Hradecká je už ve čtvrtfinále, Benešovou čeká Azarenková

20. 10. 2011, 21:39
Aktuality 12
WTA MOSKVA - Lucie Hradecká si zahraje v Lucemburku poprvé po pěti měsících čtvrtfinále na turnaji WTA. Šestadvacetiletá členka české reprezentace pro blížící se finále Fed Cupu v Moskvě po šťastném postupu do hlavní soutěže potvrdila ve druhém kole roli favoritky proti Rumunce Alexandře Cadantuové a 104. hráčku světového žebříčku porazila 6-3 6-4.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká sice vypadla v posledním kole kvalifikace, ale pak profitovala z odhlášení nemocné Němky Sabine Lisické. V hlavní soutěži porazila nasazeou Slovenku Danielou Hantuchovou a ukončila sérii desíti porážek v 1. kole. Dnes zvládla i duel s mladou Rumunkou Alexandrou Cadantuovou, s níž se utkala poprvé. Jednadvacetiletá soupeřka vzdorovala Hradecké marně hodinu a čtvrt a dostala od ní sedm es.

Ve čtvrtfinále se 51. hráčka pořadí WTA pokusí uspět proti další rumunské soupeřce Monice Niculescuové (34.). S ní má Hradecká bilanci 2-1, naposledy česká tenistka vyhrála loni v Praze zcela suverénně.

Nejtěžší možná soupeřka čeká v boji o postup do semifinále Ivetu Benešovou, která dnes měla volno a čekala, zda Viktoria Azarenková neklopýtne. Třetí tenistka světa však Italce Albertě Briantiové nedovolila proměnit žádný ze šesti brejkbolů a vyhrála 6-0 6-1. Oba dosavadní zápasy s Benešovou běloruská favoritka snadno vyhrála.

Vítězka turnaje z roku 2007 Ana Ivanovičová v Lucemburku letos končí překvapivě už ve druhém kole. Pátá nasazená Srbka nestačila na Britku Annu Keothavongovou, které podlehla 3-6 2-6.

- WTA INTERNATIONAL LUCEMBURK -
(Lucembursko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (20. 10. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (ČR) - Cadantuová (Rum.) 6-3 6-4
Azarenková (1-Běl.) - Briantiová (It.) 6-0 6-1
Keothavongová (Brit.) - Ivanovičová (5-Srb.) 6-3 6-2
Sevastovová (Lot.) - Halepová (Rum.) 6-2 6-2
Schoofsová (Niz.) - Marinová (Kan.) 1-6 6-1 7-5

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - Klepačová/Tatišviliová (Slovin./Gruz.) 3-6 6-3 10-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
VlS
Co dělala Ivanovičová? Nebo hrála Britka tak dobře?
Reagovat
rib
Britku považují za opravdovou naději. Viděla jsem ji hrát s Petrou K. ve Wimbledonu, sice na Petru neměla :-))), ale vážně hrála velmi dobře. Možná tedy i tentokrát...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě osobně se herní styl Britky ( Thajky? ) libí a myslím že její tenis má i na ty nejlepší akorát tam bude asi problém jako u všech a to jest nestabilní výkonnost :)
Reagovat
smazaný uživatel
aká nádej?? ....veď má 28 rokov
Reagovat
VlS
Předběhl jsi mě - taky jsem chtěl napsat že tak leda naděje pro turnaje legend
Reagovat
smazaný uživatel
Stane se. Neviděl jsem to, takže nevím. Mrzí mě, že Ana prohrála, ale snad ještě do Bali potrénuje a bude hrát jako nedávno v Pekingu... Mimochodem krásný výsledek Viky. Věřím, že dneska s Ivetou to bude podobné.
Reagovat
VlS
A jak se na Bali kvalifikuje?
vV popisu je :
Eight players who have captured at least one International tournament during the year and who are not participating in singles at the year-end WTA Championships - Istanbul 2011 will qualify for the event. The tournament may have an option to award players wildcards into the tournament.

A jestli se nepletu, tak letos nic nevyhrála a v tabulce kvalifikovaných vůbec není. Takže má WC? Po pravdě mi to přijde špatně, protože body z Bali jsou započteny do rankingu a pravidla by neměla umožňovat, aby si někdo WC prostě koupil. To je pak absolutně nefér k holkám, které splní kvalifikační kritéria.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, Ana dostala divokou kartu a stejně tak Shuai Peng. Máš pravdu, že vůči někomu to je nefér... Divoká karta se koupit nedá, ale pořadatelé mají právo ji udělit, tak to prostě je. Navíc určitě chtěli mít Anu na turnaji jako obhájkyni loňského titulu.
Reagovat
VlS
No, tak u Peng jsem si jistej, že to koupil nějaký sponzor se zájmy v Číně, jinak není ani jedinej důvod, aby WC dostala. U Ivanovič bych za tím hledal něco podobnýho, je to pěkná špinavost třeba vůči Jarmile, nebo Cibuli nebo Lucce, pokud teď některá z nich vyhraje Kremlin.
Nic proti exhibičnímu turnaji podle přání sponzorů, ale nemělo by se to pak počítat do rankingu, který ovlivňuje nasazování v dalších turnajích. Možná by se to taky dalo zažalovat, to by mohlo být zajímavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka má šanci postoupit do semifinále.Zápas s Cadantu jsem sice neviděl a s Danielou ano.Lucka těžila z tvrdého podání a ani její většinou slabá mezihra nebyla vůbec špatná.Velká Pálova prozíravost,že tuto bojovnou holku nominoval do finále.Určitě nezklame.Působí skromě,hvězdné manýry jsou ji cizí a hlavně skvěle zapadá do party.Semifinále před Fed cupem by jí slušelo.Lucko,držím palce!
Reagovat
smazaný uživatel
Hradecká nemá šanci žádnou proti Niculescu. Rumunka má životní formu!! Půjde sakra daleko!
Reagovat
EllNino
To sme slyseli i u radwanska a jak byla rada ze bartoli odstoupila :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist