Hernych v Římě ztratil dobře rozehraný zápas s Karlovičem

27. 4. 2009, 18:08
Aktuality 3
Pro českého tenistu Jana Hernycha skončil turnaj série Masters v Římě už v prvním kole, ve kterém ztratil dobře rozehraný zápas s Karlovičem. Dohrál také desátý nasazený James Blake, jenž nestačil na Rumuna Crivoie.
Jan Hernych

Jan Hernych dnes na italské antuce podlehl Ivu Karlovičovi z Chorvatska po setech 6-4 4-6 2-6. Pražský rodák měl v deváté hře druhého gamu brajkbol na 5-4, po jeho nevyužití však přestal soupeři stačit. Třicetiletý Karlovič si k vítězství nad o rok mladším Hernychem pomohl 16 esy a ve druhém kole narazí na druhého nasazeného Rogera Federera. Se švýcarským tenistou má 208 centimetrů vysoký Chorvat nepříznivou bilanci jedné výhry a sedmi proher.

Hernych loni na přelomu dubna a května vyhrál challenger v Praze a následně v Ostravě prohrál až ve finále. Letos dal přednost lukrativnějšímu klání a alespoň jako úspěšný kvalifikant získá šek na 9450 eur. V Ostravě by za triumf vyinkasoval o třetinu méně.

Preview:
ATP Masters 1000 v Římě

V Římě už dohrála turnajová čtrnáctka James Blake. Američan na evropskou antuku s velkou oblibou necestuje a letos to ve svém prvním zápase na starém kontinetu znovu potvrdil. V 1. kole podlehl rumunskému kvalifikantovi Crivoiovi a neobhájí tak loňské čtvrtfinále, kterým vyrovnal své maximum na evropské antuce.

"Hrál jsem pasivně, a když jsem zaútočil, chyboval jsem. Byl to špatný den," smutnil Blake.

Naopak nezaváhal loňský finalista Stanislas Wawrinka. Desátý nasazený Švýcar přehrál ve dvou setech Rusa Kunicyna a pochvaloval si vstup do antukové sezony. "Mám dobrý pocit, na antuce jsem začal dobře," připomněl své semifinále z Monte Carla, kde si připsal skalp Federera. Před týdnem v Barceloně podlehl ve třech setech Štěpánkovi. "Je obtížné se soustředit každý game, jsem rád, že jsem to zvládl ve dvou setech."

Andy Murray bude v následujících týdnech útočit nejen na post světové trojky, ale v případě úspěchů může přeskočit i druhého Federera. V italské metropoli zahájí duelem s Juanem Monakem, který si dnes poradil s Nicolasem Kieferem z Německa. Jednadvacetiletý Brit v případě postupu může ve třetím kole narazit na Chorvata Čiliče, jenž dnes nezaváhal proti domácímu Cipollovi.

Další dnešní program v Itálii narušil po 17. hodině déšť.

Na římském turnaji s dotací 2,750.000 eur se z českých tenistů představí ještě Radek Štěpánek a Tomáš Berdych.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM (Itálie, antuka, 2.750.000 eur) -
pondělní výsledky (27. 04. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Karlovič (Chorv.) - Hernych (ČR) 4-6 6-4 6-2
Wawrinka (10-Švýc.) - Kunicyn (Rus.) 6-3 6-4
Crivoi (Rum.) - Blake (14-USA) 7-5 6-3
Čilič (15-Chorv.) - Cipolla (It.) 6-2 6-2
Monaco (Arg.) - Kiefer (Něm.) 6-2 6-3
Ch. Rochus (Belg.) - Chela (Arg.) 6-1 6-2
Troicki (Srb.) - Hanescu (Rum.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co ste od neho cakali, preboha? Vyhraje kvalifikaciu a vsetci Cesi zacnu nanho hned vsadzat :))

Ale je to hroza, to je pravda, len ceski tenisti (tenistky) dokazu prehravat dobre rozbehnute zapasy :)) (vid 4-hra vo Fed Cupe) To je teda hroza :))
Reagovat
kohlik
Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
že skoda??
on má dycky tak skvele rozehraný zápas a pak to nikdy nedotáhne to není škoda to je hrůza:-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist