Hernych je ve 2. kole, favorité v Záhřebu vypadávají

3. 2. 2009, 15:02
Aktuality 1
Jediný český zástupce v Záhřebu Jan Hernych prošel do druhého kola poté, co si v úvodu turnaje poradil s domácím Nikolou Mektičem. Ostatním favoritům se dnes nedaří: s chorvatskou metropolí se rozloučili tři nasazení, včetně turnajové jedničky Igora Andrejeva.
Jan Hernych

Los záhřebského turnaje byl v úvodním kole k nenasazenému Janu Hernychovi milostivý: stejně jako před rokem nastoupil k prvnímu zápasu proti domácímu Nikolovi Mektičovi, hráči šesté stovky světového žebříčku.

Před rokem Mektič Hernycha potrápil a prohrál až po tuhém boji, letos už český tenista podobné drama nepřipustil. V úvodní sadě odvrátil Hernych všechny čtyři brejkboly soupeře, sám mu podání jednou vzal a set vyhrál 6-3. Ve druhé sadě už o podání přišel, rychle ale dokázal srovnat na 3-3 a další brejk pak znamenal postup do 2. kola.

V něm se může utkat se čtvrtým nasazeným Paulem-Henrim Mathiuem, kterého zítra čeká souboj s Chorvatem Rokem Karanušičem.

Na rozdíl od Hernycha se dnes favoritům většinou nedařilo. S turnajem už se rozloučil nejvýše nasazený Igor Andrejev, kterého na úvod turnaje čekal Ivan Dodig. Domácí kvalifikant sebral hned první Rusův servis a v úvodní sadě mu pak dovolil uhrát jediný game. Podobně si vedl i ve druhém setu, v němž Andrejevovi znovu nenabídl možnost brejku, a za hodinu a čtvrt zvítězil 6-1 6-4.

Ještě svižnější průběh měl duel mezi pátým nasazeným Jürgenem Melzerem a ruským tenistou Jevgenijem Koroljovem. Rakušan svému soupeři vzdoroval jen v prvním setu, ve kterém mu dokonce sebral podání. Koroljovovi se ale to samé povedlo dvakrát a když ve druhé sadě dovolil favorizovanému Melzerovi uhrát jen devět míčů, radoval se po necelé hodině z vítězství 6-4 6-0.

S turnajem už se rozloučil také osmý nasazený Ital Bolelli, který nestačil na Srba Troického, a slovenský kvalifikant Dominik Hrbatý potřetí v kariéře podlehl ukrajinci Stachovskému, tentokrát 2-6 6-4 1-6.

Svého italského krajana napodobil o pár hodin později také šestý nasazený Andreas Seppi, který ve třech setech podlehl Zverevovi.

Čest nasazených zachránili alespoň domácí favorité. Ovšem ani Mario Ančič nebyl daleko od senzace, když se Slovákem Lackem ztrácel ve třetím setu jeden brejk. Nakonec utkání obrátil a může se připravit na další duel s Rusem Gabašvilim.

O poznání méně práce měl Ivo Karlovič, jenž i díky 15 esům porazil Němce Petzschnera 6-3 6-4. Chorvatský obr bude mít ve druhém kole příležitost na reparát proti Stachovskému, který ho z loňského ročníku vyřadil už v prvním kole a nakonec si senzačně dokráčel až pro svůj premiérový titul.

- ATP 250 ZÁHŘEB (Chorvatsko, hala / tv. povrch, 450.000 eur) -
úterní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Hernych (ČR) - Mektič (Chorv.) 6-3 7-5
Dodig (Chorv.) - Andrejev (1-Rus.) 6-1 6-4
Troicki (Srb.) - Bolelli (8-It.) 6-3 6-4
Stachovskij (Ukr.) - Hrbatý (SR) 6-2 4-6 6-1
Karlovič (3-Chorv.) - Petzschner (Něm.) 6-3 6-4
Koroljov (Rus.) - Melzer (5-Rak.) 6-4 6-0
Zverev (Něm.) - Seppi (6-It.) 7-6(4) 3-6 6-2
Ančič (7-Chorv.) - Lacko (SR) 6-4 6-7(6) 7-5
Gulbis (Lot.) - Tursunov (Rus.) 4-6 6-4 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Aspelin, Vízner (2-Švéd./ČR) - Knowle/Melzer (Rak.) 3-6 7-6(3) 10-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
super hlavne jdi dal tady na tomto turnaji máš šanci se dostat dost daleko
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist