Hradecká řádila na servisu a vyřadila Shuai Peng!

4. 1. 2012, 07:09
Aktuality 6
WTA AUCKLAND - České tenistky dnes na turnajích WTA kolí favorizované soupeřky. Na úspěch Benešové v Brisbane navázala na Novém Zélandu v Aucklandu také Lucie Hradecká, jež vyřadila 17. tenistku světa Shuai Peng z Číny, které ve druhém setu po vlastním servisu nepustila jediný fiftýn.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká v Aucklandu hraje na světové úrovni poprvé od triumfu ve Fed Cupu, ke kterému v listopadovém finále v Rusku přispěla bodem v rozhodující čtyřhře. A právě zřejmě životní úspěch rodačku z Prahy skvěle nastartoval na novou sezonu.

Už v prosinci si v české extralize připsala skalp světové dvojky Petry Kvitové a nyní se jí daří i na podniku WTA v Aucklandu. Po vydřené výhře nad Briantiovou dnes překvapila druhou nasazenou Shuai Peng. 52. hráčka světa Hradecká porazila světovou sedmnáctku 6-4 6-3 a oplatila jí porážku z loňského Indian Wells.

Hradecká si v zápase pomohla osmi esy. V prvním setu odvrátila pět ze šesti brejkbolů a k zisku sady si vystačila s 11 fiftýny na returnu. Ve druhém dějství už vítězka loňské čtyřhry na French Open ukázala skvělé představení na servisu - během čtyř gamů neprohrála jediný míček.

"Servis mi dnes opravdu fungoval skvěle. Jsem teď moc šťastná a ještě nemůžu uvěřit tomu, že se mi to povedlo," radovala se šestadvacetiletá Hradecká.  

O první semifinále od loňského jara si Hradecká zahraje s další Číňankou Jie Zheng, která dnes deklasovala 6-0 6-2 osmou nasazenou Rumunku Moniku Niculescuovou.

Hradecké se daří i ve čtyřhře, ve které postoupila s krajankou Andreou Hlaváčkovou už do semifinále. Česká dvojice, která loni vyhrála French Open, dnes porazila německý pár Kristina Barroisová a Anna Gönefeldová. O finále by si mohly zahrát proti světovým jedničkám - další Češce Květě Peschkeové a Slovince Srebotnikové.

Problémy favoritek
Shuai Peng a Niculescuová nebyly dnes jedinými nasazenými hráčkami, jež se se soutěží rozloučily. Po včerejším vypadnutí obhájkyně titulu Grety Arnové už dohrála i loňská finalistka a šampionka z roku 2010 Yanina Wickmayerová. Přemožitelka Karolíny Plíškové z úvodního kola dnes podlehla 6-4 1-6 1-6 Italce Saře Erraniové. Belgičanka v zápase prohrála 9 z 12 gamů na servisu.

Skončila také turnajová šestka Roberta Vinciová, jež podlehla finalistce z roku 2009 Jeleně Vesninové, a loňská semifinalistka Julia Görgesová. Němka,  kterou na Novém Zélandu přemohla viróza, nestačila na krajanku Angelique Kerberovou.

Tu ve čtvrtfinále čeká znovu souboj s německou soupeřkou Sabinou Lisickou. Nejvýše nasazená hráčka soutěže s velkými obtížemi zdolala 7-6 3-6 6-3 další krajanku Monu Barthelovou. Lisická, jež nebyla se svým výkonem spokojená už po 1. kole, dnes sice zahrála 38 winnerů, ale spáchala také 66 nevynucených chyb a 6 dvojchyb.

"Mona mě dnes donutila odehrát dobrý zápas, je dobré se do takových problémů dostat hned na začátku roku," hodnotila Lisická zápas, který začal kvůli dešti ze zpožděním a narušen byl také větrným vírem uprostřed dvorce.

První výhry nad aktuálně nejmladší hráčkou v Top 100 Christinou McHaleovou se dočkala Světlana Kuzněcovová. Loni s Američankou neuhrála ve dvou zápasech ani set, dnes v Auklandu však favorizovaná Ruska nedala devatenáctileté soupeřce šanci a zvítězila 6-1 6-1. Poslední dva míčky zápasu byly odehrány po hodinové pauze, kterou zavinil déšť.

"Hrála jsem dobře. Udělala jsem několik chyb, ale celkově jsem se držela plánu a to dnes bylo hlavní," řekla Kuzněcovová.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 220.000 dolarů)
středeční výsledky (04. 01. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (ČR) - Shuai Peng (2-Čína) 6-4 6-3
Lisická (1-Něm.) - Barthelová (Něm.) 7-6(3) 3-6 6-3
Kuzněcovová (3-Rus.) - McHaleová (USA) 6-1 6-1
Pennettaová (4-It.) - Baltachaová (Brit.) 6-4 6-2
Kerberová (Něm.) - Görgesová (5-Něm.) 6-2 6-3
Vesninová (Rus.) - Vinciová (6-It.) 6-3 6-4
Erraniová (It.) - Wickmayerová (7-Belg.) 4-6 6-1 6-1
Jie Zheng (Čína) - Niculescuová (8-Rum.) 6-0 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková/Hradecká (3-ČR) - Barroisová/Grönfeldová (Něm.) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pokud jí chodí servis a je v pohodě, je těžko porazitelná. Je to o hlavě! Bylo to vidět i v Prostějově.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je dost dobrý! Lucík je zdá se na startu sezony ve výborné formě, kéž by to vydrželo celý rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Lucko :-)
Reagovat
VlS
Super Lucko
Reagovat
smazaný uživatel
Na úspěch Benešové!!!ne Šafářové
Reagovat
LubosZabloudil
Díky, dnes už se mi ty Češky motají :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist