Hanescu za plivanec a vypuštění zápasu dostal pokutu 15 tisíc dolarů

26. 6. 2010, 18:52
Aktuality 1
Rumunský tenista Victor Hanescu dostal ve Wimbledonu pokutu 15.000 dolarů (313.000 korun) za to, že při utkání třetího kola s Němcem Danielem Brandsem plivl směrem k divákům a závěr zápasu úmyslně vypustil. Hanescu se pak za své chování všem omluvil.
Victor Hanescu

Jednatřicátý nasazený hráč se dostal do sporu s fanoušky, kteří povzbuzovali Brandse, jenž bude osmifinálovým soupeřem Tomáše Berdycha. Za stavu 2-0 pro německého hráče v pátém setu jim Hanescu začal nadávat a dokonce vypustil z úst slinu.

Podívejte se na video:

VIDEO: Hanescu plivl směrem k neurvalému publiku a vzdal. Hrozí mu trest

Rozhodčí napomenul Haneska za nesportovní chování, načež tenista při svém servisu dvakrát úmyslně přešlápl a dvakrát zahrál dvojchybu. Rázem prohrával 0:3 a vzápětí utkání skrečoval s tím, že mu nedovolí pokračovat zranění nohy.

"Po prozkoumání incidentu bylo rozhodnuto, že Victor Hanescu byl potrestán pokutou 7500 dolarů za nesportovní chování a stejnou částkou za to, že v závěru zápasu nehrál naplno," uvedl dnes hlavní rozhodčí turnaje Andrew Jarrett v prohlášení.

Pořadatelé strhnou Haneskovi pokutu z prémie 46.780 dolarů (976.000 korun), kterou si vysloužil postupem do třetího kola. Tenista má deset dní na odvolání.

Hanescu pár hodin poté, co byl potrestán, zveřejnil svou omluvu. "V hledišti byli lidé, kteří mě od začátku zápasu uráželi," uvedl. "Vedl jsem, měl čtyři mečboly ve třetím setu, ale bohužel se mi nepovedlo utkání ukončit. Ve čtvrtém setu jsem si pak poranil nohu. V pátém setu jsem pak při další urážce z publika ztratil hlavu. Nemělo se to stát, ale jsem jen člověk a dělám chyby," prohlásil tenista.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak je určitě vic hraču co sve zapasi nehraji naplno když jich to nebavi...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist