Hewitt je v Newportu potřetí v řadě ve finále, o titul se utká s Karlovičem

13. 7. 2014, 08:08
Aktuality 17
Lleyton Hewitt postoupil po hladké výhře 6-1 6-2 nad Američanem Sockem potřetí v řadě do finále travnatého turnaje v Newportu. O první titul z Newportu, ale celkově už třicátý v kariéře, bude hrát s Ivem Karlovičem. Chorvat si v semifinále poradil se Samuelem Grothem dvakrát 6-4 a do finále postoupil letos už potřetí, titul však v letošním roce ještě nezískal.
Lleyton Hewitt

Australan Lleyton Hewitt i letos potvrzuje, že se mu na travnatém turnaji v americkém Newportu daří. Hewitt hrál v Newportu v minulých dvou letech finále, titul tu však ještě nevybojoval - v roce 2012 nestačil ve finále na Johna Isnera a minulý rok prohrál třísetovou bitvu s Francouzem Nicolasem Mahutem.

Letos však má bývalá světová jednička šanci na nápravu, jelikož si finále zahraje potřetí v řadě. Hewitt včera v semifinále porazil hladce domácího Jacka Socka 6-1 6-2 za hodinu a jednu minutu hry. Nasazenou trojku drželo v utkání hlavně podání - po prvním servisu vyhrál 82% bodů a po druhém 73%, za celý zápas nenabídnul soupeři ani jednu brejkovou příležitost, zatímco sám Američanovi podání čtyřikrát vzal.

"Byl to dobrý zápas, cítil jsem se uvolněně a jsem spokojený s tím, co jsem hrál. Dokázal jsem prolomit jeho největší zbraně - forhend a podání. Myslím, že jsem returnoval celkem solidně a ve výměnách jsem se dobře hýbal a dokázal jsem být agresivní, což byl klíč k vítězství," řekl po utkání šťastný Australan.

Hewitt postoupil potřetí v řadě do finále, v němž bude usilovat o zisk třicátého titulu v kariéře. Pokud titul získá, připojí se k trojici aktivních hráčů, kteří vyhráli 30 turnajů a více - Roger Federer (79 turnajů), Rafael Nadal (64) a Novak Djokovič (45).

"Je škoda, že jsem prohrál, ale mám za sebou krásné léto," komentoval zápas poražený Sock, jenž si minulou sobotu na trávě v londýnském All England Clubu připsal svou dosud nejcennější trofej, když společně s Kanaďanem Vaskem Pospisilem vyhráli čtyřhru ve Wimbledonu.

Teď si v Newportu připsal svůj nejlepší výsledek na turnaji ATP ve dvouhře. "Potřebuju si teď pár dní odpočinout, bylo toho v posledních týdnech opravdu hodně a už cítím, že to tělo potřebuje. Dám si pár dní volna a pak začnu s přípravou na betony, kterou zahájím turnajem v Atlantě."

Finálovým soupeřem Hewitta bude Ivo Karlovič, který postoupil do svého jedenáctého kariérního finále bez ztráty setu. Chorvat si v semifinále poradil s Australanem Samuelem Grothem dvakrát 6-4 a do finále postoupil letos už potřetí, na první letošní titul však stále čeká.

"Byl to těžký zápas, protože soupeř velmi dobře podával. Měl jsem štěstí, že mi dal nějaké šance, které jsem dokázal využít. Jsem rád, že jsem ve finále," řekl k semifinálovému vítězství Chorvat, jenž v kariéře vyhrál celkem pět turnajů, z toho dvakrát triumfoval na trávě - v roce 2007 a 2008 zvítězil na turnaji v Nottinghamu.

Aktuálně 31. tenista světa má s Hewittem bilanci 4-1 a ve třech vzájemných utkáních na trávě ho dokázal porazit. Nejvíce pozoruhodné je vítězství Karloviče v prvním kole Wimbledonu 2003, kde Hewitta porazil jako obhájce titulu.

- ATP 250 NEWPORT -
(USA / Rhode Island, tráva, 539.70 dolarů)
sobotní výsledky (12. 07. 2014)
• Dvouhra - semifinále•
Karlovič (2-Chorv.) - Groth (Austr.) 6:4, 6:4
Hewitt (3-Austr.) - Sock (7-USA) 6:1, 6:2

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak Vlcku, sledujes zapas nebo jeste vymyslis a cizelujes ideal zenske krasy? ;-) Ja se rozladene divam, preju Ivosovi a zatim nevypada.. :-( Chapu, ze jste vsichni uneseni Hewittem, ale me bohuzel odjakziva rozciluje, jako kazdy jiny hyperak s ksiltem nazad, ktery si behem vteriny upravi triko, trenky, preplete raketu, utre nos a vypali prohoz.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
jsem spokojena, ze Ivos vybojoval set, do TB dosel navzdory lacinym chybam, naivnim nabehum na sako a az bezzubemu prvnimu servisu v klicovych momentech, navic Lleyton samozrejme rychlejsi, sikovnejsi - set si ale nedopodaval, MP nepromenil...

Jinak me ve fotbale (sleduji jen on-line) pobavil zapis ze 41. minuty... serie duraznejsich zakroku, atd... vysvetlovanou ukoncil rozhodci.. :-))
Reagovat
VlS
A víc toho už nestihne? To bych čekal, že u toho ještě vyřídí 3 telefony.
Reagovat
smazaný uživatel
NE - protoze to uz bych neprezila a mel by me na svedomi! Takhle u me preziva jen diky wimbledonske beli, kterou jeste na sobe zapomnel.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak nadsena nejsem, ale Hewitt byl lepsi! :-(
Reagovat
VlS
Tak ti nevím Sojko, viděl jsem jen 3. set, ale Ivo mimo servis neukázal prakticky nic, Leyton hyperák vyhrál zaslouženě.
Reagovat
smazaný uživatel
ale ja za nej necitim zadnou zodpovednost a ve stejnem case jsem napsala v podstate totez, Ivos neni moje srdcovka, to jen, ze jeho 35 let uz ma sve mouchy a motoricky neklid me opravdu, ale opravdu irituje.. :-) Navic Karlovic byl ve druhem o brejk dole, Hewitt podaval za stavu 5:3 na vitezstvi a Ivos zapnul, pravda, pomohl i DF, ale druhy set za nim sel po zasluze. A vlastne ani do TB ve tretim se prece nedostal jen pres servis, svuj ztratil, tusim, hned v uvodnim gemu. Ano, pak pokracoval v modu prvniho setu, pravda.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
rychle, nez mi VIS vmete, ze sleduju nepozorne zapasy i clanky.. ;-)) Byla jsem prece jenom rozptylena fotbalem, ac Karlovic na uvodnim servisu tretiho setu zprvu hoodne tragicky, pak ho teda urval.... Ale Nemce jsem pred mistrovstvim na viteze tipla spravne! :-) (Do finale jsem jim prisoudila Holandany, pst.) ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
V klidu...;) Ja byl vcere jeste vic v akci...a nestihal...Vls to prezije... nejak to zkousne...
Hewittowi to preji..., kdyby vyhral Ivos, to tak mu to take preji...
ono jak John padl...tak se neajk ztratila ta motivace ke tlaceni..;)

...treba ja ho kdysi vubec, ale vubec nemusel, klokana, ...cim vic starl, tak tim vic takovy spis vnitrni klobouk, ze to jeste nejak dava;)
Ksiltovka mne neva, muze byt treba i na bok...;)

Jinak Hewitt mne nejvic inspiroval prestavkama mezi vymenama... hlavne, jako kdys si upravuje ty struny, dela to takovym, no jak rikas neklidne...
...toz to ja taky delal, pekne prodlouzil...a po kazde vymene, kdyz jsem chtel vyjadrit...tak chlapce, s tebou uz si dlouho pinknout nechci...a jeste jsem u toho dost spaciroval;D))))
Takze inspirativni chlapek;) Jenze nejhorsi je, ze jsem to dotahl do stavu, ze vlastne, ja ten cas potrebuji tak ci tak...

No vlastne jsem ti chtel napsat, ze se omlouvam, ale jsem se zase zatoulal...to vyse si muzes skrtnout;)
Reagovat
VlS
Tak to z Camilky Giorgi musíš mít vysloveně kopřivku, ne? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
tak to bude hodne zajimavy zapas, dva veterani, Bojovnik a srdcar travar proti Hlavě na špejly a jeho delove podani. No jestli Karle pujde prvni podani,tak moc sanci na vitezstvi Hewitta nevidim. Ale tak zas se rika do tretice vseho dobreho,tak treba to letos Lleyton zlomi ;D
Reagovat
vojmut
Udivuje mě jak po předchozích mizerných turnajích Hewitt postupuje naprosto s přehledem. Dělá mi konečně zase radost, chlapec jeden :D. Jen vydržet i na betony.....
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, stejně jak na začátku roku v Brisbane, a pak má problém přejít přes dva soupeře za sebou, zvláštní.. tak snad mu forma z Newportu vydrží i dál .)
Reagovat
horska.kraslice
Taky mu držím palce a hlavně ať se mu vyhýbají doalší zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak sám Hewitt říkal, když se ještě jednou zraní tak končí s tenisovou kariérou..
Reagovat
horska.kraslice
Coš by byla škoda. Aspoň ještě pár sezón...
Reagovat
horska.kraslice
Což (pardon).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist