Hrála jsem dobře, ale pořád je co zlepšovat, hodnotila svůj výkon Azarenková

20. 1. 2015, 18:39
Rozhovory 27
Dvojnásobná šampionka Viktoria Azarenková se na úvod Australian Open dočkala první letošní výhry, když v Melbourne už třetí rok po sobě vyřadila Američanku Sloane Stephensovou. Hrála jsem poměrně dobře, ale pořád je co zlepšovat, komentovala po zápase bývalá světová jednička. V příštím kole ji čeká světová osmička Caroline Wozniacká. Mám ráda výzvy, řekla směrem k utkání Běloruska.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Jak jste se cítila v průběhu zápasu?
Cítila jsem se velmi dobře. Už od začátku jsem byla plně koncentrovaná a soustředila jsem se hlavně na svoji hru, což bylo důležité a jsem moc ráda, že se to podařilo. Věděla jsem, že to nebude lehký zápas, protože Sloane (Stephensová) je dobrá hráčka, která umí zahrát opravdu výborně. Už několikrát ukázala, že se na velké turnaje umí dobře připravit. Hrála jsem dobře, ale pořád je co zlepšovat.

Možná vám v té koncentraci pomohlo i to, že jste nastoupila proti dobré hráčce, nemyslíte?

První kola jsou vždycky velmi důležitá a člověk se na ně musí soustředit. Je asi jedno, jestli nastupuju proti hráčce z Top 30 nebo hraju s někým, kdo je na konci stovky, nikdy to nechci podcenit. První kolo je takový zlom, kdy si člověk zvyká na prostředí a na atmosféru. Tréninky jsou sice dobrá věc, ale to, jak na tom hráč opravdu je, se pozná až v zápase.

Jak byste zhodnotila hru soupeřky?
Víte, Sloane je opravdu velmi nebezpečná hráčka, která má velké zbraně. Když s ní hrajete, musíte se snažit nepustit ji ke hře, na kterou je zvyklá. Má výborný servis a hodně agresivní forhend. Určitě má v sobě velký potenciál, když na sobě bude tvrdě pracovat, může to dotáhnout daleko.

Jak jste využila čas po turnaji v Brisbane? (Azarenková odehrála na začátku sezony turnaj v Brisbane, kde v prvním kole nestačila na Karolínu Plíškovou.)
Zápas v Brisbane byl dobrý začátek sezony. Sice jsem prohrála, ale ukázalo mi to, co je potřeba vyladit a na jakých věcech musím ještě pracovat. Snažila jsem se proto před startem Australian Open co nejvíce trénovat a zlepšovat svou hru. Nehrála jsem více turnajů, takže tohle byl asi jediný způsob, jak se na grandslam co nejlépe připravit.

Můžete porovnat zápas v Brisbane a tady v Melborne? Cítíte vy sama nějaký posun?
To je těžká otázka. Podmínky v Brisbane a tady jsou odlišné a navíc jsem hrála pokaždé s jinou soupeřkou. Určitě jsem tady odstartovala lépe, protože jsem první zápas vyhrála, zatímco v Brisbane jsem bohužel prohrála. (smích) Myslím si, že určitý krok vpřed tam je, ale z jednoho zápasu se toho tolik nepozná. Potřebuju teď hrát, hrát a zase jenom hrát, až potom to můžeme nějak hodnotit, teď je na to ještě moc brzo.

Je něco, co byste ráda v letošní sezoně začlenila do své hry?
Já jsem vždycky hrála hlavně agresivně od základní čáry, poslední dobou ale pracujeme i na tom, abych byla schopná měnit rytmus hry. Když trénujeme, tak mi to jde, teď to musím přenést do zápasů.

Jaké jsou vaše sny a přání? Australian Open jste už dvakrát vyhrála, jak se na to díváte letos?
Sny jsou vždy velké, ale já se na to dívám realisticky. Chci zase vyhrávat a hrát dobrý tenis, to je můj cíl. Nevím, jestli to přijde už tady, ale věřím, že se toho jednou dočkám. Téměř celou loňskou sezonu jsem nehrála, teď už jsem konečně zpět. Vyžaduje to každodenní práci a snahu zlepšovat se a já se snažím všechno dělat naplno.

V příštím kole vás čeká aktuální světová osmička Dánka Caroline Wozniacká, co na to říkáte?
Jsem nenasazená, takže není divu, že narazím na tak vysoko postavenou hráčku už ve druhém kole. Já mám ráda výzvy, ale vím, že to bude velká bitva. Vždycky, když s Caroline hrajeme, tak jsou to náročné zápasy. Ona navíc na konci loňské sezony hrála opravdu výborně. Musím se soustředit na sebe a pokusit se předvést maximum. Mým heslem pro tento turnaj je - soutěžit a bojovat, takže půjdu a nechám tam všechno.

Není to zvláštní pocit, že jste tu letos mezi nenasazenými hráčkami? Tuším, že je to poprvé od roku 2007?
Téměř celý minulý rok jsem nehrála, takže by bylo divné, kdybych teď byla mezi nasazenými. Už první den ale ukázal, že být nasazená, není vše a na to se chci zaměřit. Chci být připravená na každý zápas a uvidíme, co se stane.

Komentáře

27
Přidat komentář
pepin
Hrála dobře, to je fakt, hrála proti naprosto neškodným "Vlčím očičkám", které to vedou od deseti k pěti. Pravděpodobně až zápas s Caro ukáže jak na tom batůžek ve skutečnosti je.
Reagovat
smazaný uživatel
U "vlčích očiček" nevím prostě.. Působí na mě, že jí tenis vlastně ani moc nezajímá, po nepovedeném setu zbytek zápasu naprosto odfláknout, neváží si svých fanoušků atd.. Je to strašná škoda fakt.. Možná by bylo lepší si dát teď nějakou pauzu delší, urovnat si priority a pak se vrátit.. Jinak to je a asi bude katastrofa na ní koukat..
Reagovat
Cico93
https://pbs.twimg.com/media/B7v6o8lCUAA264b.jpg:large a kde je ten batužek?
Reagovat
PetaM
Asi na zádech ...
Reagovat
blixa
Všude ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nepotřebuje s brejle? ;D
Reagovat
smazaný uživatel
*Nepotřebuješ
Reagovat
blixa
Ne. Je taková oplácaná, oproti době, kdy byla štíhlonká.
Reagovat
gigin
Jj, přifúkla sa trošku..
Reagovat
smazaný uživatel
Teda já bych takhle oplácaná chtěla být :)
Reagovat
blixa
Musíš víc jíst ! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jsem na Eurosportu chvíli poslouchal Wilandera ve studiu a ten říkal, že se mu výkon Viky moc líbil a baví ho sledovat její zápasy, protože je vždycky ponořená do hry. :) Taky prý mluvil s jejím trenérem Samem Sumykem a ten říkal, že Vika pracovala opravdu tvrdě a myslí to vážně s návratem do špičky...

Ten los je bohužel na houby a jak už jsem tady psal, tak s výsledkem nebudu spokojený, ať to mezi Caro a Vikou dopadne jakkoliv (protože jedna z nich vypadne ve 2. kole). Je ale fakt, že Vika ty body momentálně potřebuje víc. V live rankingu je teď někde kolem 70. místa, což hráčce jejích kvalit určitě neodpovídá...
Reagovat
dadaft
mno, jsem zvědav jak to dopadne, Caroline v 1K nepředvedla nic superextra,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Cico93
Reagovat
smazaný uživatel
má problém
Reagovat
blixa
Jakej ? Kde ? Žádnej nevidím ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka je ten problém. Hodně ji přeju ať Caroline dá!
Reagovat
blixa
Pro postmodernistku nebude baroko žádný problém ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo hnusné!!! Já radši baroko, když se teda snížíme k takovým názvům.
Reagovat
blixa
Proč hnusné ? Ty snad na baroku shledáváš něco ošklivého ??!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé přirovnání :3 :D
Reagovat
ptpc
Prečo postmodernistku? Uniká mi pointa...
Reagovat
blixa
Žádnou to nemá :D Caro je takový fitness typ, což je typické pro současnost ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám baculky velmi rád :D
Reagovat
blixa
Já proti nim taky nic nemám ;-)
Reagovat
ptpc
Aha. Mal som na mysli postmodernizmus ako filozofický smer. A nejak mi to nepasovalo...
Reagovat
blixa
Já jako umělecký ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist