženy - semifinále •
Halepová (1-Rum.) - Muguruzaová (3-Šp.) 6-1 6-4
Stephensová (10-USA) - Keysová (13-USA) 6-4 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

98
Přidat komentář
zde73
Preji Halep at ji to vyjde!
Reagovat
FulnekUltras
nějaký ten db navíc už nikoho nerozhází... ;-) škoda, že finále neuvidím, doma by mě teď udržela fakt jenom Peťa... ;-) moc se mi tady neperte a šetřete síly fandovské i haterské na Wimbl... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=3zbG2wyLKaU
Reagovat
brixner
Fakt razíš do Gruzie? Pamatuji gruzínský čaj, to bývávala dobrota! Takže pokud ano, přeji šťastný let, hezké zážitky a klidně lehni na nějakou tu ...adzeovou, tady na TP ti to projde, qurva fix :-)) Musí to být krásná země...Já letos smrdim doma, ale příští rok to vypadá na Denali, ale kámošové dost zmiňují i Cotopaxi, ježiš, kdyby se tak člověk mohl rozkrojit aspoň na pět kusů(a to jsem při zemi) Cestoval bych, až bych brečel!
Tak Good luck!
Reagovat
COMEON
Nechapem ako niekto sa mohol diviť, že je SLoane v SF RG alebo dokonca teraz, že postupila do finále. Bol to jej najvyrovnanejší Grand SLam na ktorom dala 4x 4. kolo (pred tohtoročným turnajom) a jej hra sedí na antuku.

Vyhraj to tam cele :)
Reagovat
Pedronegro
koťátko by bývalo udělalo lépe, kdyby místo dementního řvaní hrálo tenis, který umí, a Simona už mě tím opičením po meldonce taky sere, už se jí velice blíží, všechno krávy blbé, kdo to má poslouchat, tak doufám, že ve finále dostane od Sloane na frak ...
Reagovat
Fandina
Simoně jsem přála, ale celkem mě překvapilo, že tak Mugu přejela. Byla hodně lačná po výhře a bylo to vidět. Sloane se mi líbila, jak hrála v pohodě a Klíčům vlastně nedala šanci.
Ve finále budu víc přát Halep, ale když vyhraje Sloane, divit se nebudu.
Reagovat
FulnekUltras
Jestli je teď ve WTA někdo na řadě, jsi to Ty. Tak doufám, že si do třetice vezmeš na finále odhodlání podle Petry a zvládneš to.

Haide Romania pana la sfarsit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fandina
Do třetice na FO, jinak je ve finále GS počtvrté.
Reagovat
tommr
všechny zápasy jsou jednoznačný výhry favoritek a poražené tam většinou působily jen jako statistky. Jedinou výjimkou byl snad jen zápas Kastkiny s Wozniackou a to je na GS hodně málo. Ani ve finále nečekám žádnou napínavou bitvu ...
Reagovat
Nola
Simona vs Angie tutovka, najlepsi zapas RG
Reagovat
tommr
jen v prvním setu. Další dva už byly hodně jednostranný ...
Reagovat
Nola
ja hodnotim zapas, nie vysledok
Reagovat
tommr
já na ženský zápasy koukám hlavně kvůli tomu, že jsou obvykle dramata s těžko předvídatelnejm výsledkem. Z tohodle pohledu mě závěr letošního FO dost zklamal ...
Když se budu chtít pokochat bezchybným tenisem tak budu koukat na top-hráče z ATP ...
Reagovat
smazaný uživatel
Takticky skvěle zvládnuté. Poslední míček celkem symbolický. Jestli podobně budou psát čáry i v sobotu...
Simona bude pod tlakem víc.
Na finále se těším.
Buď se potvrdí Anettino pravidlo, nebo bude nová grandslamová vítězka.
Sloane fandím, ale víc budu přát Simoně. Zaslouží si to.
Haide!
Reagovat
kada.tom
Paráda! Hodně nenápadným výkonem skrze celý turnajem se dostala Sloane až do finále, což je pro ní na antuce rozhodně velký úspěšch. Dneska neměla až na malé intermezzo od stavu 5-2 do stavu 5-4 ve 2. setu, kdy to Keys ještě mírně zdramatizovala, žádné problémy a abychom se v sobotu ještě hodně nedivili, byť Halep bude opravdu velikou favoritkou, jenže to už bylo několikrát ... :-)
Reagovat
tommr
zdramatizovala to Stephens, která nezvládla napoprvé dopodávat. Keys byla celej zápas úplně neškodná ...
Reagovat
Nola
co ta Sloane vrati.... Murray v sukni, nerobi zbytocne chyby, vyborne sa hybe, finale bude velmi zaujimave, snad to Simona znovu nepokoni
Reagovat
baggik
Hrozny zapas. Zlaty jecivky, vypnes zvuk a oci si prijdou na sve.
Reagovat
Nola
hrozny je slabe slovo, nuda, nuda, nuda..... radsej pocuvat 3 hodky jacanie, ale pritom sledovat paradny zapas
Reagovat
svetova.dvojka
Simona jedině Simona...
Reagovat
kada.tom
tak, Sloane, před chvílí si kámošce darovala servis, takže teď je záhodno hezky esteticky zarovnat skóre nebo by se taky mohlo stát, že by se kámoška mohla rozjet
Reagovat
baggik
Tohle nebyl aut. Že aspoň nerozmlátí raketu jako Kája.
Reagovat
kada.tom
rozhodčí na umpire seznala ten dopad jako aut, takže to aut byl ... více není třeba řešit, až bude jestřáb i na antuce, bude to práce pro něj :-) ... navíc na naprosté dominanci Sloane to vůbec nic nemění
Reagovat
baggik
To ze neni jestrab i na antuce nedavalo smysl, protoze posuzovani podle stopy micku zni fakt legracne, ale jeden znalec psal, ze zadaji do pocitace rozmery z kurtu a na antuce se ta lajna muze ruzne zdeformovat, kdyz je tam zasazena a ne namalovana a pak by to nesedelo.
Reagovat
baggik
Keysová ma ze Stephens nějaký blok, je to stejně špatné jako ve finále us open. S tímhle tenisem by neprolezla do třetího kola. Já pochopim chybu, když se hraje na riziko, ale ona při nahraných míčcích hraje stále jen doprostřed a ještě blbě.
Reagovat
kada.tom
nejspíš to tak bude, protože Sloane nemá zatím absolutně žádný problém se Keys
Reagovat
svetova.dvojka
Dvě Afroameričanky proti sobě v semifinále grandslamu, to je myslím poprvé v historii, kdy se to stalo...
Reagovat
Nola
iste :D vlani na USO hrali semi iba Americanky.....
Reagovat
svetova.dvojka
A byly všechny Afro ?
Reagovat
PetaM
Jen jedna nebyla :D
Reagovat
baggik
Tak on určitě myslel pouze French open, protoze na antuce je to podle me unikat, i kdyz u sester Williams kdo vi, jestli nepokorily i tohle. Na jinych grandslamech neni o cem se bavit, vzdyt Williamsly mely i nekolik finale spolu.
Reagovat
kada.tom
LOL :-D

minimálně loni hrály Venus se Sloane v NY a kdysi dávno hrály ve Wimbledonu i sestry SF proti sobě
Reagovat
svetova.dvojka
Aha...,tak já ženský tenis tolik nesleduji.
Reagovat
Astarin
No Madison je mulatka, tedy napůl bílá a napůl afro-američanka.
Reagovat
kada.tom
Sloane zatím výborná, hraje dneska moc pěkně, chvilku útočně, chvilku čeká na chybu, výborně se pohybuje a hlavně mi přijde, že je naprosto v klidu :-)

Tak ještě jeden, chtělo by to další finále :-)
Reagovat
kada.tom
krom dalšího finále je tu možnost se posunout na post světové čtyřky :-)
Reagovat
Nola
americanky - uspavaci zapas, nebavi ma, ako 1.semi, uroven zatial o triedu nizsia, snad to bude lepsie
Reagovat
marsden
Snad vyhraje celej turnaj Sloane. Je hezka, super pohyb, elegantni, chytra hra bez rvani. Tu malou 120 cm urvanou rumunku at splachne.
Reagovat
Mayo
Bolo by zaujímavé keby turnaj vyhra čierna.
Reagovat
marsden
Nevim uplne co je na tom zajimaveho. Klidne modra nebo teckovana:)) o barvu kuze nejde. Hlavne at je to sympaticka hracka a tou Halep fakt neni.
Reagovat
brixner
Prej tam byl dneska zase kravál, jó? Moc tomu nevěřím...
Zlatej Lemmy :-))
Reagovat
Aussie
jenže hrála Mugu různě, ponejvíce hrůzně.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak koukni na Surbiton - Brands x Chardy...
takovou prestavku si jeste nevidel:)
Reagovat
janek_da
:(
sám jsem hrál tenis, ale hodně zajímavý. Po 200km na kole v tomto týdnu dřevěný na nohou- Ná trávě by to buýlo ještě horší ...
Reagovat
smazaný uživatel
https://sport.idnes.cz/roland-garros-2018-tenis-sloane-stephensova-madison-keysova-pred-semifinale-1t6-/tenis.aspx?c=A180606_111418_tenis_mne
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Garbi koukam uz vyhucela...no skoda:)
Snad se Simca v tom finale zase nepolozi...

Jinak Kvido dneska tezka deka...
Reagovat
Mayo
Simona fenomenálna tenistka, verím, že zvíťazí na turnaji.
Reagovat
Blondie
snad!
Reagovat
kada.tom
no, budu jí fandit pakliže postoupí Keys, jestli postoupí Sloane, bude mou favoritkou ona :-)
Reagovat
Krisboy
Tak gratulace Simoně. Snad se konečně dočká, opravdu by si to zasloužila. Snad se Američanka ve finále nezblázní a nepřekazí jí to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Předposlední gem byl skutečně zlomový.
2. set luxusní.
Ve finále to bude chtít ještě pevnější hlavu.
Haide!
Reagovat
kada.tom
hurááá, Halep zůstane jedničkou a tedy v QF a SF musela podat dobré výkony, měla hodně těžké soupeřky ...
Reagovat
kada.tom
tak Halep nakonec tu hru uhrála, ale teda že to byla fuška :-D
Reagovat
tommr
asi rozhodující hra zápasu. Ted se Muguruza sesype ...
Reagovat
kada.tom
jak si řekl, absolutní kolaps :-D
Reagovat
vaclavsubrt
ono když simona trefí 2x lajnu s takovym odskokem... to se hraje těžko... první míč gamu po skvělym servisu milimetrově za sít se štěstím... šla tomu ale víc naproti, Garbině na důležité míče jen vrace a čekala na chybu
Reagovat
Andrew89
joooo Simona Simona...jestli si za ta léta někdo zaslouží vyhrát GS tak je to ono. Nejkonzistentnější hráčka posledních let....přeju jí to
Reagovat
Andrew89
*ona
Reagovat
Andrew89
Sakra...do ní...do ní a ještě jednou do ní. Hraje od minulého roku nic..tak SF stačí!
Reagovat
tommr
asi máš pravdu. Sice jsem přál Muguruze, ale je fakt, že za ty mizerný letošní výkony si snad ani to semifinále nezasloužila ...
Reagovat
Andrew89
Jak jsem psal včera...popravdě něměla pořádnou soupeřku. Kuznu nepočítám...ta je jalová...a Maria budiž...ale víme, že tak dobrá pořád není
Reagovat
dunphy
Hloupý komentář. Kdo uhraje SF na grandslamu, tak si to prostě zaslouží. Co by mělo záležet na předchozích výsledcích či nevýsledcích?
Reagovat
tommr
hloupej komentář. Zřejmě sleduješ jen výsledky a to ještě mizerně. Jinak by sis možná všim, že Muguruza měla letos na FO víc štěstí než rozumu. Cestou do semifinále porazila jen vyčpělý hvězdy dávno za zenitem a jednu WC hráčku, která nemá ani na ITF turnaje. Tsurenko jí dokonce po dvou hrách skrečovala zápas ...
Reagovat
dunphy
Hloupý komentář. Mluvil jsi o jejich letošních výkonech, tak jsem reagoval na to. Proč do toho teď taháš soupeřky z tohoto konkrétního turnaje?
Reagovat
tommr
mimořádně hloupej komentář. I průměrně inteligentní šimpanz by moh pochopit, že i výsledky z letošního FO patří mezi letošní výsledky a mají dokonce pro postup Muguruzy na FO největší význam. Celou sezónu tu s tebou rozhodně probírat nebudu, protože to je zbytečná práce ...
Reagovat
janek_da
musíš si tommre vystačit s námi, lidmi :(
Reagovat
com
to sou teda hekny :D jeste si sousedi budou myslet, ze tu mam pusteny porno :D
Reagovat
slacker
no mas holt blbou povest, u nekoho jineho si pomysli ze ma damskou navstevu
Reagovat
com
tak u tebe je asi normalni, kdyz tam hekaj dva ruzny zensky hlasy, u me ne :D
Reagovat
Herbert_Hoover
slacker je nejspíš alfasamec :)
Reagovat
smazaný uživatel
nebo megabl_ec
Reagovat
peek
Pojď Garbi, nasadíme bezhalepkovou dietu!
Reagovat
Herbert_Hoover
Mugu má už zase problém seštelovat správně mířidla, to je zlé..jestli tento gem ztratí, tak už se do toho těžce dostane zpět.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to tam vyvadela ta Garbi v prvnim setu?
Nejaka charitativni akce? Nebo Simca tak valcovala z levaprava...
Reagovat
Herbert_Hoover
Simča hrála jako robocop :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo,a Kvido zatim hraje jak blbon...boli z toho oci:)
Reagovat
Nola
tak pozor, Garbine sa zacina rozohravat
Reagovat
tommr
kéž by. První set byla strašná nuda ...
Reagovat
Dobry-den
SI MO NA bez šance. Muhehe.
Reagovat
baggik
To už teď budou takhle strašně řvát všechny holky? Trhá to uši.
Reagovat
Mercury
Je to hruza.
Reagovat
Blondie
Simona! Pojď si pro něj!
Reagovat
Blondie
Simona! Pojď si pro něj!
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jeden.
Haide!
Luxus zatím :-)
Reagovat
peek
Nechci Halep
sednout na lep,
že porazí Muguruzu,
až propotí pátou blůzu,
až vypije osmou limču,
pak teprve vsadím Simču...
Reagovat
Fandina
.-))
Reagovat
kada.tom
Halep zatím pěkně drtí Muguruzu-Blanco, jen tak dál :-)
Reagovat
dadaft
hm, tak vypadá to na Simonu, nevím, proč mám pořád pocit, že je ta její forma je nějaká falešná a že to celé nakonec nevyhraje, ale momentálně jede jako pila a vypadá hodně odhodlaně,,,,,,,,,,,,,,,,,
Garbine navíc pořádně pomáhá.
Reagovat
baggik
Tahle forma rozhodně falešna není. Simona letos luxus, začala vice útocit a je z ní komplexní hráčka. Proti ní už může zapracovat jenom balvan několika prohraných finále.
Reagovat
Herbert_Hoover
Simona se totálně urvala ze řetězu a Garbiňě trčí z boudy jen ocas, který se třepe strachy. :)
Reagovat
Nola
fakticky hra ako stroj, vcera sa rozohrala na Angie, ak tento rok nezoberie titul, tak neviem kedy
Reagovat
smazaný uživatel
Jak sama řekla - až na to bude připravena a všechno klapne.
Moc bych jí to přál, i když Sloane a Mad fandím taky.
Reagovat
Herbert_Hoover
Říkala, že pokud nevyhraje letos, tak jí to zlomí srdce..tomu bych i věřil, to už by bylo peklo :)
Reagovat
Nola
Simona hra zatial skvostne
Reagovat
George_Renel
Možná by bylo fér uvést, že to můžeme sledovat nejen na ES, ale také na ČT sport....
Reagovat
letityfanousek
řvou obě, vypínám
Reagovat
Andrew89
Simono...vymet tu MuguHrůzu :D
Reagovat
com
no to snad ne, jeste to ani poradne nezacalo a Halepajzna uz ma brejk :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist