Hernych prošel kvalifikací. Berdych a Štěpánek znají soupeře

16. 1. 2011, 10:43
Aktuality 9
Z devíti českých tenistů uspěl v kvalifikaci Australian Open alespoň Jan Hernych. V třetím kole dnes porazil Francouze Josselina Ouannu 7-6 6-1 a hlavní soutěž na úvodním grandslamu sezony v Melbourne si zahraje popáté v kariéře.
Jan Hernych

Jedenatřicetiletý Hernych se stal jedním z šestnácti postupujících hráčů z kvalifikace. V té nezvládli úvodní kolo Ivo Minář, Lukáš Rosol, sestry Plíškovy a Petra Cetkovská. Ve druhém vypadli Dušan Lojda s Evou Birnerovou a závěrečný zápas nedokázal vyhrát Jaroslav Pospíšil.

Hernych loni na Australian Open chyběl, předtím dokázal v letech 2005 a 2006 postoupit do druhého kola. Letos zahájí proti Denisi Istominovi z Uzbekistánu, v případě výhry se utká s lepším z dvojice Brazilců Bellucci - Mello. Ve třetím kole by teoreticky mohl čekat čtvrtý nasazený Söderling.

V mužské dvouhře se tak představí čtyři čeští zástupci - Berdych, Štěpánek, Hájek a Hernych. V soutěži žen bude hrát deset českých tenistek: Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Klára Zakopalová, Barbora Záhlavová-Strýcová, Iveta Benešová Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká, Renata Voráčová a Zuzana Ondrášková.

Pouze Hájek a Záhlavová-Strýcová hrají v úvodním kole proti nasazeným soupeřům. Prvně jmenovaného čeká osmička Roddick, Záhlavová-Strýcová vyzve Rezaiovou.

Berdych zahájí proti Crugnolovi
Dva nejlepší čeští tenisté už ví, s kým zahájí letošní Australian Open. Čekali totiž na jména soupeřů, kteří uspějí v kvalifikací. Šestý nasazený Berdych se utká s Italem Crugnolou, Radka Štěpánka čeká Němec Denis Gremelmayr. Úspěšný kvalifikant Jan Hernych vyzve Uzbeka Istomina.

Sedmadvacetiletý Crugnola si v pondělním souboji s šestým nasazeným Berdychem odbude grandslamovou premiéru. Sama účast na turnaji v Melbourne je pro italského tenistu životním úspěchem. Hráč, jehož maximem v žebříčku ATP je 165. místo, dosud nastoupil na okruhu ATP pouze k dvěma zápasům a oba prohrál. 

"Na první zápas musí vždycky člověk jít s respektem a pokorou, ale už jsem si to vyzkoušel v Čennaí," řekl Berdych Radiožurnálu.

Také Štěpánek narazí na soupeře, s kterým dosud nehrál. Devětadvacetiletý Gremelmayr je ve světovém žebříčku momentálně 120., o 54 míst níž než o tři roky starší český tenista.

Jednatřicetiletý Hernych se utkal s Istominem předloni v kvalifikaci turnaje Masters v Cincinnati a zvítězil ve třech setech. Tentokrát však bude favoritem o sedm let mladší rodák z ruského Orenburgu, kterému patří v pořadí ATP 41. pozice. Hernych figuruje o rovných 200 míst za ním.

ČLÁNKY K LOSU AUSTRALIAN OPEN 2011:

Muži: Berdych a Štěpánek s kvalifikanty, Hájek jde na Roddicka

Ženy: Los byl k desítce českých žen příznivý

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
skott
Holky ktery mam rad taky nedopadly spatne:-) Coco v kvalde potvrdila pozici nejvys nasazeny a ma hratelnou Cornet, Arina proti dalsi kvalifikantce Keothavong, Petra Martic se snad konecne zveda a Ferguson by porazit mohla, Lesya proti nerozehrane Schnyder...a nejlip dopadla Vesna Manasieva - Pous Tio je skoro walkover:)) Takze tezky los ma jenom Arantxa Rus proti Bethanie Mattek.
Reagovat
misoSK
Mna zas velmi potesil postup Anne Kremerovej, kedysi patrila medzi moje oblubene hracky, no v poslednych rokoch som uz ani nesnival o tom ze by si este zahrala hlavnu sutaz na Grandslame
Reagovat
skott
tak o te mi radsi nemluv, kdyz si vezmu, ze v jeji casti byly Lena Bovina, Nina Bratchikova a Nasta Pivovarova:( jsem bral jako jistotu, ze jedna z nich pujde dal.Je to uctyhodny, ze stale ma chut hrat, ale popravde to prilis nechapu.Vubec se tam na jedno postupove misto sesly zajimave jmena, krome Kremer a Boviny jeste Daniilidou.Vsechny byvaly Top 20.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý duel bude taky v 1. kole Golubev-Dimitrov. Souboj dvou jednoručných backhandů.
Reagovat
skott
Pro Grigora celkem prijatelny souper, Golubev me trochu zklamal na Hopmanu a moc se mu nedari (ikdyz po tom co si Jarka zranila koleno nebylo dal o co hrat).Rad bych Grigora videl v dalsim kole s Wawrinkou, urcite by byli na kurtu s kamerama.
A dobry los pro Berdu, vzhledem k tomu ze z kvaldy mohl dostat prave neprijemny Dimitrova, Mahuta nebo Sweetinga ci Mullera.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, přijatelný soupeř to je, mohl by přes něj projít. Golubev zahrál dobře akorát první set proti Djokovičovi, poté odpadl a zklamal hlavně v zápase Bemelmansem, to byl úplně mimo. Nevíš, na kterých kurtech jsou kamery? Grigor hraje zítra na desítce. Jo, z kvaldy krom tebou zmíněných byl těžší třeba i takový Donald Young, ten byl taky mohl zlobit.
Reagovat
misoSK
Lahky by nebol ani bombarder Raonic
Reagovat
skott
no nevim, Younga nijak rad nemam a Cilic snad tak hluboko neklesne, aby s nim prohral.
Kamery krome RLA, Vodafone a Margaret Court jeste na 2,3,6 a 8.
Reagovat
skott
jj, Raonic by patril taky k tem tezsim.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist