Hradecké nefungoval servis: 8 dvojchyb a debakl s Peerovou

10. 1. 2012, 02:39
Aktuality 8
WTA HOBART - Lucii Hradecké se generálka na Australian Open nepovedla. Česká tenistka v 1. kole turnaje v Hobartu nestačila na Izraelku Peerovou, se kterou pětkrát ztratila podání a prohrála hladce ve dvou setech.
Lucie Hradecká

Minulý týden v Aucklandu si Lucie Hradecká připsala cenný skalp Shuai Peng, proti níž řádila na servisu a postoupila do čtvrtfinále. V něm pak nestačila na pozdější šampionku Jie Zheng, z Nového Zélandu si však odvezla titul ve čtyřhře.

Před odletem na Australian Open si naplánovala ještě generálku v Hobartu, na turnaj v Tasmánii ale bude chtít co nejrychleji zapomenout. V úvodním zápase čelila šesté nasazené Shahar Peerové, se kterou zápas nezvládla a prohrála 3-6 1-6.

Šestadvacetiletá Hradecká se držela pouze v úvodu střetnutí do stavu 3-3, kdy si tenistky vyměnily servisy. Pak už ale česká tenistka předváděla pouze festival chyb. První set zakončila symbolicky již 7. dvojchybou a 'den blbec' málem skončil kanárem. Ve druhé sadě získala game až v šesté hře, navíc na returnu uhrála pouhé dva fiftýny a po 54 minutách tak odešla z kurtu se sklopenou hlavou.

Hradecká si náladu před odletem do Melbourne může zvednout ještě ve čtyřhře. Do té je přihlášena se Španělkou Anabel Medinaovou, se kterou tvoří nejvýše nasazený pár.

Peerová se ve druhém kole utká s domácí Sachou Jonesovou. Jednadvacetiletá Australanka v Hobartu prošla bez ztráty setu kvalifikací a dnes popáté vstoupila do hlavní soutěže turnaje WTA. Čekala ji Němka Kristina Barroisová, jež sice v kvalifikaci neuspěla, do turnaje však zaskočila za Jie Zheng. Čerstvá vítězka z Aucklandu se totiž odhlásila kvůli problémům se stehenním svalem. 

Jonesovou na cestě za premiérovým postupem do 2. kola přibrzdil déšť, který zápas přerušil za stavu 6-1, 4-3 a 40-40 z pohledu podávající Australanky. Ta se ovšem neplánovanou přestávkou rozhodit nenechala a po hodinové pauze slavila první vítězství na okruhu.

- WTA INTERNATIONAL HOBART -
(Austrálie / Tasmánie, tv. povrch, 220.000 dolarů)
úterní výsledky (10. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Peerová (6-Izr.) - Hradecká (ČR) 6-3 6-1
Medinaová (2-Šp.) - Suárezová (Šp.) 6-2 7-6(3) 
Jonesová (Austr.) - Barrosiová (Něm.) 6-1 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Kerberová (4-Něm.) - Erraniová (It.) 6-1 6-2
Halepová (Rum.) - Beguová (8-Rum.) 6-4 6-2 
Čakvetadzeová (Rus.) - Pironkovová (Bul.) 6-3 6-2
Cirsteaová (Rum.) - Matteková-Sandsová (USA) 2-6 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Petra pro mě ukázala, že nehraje v nejlepší formě. Sice média ji po 4 zápasech chválí do nebes, ale první dva zápasy na Hopmanu bylo trápení, stejně tak dnes. Mnohokrát tekla na servise.

petra moc che, má na to, ale nevychází jí to. K tomu laciné chyby a častoo hra bez citu a předvídavosti.

Jak už někdo řekl, petra hraje agresivně ana krajní riziko. Když má svůj den, dokáže přejet kohokoliv, ale začátek sezony sice 5:0 na zápasy, ale hra plná chyb. Podle mě AO nevyhraje, jak tu někteří píšou.

Ale palce ji držet budu! Líbí s emi na ní, že je to hráčka, co si to chce vybojovat, není to pasivní pinkálistka jako Carolin.
Reagovat
smazaný uživatel
7:5 / Petra hlavne tezila ze sveho podani. Zaver setu mela uz celkem dobry. Ale porad ten jeji pohyb je takovy nijaky, obcas Kvitek po zahrani servisu stoji...je bez pohybu. Jinak 2 pekne fulnecke bekhandove hokejky byly k videni, takze ok:) Obcas se klasicky vypinkavala, ale celkem v jeji norme:). Tak snad to Petre vyjde i ve druhem sete a uvidime ji ve 2. kole hrat s Danielou.
Reagovat
smazaný uživatel
sorry samozrejme ve 3.kole, tedy QF.
Reagovat
Jabadu
Koukám na to a je to US Open jak přes kopírák. Naprosté zoufalství.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten zacatek nebyl z tech nejlepsich. Ale uz je to trochu lepsi.Petra ma vzdy pomalejsi vstupy. No a uz vede 4:3...
Reagovat
smazaný uživatel
Za stavu 4-0 mi odejde net a koukám Caro to zázračně otočila , nechápu jak, ale ta její mentalita je na hodně vysoké úrovni. Skvělé Caro!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu uvěřit, že to cibule takhle ztratila, přitom ji mačkala jak citrón.
Reagovat
smazaný uživatel
Dominika ji celkem slusne pomohla, ale to nic nemeni na jeji psychicke odolnosti. Take Karolina zacala mene silet agresivni behavou hrou, zacala mice vice liftovat, vice takovych bezpecnych prohozu. Proste prestala s ni behat. No ale asi hlavne to Dominika uplne zazdila. Za stavu 3:4, kdy sla Dom. podavat a stale mela prevahu brejku, tak k ni prisel jeste trener a zacal do ni hucet, ze nema brecet nebo co...snazil se ji vyburcovat, ale spis ji asi jeste vic zdeptal...no mne osobne by ty jeho rady asi take jeste vice dorazily.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist