Hlaváčková je po bitvě poprvé ve 3. kole grandslamu!

30. 8. 2012, 20:11
Aktuality 43
US OPEN - Andrea Hlaváčková si užívá herní pohodu a životní formu. Svůj debut na US Open už proměnila v premiérový postup do 3. kola grandslamového turnaje, když dnes uspěla v souboji s Kazaškou Voskobojevovou.
Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková od loňské sezony sbírá velké úspěchy ve čtyřhře po boku Lucie Hradecké a herní pohodu si přenáší i do singlu, ve kterém dosahuje v současnosti dosahuje nových maxim. V žebříčku se poprvé posunula už na 81. místo, premiérově se dostala na US Open a na něm si vydřela premiérový postup do 3. kola grandslamového turnaje.

Šestadvacetiletá Češka po výhře nad krajankou Zakopalovou čelila v dnešním zápase o rok starší Kazašce Galině Voskobojevové, se kterou svedla 2 hodiny a 45 minut trvající bitvu se šťastným koncem. Hlaváčková totiž zvítězila 6-3 6-7 6-3.

"Je to krásná premiéra. Vydřela jsem si to dvěma těsnýma zápasama. Jsem moc šťastná a motivovaná jít dál," radovala se Hlaváčková.

V prvním setu česká tenistka nečelila jedinému brejkbolu, sama soupeřce vzala dvě podání a vyhrála hladce 6-2. Na úvod druhé sady Hlaváčková nepotvrdila bleskový brejk, přesto šla v sedmém gamu znovu do trháku a za stavu 5-4 mohla utkání ukončit při svém servisu. O ten však podruhé v zápase přišla, vzápětí neproměnila brejkbol a dějství nakonec v tie-breaku ztratila.

Třetí set byl obrovskou bitvou především na jeho začátku a na konci. Hlaváčková si dokázala stejně jako v úvodní sadě držet servis a po brejku z osmé hry měla šanci podruhé ukončit duel při svém podání. O to se na kurtu číslo 6 strhla velký boj, ve kterém česká hráčka úspěšně odvrátila čtyři brejkboly, aby na nakonec až čtvrtý pokus proměnila mečbol.

"Nervy hrály roli. To je ale asi normální, kdo je v takové situaci poprvé jako já. Ale jsem ráda, že jsem si ve třetím setu dala další šanci a zvládla jsem hodně těžkou situaci, kdy mi rozhodčí upřeli první mečbol, který jsem vyhrála. Upřeli mi winner na lajně, což je brutální, když si musíte zápas vyhrát dvakrát," řekla Deníku Sport.

O postup do osmifinále se Hlaváčková utká s Ruskou Marií Kirilenkovou. Pětadvacetiletou tenistku, jež také hraje v životní formě a je aktuální 12. hráčkou světa, zná především z deblových soubojů, ve dvouhře se zatím neutkaly.

„Viděla jsem ji hrát v televizi, ona už je opravdu top level. Je hodně nahoře. Já mám taky životní sezonu, možná na jiné úrovni, ale nemusí být pro mě úplná stopka," věří česká tenistka.

Plzeňská rodačka Hlaváčková se na US Open stále drží ve všech třech kategoriích. S Indem Maheshem Bhúpathím vstoupila úspěšně také do smíšené čtyřhry, V té je ve 2. kole také čistě český pár František Čermák a Lucie Hradecká.

Sestry Plíškovy si společnou premiéru na grandslamu ve čtyřhře výhrou neosladily. Dvacetileté Češky v zápase 1. kola prohrály 2-6 4-6 s Ruskami Bratčikovovou a Panovovou. Naopak dalším Češkám se dnes dařilo: postoupily páry Voráčová/Zakopalová, Grandinová/Uhlířová, Birnerová/Oprandiová i Görgesová/Peschkeová.

- US OPEN 2012 -
(USA / New York, tv. povrch, 11.777.000 dolarů)
čtvrteční výsledky českých tenistek (30. 08. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Hlaváčková (ČR) - Voskobojevová (Kaz.) 6-3 6-7(3) 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Görgesová, Peschkeová (11-ČR) - Dateová-Krummová, Wozniaková (Jap./Kan.) 6-1 6-3
Grandinová, Uhlířová (14-JAR/ČR) - Chan Hao-ching, Chan Yung-jan (Tchaj-wan) 7-6(4) 6-1
Voráčová, Zakopalová (ČR) - Halepová, Savčuková (Rum./Ukr.) 6-3 6-0
Birnerová, Oprandiová (ČR/Švýc.) - Srebotniková, Čeng Ťie (7-Slovin./Čína) 6-4 7-5 
Bratčikovová, Panovová (Rus.) - Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) 6-2 6-4   

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Bhúpathí (6-ČR/Indie) - Crawfordová/Krueger (USA) 6-2 6-4
Hradecká/Čermák (7-ČR) - Görgesová/Nestor (Něm./Kan.) 3-6 6-3 10-6
Lepchenková/Young (USA) - Uhlířová/Marray (ČR/Brit.) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

43
Přidat komentář
pepin
Tak kdo vydržel až do rána, tak viděl opravdu skvostné utkání mezi Venus a Kerbr. Byla to náplast na tu bídu co jsme zde již rozebíraly s Radw. Na toto by se holky měly dívat, jak vypadá tenis, kde každý gam, každá výměna je jiná a zvedá diváky ze sedadel. Další zážitek a velká pochvala náleží Liborovi, který to komentoval. To jak to prožívá, dává najevo své znalosti je prostě úžasné. Jeho poslouchat je jako když je člověk na nějaké šou. A tak když srovnám hru těchto dvou hráček a Caro a Agn. je to jako nebe a dudy.
Reagovat
dadaft
ohó, tak to se podívám. viděl jsem jenom začátek a Venus hrála hrozně.
Reagovat
Nola
súhlasím vo všetkých bodoch, takto má vyzerať ženský tenis, Kerber má v poslednej dobe veľké šťastie na Williamsky, chcem ju vidieť v semifinále so Serenou
Reagovat
dadaft
hopla. asi to bude opravdu dobrý zápas. už bylo na čase, aby Kim s Laurou někdo doplnil. ve Wimbledonu jsme měli v téhle fázi turnaje za sebou už mnoho strhujících zápasů. letošní USO v tomhle za W notně pokulhává...
mimochodem - s povděkem kvituji, že se Kerberová na TP propracovala z kategorie "nudných pinkálistek" do špičky. ))
Reagovat
Fandina
Tak teď jede repríza a pěkný mač Kerber jde nahoru, levačka a jede ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick po US Open končí kariéru. "I have decided that this is going to be my last tournament."
Reagovat
smazaný uživatel
Já tomu nemůžu uvěřit..:-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Teď na to koukám. Kdyby při tom prohlášení neměl kšiltovku, tak neuvěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
zdravím.nevíte někdo sreamu na berdycha?
Reagovat
smazaný uživatel
Marin a Roberta,
když se zápas zaplétá.
I když vám už nevěří,
servis,backhand podrží.
Závěr jistě zmydlíte,
kdo ví,čemu věříte.

Oběma gratuluji,Díky.
Reagovat
dessperadoss
Mardy Fish dokázal otočit zápas s ruským tenistou Davydenkem 4-6 6-7 6-2 6-1 6-2. Nová a jediná československá stránka o Američanovi.
http://www.facebook.com/pages/Mardy-Fish-Czsk/392647597457232
Reagovat
Labi
zajímalo by mě kolik je amerických stránek o českých hračích...
Reagovat
dessperadoss
Podle mě se určitě o Berdychovi najdou, ale u dalích už to bude as iproblem no
Reagovat
Labi
...během wimbledonu a OH jsem si říkal proč nehraje více singly. Ptž při pohledu na její hru ve čtyřhre jsem neměl slov. Hrála úžasně držela pár nad vodou. Kdyby hrála s někým kdo krom servisu( někdy ani to ne) umí i něco víc tak by možná nějaky ten GS ze čtyřhry byl. Každopádně ted hraje sama za sebe zkazit ji to nikdo nemůže maximálně ona sama a potvrzuje se, že to je vše stranná hráčka. Možná tím že je trošku drobnější tak není tak razantní jako Serena, Petra atd....ale jsem rád, že konečně není hodnocena jako pár s Hradeckou ale samostatná jednotka a je vidět že je to lepší hráčka než si mnoho lidi vůbec myslelo
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ony maji uz jeden GS na svem konte, z Parize 2011:)!!!
Reagovat
Labi
moje chyba špatně jsem to napsal...myslel jsem tuhle sezónu:)
Reagovat
Fandina
Andrea je šikulinka tak ať se jí daří ... šikulinka
Reagovat
freeteepek
Jsem zklamanej. Jarka Shvedovová měla proti Vinciový mečbol, ale neustála situaci a následně prohrála vlastní servis a celej zápas. Přestože během něj nastřílela 45! vítězných míčů. Vinciová je o hlavu menší, ale má parádní formu a sebevědomí nedávné vítězky turnaje v Dallasu. Pech:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Petra neprohraje s Sharapovou, ona prohraje už s Marion :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jo a jak to můžeš vědět..ty ji tak málo věříš..budeš se divit až porazí obě dvě
Reagovat
pepin
Tak to co tam předvádí číslo 2 v žebříčku není hrozné, ale ubohé. Takhle slaboučkou hráčku na pozici 2 v žebříčku jsme snad ještě neměli. To když jsme se včera dívali na Kim jak tam lítala bojovala a snažila se, tak to co se tam dnes pohybuje je hrůza.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasim,taky sleduju a to je až k podivu co předvádí..
Reagovat
Fandina
Tak vždyť Aga teď srovnala a nevěřím tomu, že už si to nepohlídá. Ona vždycky hraje co potřebuje. Nemá na Viku, tam je to už tikem, Serenu, Máriu a Petru. Jinak snad na každou ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nakonec ještě vyhraje:( !!
Reagovat
pepin
Já netvrdím, že nevyhraje, ale kdo se na to kouká tak to je na zánět spojivek. Pokud by Navarro jen trochu hrála, tak odejde ve druhím kole domů.
Reagovat
Fandina
Jasně, ale Aga neranaří, ale hraje technicky halfvoleje, rotuje míčky a to se těžko vrací. Už vyhrála. Tak vše při starém.
Reagovat
pepin
Nevím zda jsi to četla, Libor napsal krásný článek, který se týká Caro. Vlastně píše zhruba vše co jsme tu tuhle řešili.
Reagovat
freeteepek
Souhlasím s Pepinem. Aga dělá číslu 2 ostudu. Je to určítým způsobem shoda náhod, že se dostala takto vysoko. Ta křívka jejího růstu už má ale svůj vrchol za sebou a teď bude následovat pokles.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s pepinem. Byla to docela děs na to koukat. Po druhém setu jsem to přepl. Vůbec nevím, kam se poděla ta Aga z minulého roku. Toto nebyl pestrý, technický, celodvorcový tenis, ale nudná pinkaná. Když se sejdou takovéto dvě tenistky, je to o oči...
Reagovat
Fandina
Tak já jsem si už zvykla, že Aga kromě těch čtyř co nahodře píšu stabilně ostatní poráží ... úsměv
Reagovat
Fandina
super a moc velká gratulace. A držím palce do dalšího kola. Jen tak dál a pojď!
Reagovat
sharon
gratulace!!! s Kirilenkovou to může být zajímavé...
Reagovat
tommr
Kirilenková už asi bude pro Andreu příliš velký sousto, ale už sám postup do třetího kola na GS je velkej úspěch ... :)
Reagovat
sharon
V tom máš pravdu, o tom žádná ;-) Ale nic není ztracené, Andrea bude v euforii a ječici porazí ve třech setech :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nezbývá než držet palce; češka a neobvyklá sympoška :)
Reagovat
Bob
ona partnerka na debla nepotrebuje, ona to stiha za dve :D
Reagovat
gedzitka
Z toho vyplývá, že když hraje s Luckou Hradeckou, tak by je měli diskvalifikovat, protože vlastně hrají tři proti dvěma :)
Reagovat
Bob
ona partnerka na debla nepotrebuje, ona to stiha za dve :D
Reagovat
Mark976
super! gatulace !!! a navíc první hráčka, která hraje čtyřhru sama se sebou!!!:o)))
Reagovat
gedzitka
"Andrea Hlaváčková od loňské sezony sbírá velké úspěchy ve čtyřhře po boku Andrey Hlaváčkové..." tak to je šikovná :-D
Reagovat
BooOoo
je to rebel(ka) !
Reagovat
tommr
no mě někdy opravdu připadá, že Andrea hraje v deblu za dvě, protože Lucka jí to často jenom kazí ... :)
Reagovat
Fandina
tommr ... ty jsi ale protiva, neuvěřitelné ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist