Heninová: Zázraky teď nečekám

29. 12. 2010, 17:27
Aktuality 4
Když se Belgičanka Justine Heninová před rokem vrátila na okruh WTA, varovala, že do nejlepší formy má daleko. I tak dokázala bývalá světová jednička za pouhý půlrok vyhrát dva turnaje a postoupit do finále v Melbourne. Zbytek roku musela vynechat kvůli problémům s loktem a nyní se tak vrací znovu. Pořád nejsem stoprocentně fit, upozorňuje znovu Heninová.
Justine Heninová (© australianopen.com)

Pro vítězku sedmi grandslamových turnajů je to už druhý comeback během roku. Loni se objevila na kurtech po téměř dvouleté pauze a navzdory svým malým očekáváním došla na svých prvních dvou turnajích do finále, která obě po boji prohrála.

Slibně rozjetou sezonu, ve které stihla získat tituly ve Stuttgartu a Hertogenboschi, ale ukončilo zranění lokte. To naštěstí neohrozilo kariéru bývalé tenisové královny, nyní je ovšem Heninová ve stejné situaci jako před rokem, kdy si její tělo muselo po dlouhé pauze zvykat na turnajovou zátěž. Na ni si začne zvykat už tento týden: v sobotu ji totiž čeká první zápas v Hopman Cupu.

"Doufám, že se letos dokážu dostat do kondice tím, že budu hrát. Opravdu připravená snad budu kolem června nebo července, to by bylo skvělé," mírnila Heninová očekávání. "Loket se zlepšuje. Už je to šest měsíců, co jsem se zranila, a pořád nemůžu říct, že je to stoprocentní. Tvrdě na tom dřu, každý den strávím na rehabilitaci dvě hodiny. Teď se krůček po krůčku zlepšuju, ale než budu stoprocentní, bude to trvat ještě pár týdnů nebo měsíců. Pořád cítím bolest, ale vyvíjí se to dobře," dodala Belgičanka, která je už v Perthu, dějišti Hopman Cupu.

Přestože Heninová upozorňuje, že ještě není v nejlepší formě, není podle svých slov v následujících týdnech, kdy ji čeká i Australian Open, bez šance.

"Žádná hráčka teď ženskému tenisu nedominuje. Jsou tam velké výkyvy, Serena (v Melbourne) nebude hrát, takže je to docela otevřené. Za jednu z největších favoritek se ale nepovažuju. Moje očekávání jsou taková, že odevzdám to nejlepší, zůstanu zdravá a vyhraju co nejvíc zápasů. Důležité bude první kolo, potom se uvidí. Kim (Clijstersová) i já už jsme dokázaly, že comeback může být hodně příjemný."

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
firestarter
Hráčky jako je Justine na okruhu žen chybí!
Reagovat
smazaný uživatel
už nikdy více, bohužel ....
Reagovat
Vojtiik
Justine na top 1 !! :) anebo at aspon hraje BH na stejne urovni jak kdysi :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist