Hantuchová je po 10 měsících v semifinále, postoupila bez boje

25. 4. 2014, 23:50
Aktuality 1
WTA MARRÁKEŠ - Daniela Hantuchová se už rozahrávala na čtvrtfinálový zápas proti Shuai Peng, když se v tom dozvěděla, že postupuje dál bez boje. Zítra ji tak čeká první semifinále od loňského června, utká se v něm se Švýcarkou Oprandiovou.
Daniela Hantuchová

Daniela Hantuchová dnes měla nastoupit ke čtvrtfinále na druhém turnaji po sobě, v Marrákeši ale o své první semifinále v sezoně nemusela vůbec bojovat. Těsně před zápasem se totiž dozvěděla, že její soupeřka Shuai Peng z Číny ze soutěže kvůli zranění nohy odstoupila.

"Už na turnaji v Charlestonu hrála se zavázanou nohou. Ale dnes jsem se už rozehrávala v zápasovém oblečení, takže mě překvapilo, že nakonec nenastoupila," řekla Hantuchová agentuře TASR.

Slovenská tenistka teprve pár týdnů spolupracuje se zkušeným trenérem Peterem Lundgrenem, ale už spolu začínají dosahovat prvních slušných výsledků. Po čtvrtfinále v Charlestonu se rozhodla nenastoupit ve Fed Cupu a raději se připravovala na antukové turnaje a nyní se může těšit na první semifinále po 10 měsících. Naposledy v něm byla loni na trávě v Birminghamu, kde získala titul.

"Jsem zatím docela příjemně překvapená, jak mi to na antuce jde," pochvaluje si Hantuchová, jež v Maroku zdolala Voráčovou, loňskou finalistku Domínguezovou-Linovou a ve středu oslavila 31. narozeniny.

O postup do finále si v sobotu zahraje s Rominou Oprandiovou. Osmadvacetiletá Švýcarka dnes v Marrákeši zdolala dvakrát 6-4 třetí nasazenou Rakušanku Yvonnu Meusburgerovou a popáté v kariéře postoupila do semifinále. Dál se dosud nikdy nedostala.

"Je to velmi nepříjemná soupeřka," řekla nasazená jednička Hantuchová směrem k zápasu s Oprandiovou. "Naposledy jsme spolu hrály před třemi lety v Římě asi tři hodiny. Její styl mi nesedí, stejně jako hra Domínguezové-Linové, s níž jsem hrála v 2. kole," připomněla slovenská tenistka, jež přitom Španělku porazila ve všech sedmi vzájemných duelech a Oprandiovou v Římě zdolala 7-5 6-1.

"Musím se maximálně koncentrovat a být na nohách, protože v Marrákeši je vysoká nadmořská výška a je těžké v tom mít míček pod kontrolou."

O druhé místo ve finále svedou bitvu Španělky Garbine Muguruzaová-Blancová a Maria-Teresa Torrová-Florová.

- WTA INTERNATIONAL MARRÁKEŠ -
(Maroko, antuka, 250.000 dolarů)
páteční výsledky (25. 04. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Hantuchová (1-SR) - Pcheng Šuaj (6-Čína) bez boje
Oprandiová (Švýc.) - Meusburgerová (3-Rak.) 6-4 6-4
Muguruzaová (5-Šp.) - Peerová (Izr.) 6-3 6-1
Torróvá (Šp.) - Hercogová (Slovin.) 7-6(3) 7-6(5)
Semifinálové dvojice: Hantuchová - Oprandiová, Torróvá - Muguruzaová.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
horska.kraslice
Kristýnce Pl. to v semifinále v Seoulu nevyšlo, tak třeba to ubojuje Deniska All. v Istanbulu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist