Horna je v Limě už v semifinále

27. 11. 2008, 12:54
Aktuality 0
CHALLENGER LIMA - Peruánec Luis Horna si na domácím challengeru v Limě zahraje semifinále. Po té, co ve druhém kole udolal Brazilce Julia Silvu, mu čtvrtfinálový soupeř Mariano Puerta předem vzdal. O postup mezi nejlepší čtyři si v Peru zahraje také ještě pět Argentinců a jeden Španěl.
Luis Horna

Osmadvacetiletý Luis Horna, který společně s Urugayjcem Cuevasem vyhrál čtyřhru French Open, dokázal na domácím challengeru v Limě obhájit loňské semifinále. V zápase druhého kola nejdříve ve třech setech zdolal Brazilce Julia Silvu a čtvrtfinálový soupeř Mariano Puerta z Argentiny po postupu přes krajana Alvareze z turnaje odstoupil.

Čtvrtý nasazený Horna si o finále může zahrát s turnajovou dvojkou Vassallem Arguellem. Stejně starý Argentinec za poslední dva měsíce vyhrál dva antukové challengery a daří se mu na červené hlíně i v Peru. Ve druhém kole nezaváhal s Hornovým kolegou z daviscupového týmu Ivanem Mirandou a o semifinále se porve s krajanem Arangurenem.

Nadvládu Argentinců v Limě potvrdili i další tenisté ze země finalistů Davisova poháru. Třetí nasazený Leonardo Mayer smetl 6-2 6-0 Paraguayjce Ramona Delgada a ve čtvrtfinále bude mít po 14 dnech znovu možnost porazit pátého nasazeného Sergia Roitmana, s nímž si naposledy poradil ve finále podniku v Medellinu. I Roitman se do čtvrtfinále dostal bez ztráty setu.

Roli turnajové jedničky plní rovněž Argentinec. Diego Junqueira nezaváhal ani ve druhém zápase a krajana Amada porazil dvakrát 6-3. Ve čtvrfinále ho čeká Španěl Poch-Gradin, který bude usilovat o své teprve druhé challengerové semifinále.

Tenisté si v Limě rozdělí podíly z částky 50.000 dolarů.

CHALLENGER LIMA (Peru, antuka, 50.000 dolarů) - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Junqueira (1-Arg.) - Amado (Arg.) 6-3 6-3
Vassallo-Arguello (2-Arg.) - Miranda (Peru) 6-1 6-4
L. Mayer (3-Arg.) - Delgado (Par.) 6-2 6-0
Horna (4-Peru) - J. Silva (Braz.) 6-4 3-6 6-2
Roitman (5-Arg.) - Luchiči (Rum.) 6-0 6-4
Puerta (7-Arg.) - Alvarez (Arg.) 6-4 6-4
Poch Gradin (Šp.) - Decoud (6-Arg.) 7-5 6-7 6-2
Aranguren (Arg.) - Migani (Arg.) 6-2 7-6

Dvouhra - čtvrtfinále:
Horna (4-Peru) - Puerta (7-Arg.) bez boje

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist