Halový turnaj v Linci se nakonec letos uskuteční, hrát se bude v listopadu

9. 10. 2020, 13:25
Aktuality 1
Pořadatelé halového podniku WTA International v rakouském Linci dnes na sociálních sítích oznámili, že se celkově 30. jubilejní ročník uskuteční ještě letos. Turnaj proběhne od 7. do 15. listopadu.
Petra Kvitová

Jeden z nejstarších ženských tenisových turnajů, na kterém v minulosti kralovaly Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Barbora Strýcová či Jana Novotná, nakonec dostal zelenou a pořadatelé by měli do svého areálu pustit tisícovku diváků denně.

"Jsem strašně šťastná, že můžeme jubilejní 30. ročník uskutečnit už letos. Já i můj tým jsme udělali maximum pro to, abychom mohli náš turnaj uspořádat a splnili veškerá kritéria WTA ohledně pandemie koronaviru," uvedla ředitelka turnaje Sandra Reichelová.

Rakouský podnik, jenž je součástí kalendáře WTA od roku 1991, loni senzačně ovládla tehdy teprve 15letá Cori Gauffová, která coby lucky loser ve finále přehrála Jelenu Ostapenkovou a získala svůj premiérový titul. Ve čtyřhře triumfovaly Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou.

Zatímco mužský tenisový okruh po skončení French Open slibuje včetně Turnaje mistrů ještě deset akcí, na WTA je zatím potvrzený jen právě Linec, jelikož turnaj v Ostravě, kde se má hlavní soutěž hrát od 19. října, je kvůli nařízením ministra zdravotnictví Romana Prymuly v ohrožení a pořadatelé musí žádat o výjimku.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
FulnekUltras
Rakousko je a bude v pohodě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist