Hradecká se dál trápí, v Bad Gasteinu dohrála i Benešová

11. 7. 2011, 17:33
Aktuality 3
Lucie Hradecká prohrála i svůj třetí zápas na turnaji WTA od úspěšného French Open, na němž získala grandslamový titul ve čtyřhře. V Bad Gasteinu byla znovu nad její síly česká soupeřka, Sandra Záhlavová ji porazila 7-5 a 6-3. V prvním kole se s turnajem rozloučila i Iveta Benešová, která vzdala svůj zápas s domácí Hofmanovou.
Lucie Hradecká

Bad Gastein patří mezi nejúspěšnější turnaje Lucie Hradecké: v roce 2008 zde byla ve finále a v posledních čtyřech letech získala titul v deblu. Letos na něm ale svou černou sérii porážek na turnajích WTA neukončila.

A už potřetí v řadě ji má na svědomí česká hráčka. Ve Wimbledonu prohrála Hradecká s Lucií Šafářovou, v Budapešti nestačila na Evu Birnerovou a v Rakousku podlehla ve dvou setech Sandře Záhlavové.

Třetí nasazená Hradecká ztratila hned své první podání a rychle prohrávala 0-2. Dokázala sice srovnat a po dalším brejku dokonce vedla 3-2, dál ji ale neposlouchalo první podání, jehož procentuální úspěšnost klesla v úvodní sadě pod třicet procent. Za stavu 5-6 pak svou šestou dvojchybou nabídla soupeřce tři setboly; první dva odvrátila, ovšem sedmá dvojchyba znamenala, že Záhlavová získala set poměrem 7-5.

Ve druhé sadě Hradecká omezila počet dvojchyb, znovu ale okamžitě přišla o servis a tentokrát prohrávala už 0-3. Turnajová trojka ještě snížila na 2-3, další ztrátu podání už ale nedohnala a za hodinu a půl prohrála 5-7 3-6.

„Byla jsem hodně nervózní. Lucka má silné údery a obzvlášť při mém druhém servisu dobře returnovala. Musela jsem proto trefovat co nejvíc prvních podání, snažila jsem se jí rozpohybovat. Bylo to těžké,“ zkonstatovala po utkání vítězka Záhlavová.

Úvodní zápas byl konečnou i pro další nasazenou Češku Ivetu Benešovou. Turnajová čtyřka nastoupila proti Rakušance narozené v Chomutově Nikole Hofmanové a za nepříznivého stavu 5:7, 2:3 zápas kvůli zranění pravého kolena skrečovala.

„Je to úžasné. Ani nevím, co říct. Vyhrát proti hráčce z nejlepší padesátky, prostě úžasné,“ řekla po utkání šťastná Hofmanová. „Bylo k vidění hodně nevynucených chyb, zvláštní zápas. Myslím si ale, že jsem udržela míč ve výměnách častěji a měla jsem to dobře rozehrané. Ivetě přeju brzké uzdravení,“ dodala.

Hofmanové patří aktuálně až 317. místo žebříčku a dnes vůbec poprvé postoupila do druhého kola turnaje WTA. Iveta Benešová, vítězka letošního Wimbledonu v mixu, v poslední době ve dvouhře příliš nezáří. Minulý týden vypadla rovněž v prvním kole v Bastadu, ve Wimbledonu prohrála ve druhém kole s Azarenkovou a do třetího kola se podívala naposled v březnu na betonu v Miami.

Zde v Bad Gasteinu došla 44. žena žebříčku WTA nejdál v roce 2008, kdy její pouť turnajem skončila ve čtvrtfinále. Loni vypadla rodačka z Mostu rovněž v prvním kole, když nestačila na první nasazenou Němku Petkovicovu, která jí navíc nadělila kanára.

Výsledky - Bad Gastein (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová (ČR) - Hradecká (3-ČR) 7:5, 6:3,
Hofmanová (Rak.) - Benešová (4-ČR) 7:5, 3:2.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
černý den českého tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou silná slova :) Ivetu jsem viděl hrát, u míčů většinou pozdě, pohyb dělal problémy, pokud se na míč dostala byla v úderech od zadní lajny jasně lepší, Rakušanka měla jen servis. Škoda...
Reagovat
smazaný uživatel
jde o hradeckou, štěpánka, pospíšila, benešovou...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist