Hernych překvapil Istomina, roli favorita potvrdil Štěpánek

18. 1. 2011, 06:01
Aktuality 1
AUSTRALIAN OPEN MUŽI - Jan Hernych si na Australian Open zahraje o premiérový start ve 3. kole grandslamu. Aktuálně až 241. hráč světa si po úspěšně zvládnuté kvalifikaci vyšlápl na Denise Istomina, kterého porazil ve čtyřech setech. Dál pokračuje i Radek Štěpánek, jenž nezaváhal v souboji s Němcem Gremelmayrem.
Jan Hernych

V loňské sezoně si Jan Hernych zahrál na okruhu ATP jediné utkání, které prohrál. Nedařilo se mu ani na challengerech, na nichž se pouze jednou dostal dál než do čtvrtfinále (v Jersey získal titul). V žebříčku se tak propadl až na 241. místo a o hlavní soutěže tak musí bojovat v kvalifikacích.

Tu na Australian Open koncem minulého týdne zvládl a v 1. kole na něj čekal Denis Istomin. Uzbek, jenž je v žebříčku o rovných dvěstě míst výše postaveným hráčem.

Jednatřicetiletý rodák z Prahy se však pohledu na hodnocení tenistů za posledních dvanáct měsíců nezalekl a dokázal se postarat o překvapení. V zápase využil pět brejkbolů z patnácti, sám podání ztratil jen dvakrát a po dvou a půl hodinách zvítězil 6-3 6-4 3-6 6-2.

Hernych tak v Melbourne postoupil stejně jako v letech 2005 a 2006 do druhého kola. O premiérový start ve třetím kole grandslamového turnaje se utká sjednatřicátým nasazeným Thomazem Belluccim, jenž v pětisetové bitvě dvou Brazilců zdolal 7-5 7-5 4-6 3-6 6-3 Ricarda Mella.

Úterý v Melbourne:

Clijstersová - Safinová 6-0 6-0. Nezaváhaly ani další favoritky

Uragán Nadal sfoukl Daniela. Brazilec prohrál 11 gamů a vzdal

Kvitová, Šafářová, Benešová i Zakopalová postupují. Sedm Češek je ve 2. kole!

V roli favorita do soutěže vstupoval Radek Štěpánek a svou úlohu zvládl. Rodák z Karviné, jenž je mezi nenasazenými, se opíral o dobrý servis a Němce Denise Gremelmayera porazil hladce 6-3 6-2 6-3. 

Ve druhém kole česká dvojka vyzve Johna Isnera, jehož jednatřicetiletý tenista porazil před třemi lety na trávě v Nottinghamu. 

Jednatřicetiletý Štěpánek začal sezonu v Brisbane postupem do semifinále, v němž nestačil na Söderlinga. Pak sice v Sydney prohrál v 1. kole s Chelou, v Melbourne je už ale znovu soustředěný a připravený podávat nejlepší výkony.

Ve druhém kole Australian Open celkem 10 Čechů
Už včera zvládl první kolo Tomáš Berdych, ze čtyř Čechů tak vypadl v prvním kole jen Hájek. Ten nepřekvapil Roddicka.

Mezi ženami zůstalo ve hře hned sedm tenistek: nasazená Kvitová a Šafářová, Zakopalová, Benešová, Záhlavová-Strýcová, Hlaváčková a Záhlavová.

Do hlavních soutěží dvouher mužů a žen zasáhlo celkem 14 Čechů a hned deset z nich zvládlo úvodní kolo. V takovou úspěšnost v naší anketě věřily jen 3 procenta čtenářů.

- AUSTRALIAN OPEN ŽENY (Austrálie - Melburne, tv. povrch) -
úterní výsledky českých tenistů (18. 01. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Hernych (ČR) - Istomin (Uzb.) 6-3 6-4 3-6 6-2
Štěpánek (ČR) - Gremelmayer (Něm.) 6-3 6-2 6-3

Zápasy českých tenistů ve druhém kole:
středa 19. ledna:
Berdych (6-ČR) - Kohlschreiber (Něm.)
čtvrtek 20. ledna:
Štěpánek (ČR) - Isner (20-USA)
Hernych (ČR) - Bellucci (31-Braz.)

Zápasy českých tenistek ve druhém kole:
Středa 19. ledna:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Dokicová (Austr.)
Záhlavová (ČR) - V. Williamsová (4-USA)
Hlaváčková (ČR) - Azarenková (8-Běl.)
Čtvrtek 20. ledna:
Kvitová (25-ČR) - Čakvetadzeová (Rus.)
Benešová (ČR) - Kirilenková (Rus.)
Šafářová (31-ČR) - Zakopalová (ČR)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
a.magerova
Jen tak dál kluci naši :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist