Hradecká po měsících postoupila z 1. kola, uspěla i Zakopalová

28. 4. 2009, 16:13
Aktuality 0
Devět měsíců se česká tenistka Lucie Hradecká nepodívala na turnaji WTA do druhého kola. Změnilo se to až dnes v marockém Fesu, kde porazila domácí Nadiu Lalamiovou a postoupila, stejně jako její krajanka Zakopalová. Hůř si vedla další Češka Petra Cetkovská, která se s turnajem loučí.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká naposledy postoupila do druhého kola loni v Bad Gasteinu, kde nakonec dokázala dojít až do finále. V duelu o titul tehdy podlehla Pauline Parmentierové.

Dalšího vítězství na podniku WTA se dočkala až dnes. V marockém Fezu si dnes poradila s domácí Nadiou Lalamiovou, kterou vyřadila po setech 6-4 6-3. Další soupeřkou třiadvacetileté hráčky bude Izraelka Šahar Peerová, jež ve třech setech porazila Francouzku íránského původu Aravene Rezaiovou.

Postoupila i Klára Zakopalová. Češka, jež nedávno získala skalp Sereny Williamsové, si v Maroku poradila s méně známější ze sesterského dua Radwaňských Urszulou. O čtvrtfinále si zahraje proti nejvýše nasazené Španělce Medinaové, která deklasovala Francouzku Pinovou.

Nedařilo se naopak Petře Cetkovské. Ta nestačila na Španělku Evu Fernandezovou-Bruguesovou, jíž podlehla 6-2 4-6 a 2-6. Čtyřiadvacetiletá Češka se měla původně utkat s Yanine Wickmayerovou, Belgičanka se ale na poslední chvíli odhlásila kvůli zranění kotníku.

Výsledky - Fes (dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Hradecká (ČR)
- Lalamiová (Mar.) 6:4, 6:3, Zakopalová (ČR) - U. Radwaňská (Pol.) 7:5, 6:2, Fernandezová-Bruguesová (Šp.) - Cetkovská (ČR) 2:6, 6:4, 6:2, Medinaová-Garriguesová (1-Šp.) - Pinová (Fr.) 6:1, 6:1, Klejbanovová (2-Rus.) - Dentoniová (It.) 6:2, 6:4, Domínguezová (Šp.) - Cirsteaová (5-Rum.) 6:3, 6:4, Vinciová (7-It.) - Duqueová-Marinová (Kol.) 2:6, 6:4, 6:1, Peerová (8-Izr.) - Rézaiová (Fr.) 6:4, 2:6, 6:4, Czinková (Maď.) - Vierinová (It.) 3:6, 6:2, 6:0, Keothavongová (Brit.) - Aniová (Est.) 6:2, 7:6 (7:3), Hercogová (Slovin.) - Ďačenková (Rus.) 6:1, 6:2.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist