Hewitt titul v Las Vegas neobhájí

6. 3. 2008, 09:24
Aktuality 0
S dvouhrou na tenisovém turnaji v Las Vegas se předčasně rozloučil druhý nasazený hráč Lleyton Hewitt. Australský favorit podlehl ve druhém kole francouzskému soupeři Julienu Benneteauovi 3:6 a 5:7 a přišel tak o šanci zopakovat loňský triumf.
Lleyton Hewitt

Pro Hewitta je turnaj v Las Vegas určitě jedním z těch oblíbenějších. Vyhrál tu v letech 2000 a 2003 a pro titul si došel i loni. Letos svůj trojnásobný úspěch ale nezopakuje poté, co nenašel recept proti francouzskému soupeři.

Benneteau si během utkání vypracoval 16 brejkbolů, z nichž v prvním setu proměnil dva. Sám sice podání jednou ztratil, úvodní sadu ale získal v poměru 6-3.

Ve druhém setu už Benneteau vedl 5-3. V tu chvíli Australan zabral, prolomil soupeři servis a srovnal na 5-5. Hewitta ale znovu zradilo podání: Benneteau proměnil třetí z dvanácti brejkbolů ve druhém setu a po hodině a tři čtvrtě zvítězil 6-3 7-5.

Starace zápas nedohrál
Benneteauovým příštím soupeřem bude nenasazený Sam Querrey, který k postupu přes Nicolase Kiefera potřeboval pouhých 58 minut. Američana si na tomto turnaji zahraje druhé čtvrtfinále za sebou.

Téměř navlas stejně jako Hewitt dopadl v noci jeho krajan Chris Guccione. Australský kvalifikant nestačil na Guillerma Caňase, který si ve čtvrtfinále turnaje ATP zahraje poprvé od října, kdy se tak daleko dostal ve francouzských Métách.

"Když hrajete s hráči, kteří tak dobře servírují, je to vždy nebezpečné," řekl po utkání Argentinec. "Teď si ale hodně věřím - daří se mi na příjmu a pohybuji se dobře."

Jeho příštím soupeřem bude další kvalifikant, Američan Amer Delic. Ten měl s postupem do čtvrtfinále vůbec nejjednodušší práci - Ital Starace totiž vzdal zápas za stavu 3-6 0-3 kvůli zraněný zádům.


Výsledky - Las Vegas:
Výsledky:
Dvouhra - 2. kolo:

Benneteau (Fr.) - Hewitt (2-Austr.) 6:3, 7:5, Caňas (4-Arg.) - Guccione (Austr.) 6:2, 7:5, Delic (USA) - Starace (5-It.) 6:3, 3:0 skreč, Querrey (USA) - Kiefer (8-Něm.) 6:3, 6:1.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist