Hernych v Helsinkách postoupil do čtvrtfinále

20. 11. 2008, 20:37
Aktuality 1
CHALLENGER HELSINKI - Český tenista Jan Hernych je na challengeru v Helsinkách už ve čtvrtfinále. V utkání s Francouzem Mannarinem sice ztratil první set, nepříznivý vývoj zápasu ale zvrátil. V pátek ho čeká duel s turnajovou trojkou Kunicynem.
Jan Hernych

Devětadvacetiletý Jan Hernych na posledních challengerech ožil. V Bratislavě získal druhý letošní titul a minulý týden v Dněpropetrovsku prohrál až v semifinále se Santorem. Ve Finsku po hladkém úvodním kole zvlál i duel s Francouzem Adrianem Mannarinem, který před týdnem triumfoval na halovém turnaji v britském Jersey. Hernych dnes sice ztratil první set, nepříznivý vývoj zápasu ale zvrátil. V pátek ho čeká duel s turnajovou trojkou Kunicynem, se kterým letos na jaře v Indian Wells prohrál snadno 1-6 3-6.

Ani ve druhém kole neztratil set nejvýše nasazený Rus Dmitrij Tursunov. Benedikta Dorsche porazil 6-3 7-5 a ve čtvrtfinále se do třetice utká s německým tenistou, přemožitelem Iva Mináře Tobiasem Kamkem.

Stejně tak nezaváhala ani domácí turnajová dvojka Jarkko Nieminen. Sedmadvacetiletý Fin si poradil se Stefanem Koubkem z Rakouska a v cestě za druhým titulem z Helsinek se mu postaví Polák Lukasz Kubot, jenž postoupil přes Lotyše Andise Jusku.

Nečekaným čtvrtfinalistou se stal také osmnáctiletý Jevgenij Donskoj. Ruský tenista si dosud připsal pouhé tři výhry na challengerech, ovšem ve finské metropoli porazil Itala Galvaniho a dnes udolal i osmého nasazeného krajana Koroljova.

CHALLENGER HELSINKI (Finsko, hala, 106.500 Eur) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Hernych (7-ČR) - Mannarino (Fr.) 4-6 6-1 6-3
Tursunov (1-Rus.) - Dorsch (Něm.) 7-5 6-3
Nieminen (2-Fin.) - Koubek (Rak.) 6-4 7-6
Donskoj (Rus.) - Koroljov (Rus.) 7-5 2-6 6-4
Kubot (Pol.) - Juska (Lotyš.) 6-3 7-5

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
weak
je to paráda, jak se Herňa chytl - hlavně všechny tyto důležité body uhrál na konci sezony, čili má celý příští rok vystaráno, bude hrát všechny grandslamy hlavníi...
GRATULACE HONZOa bojuj :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist