Hříšník Nalbandian už další trest nedostane

25. 6. 2012, 14:44
Aktuality 0
David Nalbandian se nemusí obávat dalších sankcí za vyloučení z finále turnaje v Londýně, které si Argentinec vykoledoval o předminulém víkendu. Organizace ATP oznámila těsně před zahájením Wimbledonu, že finanční postih zhruba ve výši 1,4 milionu korun a odebrání 150 bodů v žebříčku jsou dostatečné tresty.
Profily hráčů
David Nalbandian a zraněný rozhodčí

"ATP přezkoumala incident a utvrdila se v tom, že ke zranění čárového rozhodčího došlo neúmyslně. Bylo proto rozhodnuto, že udělené sankce byly dostačující," uvedla asociace v prohlášení.

Nalbandian při finálovém duelu proti Marianu Čiličovi z Chorvatska způsobil krvavé zranění na holeni rozhodčímu, který sledoval hru zpoza ohrádky s reklamou. Argentinec ji v jednu chvíli vzteky rozkopl v reakci na špatně zahraný míč a reklamní panel muže zranil.

Hlavní rozhodčí poté Nalbandiana diskvalifikoval, ATP pak hráči udělila maximální možnou pokutu 10.000 eur a Argentinec přišel vedle vybojovaných bodů do žebříčku i o finanční odměnu za finálovou účast zhruba ve výši 45.000 eur.

Úplně vyhráno ale Argentinec ještě nemá. Incident totiž začala vyšetřovat britská policie poté, co dostala trestní oznámení. Jméno člověka, který ho podal, policie nezveřejnila, podle listu Daily Telegraph by se ale mělo jednat o zraněného čárového rozhodčího Andrewa McDougalla.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist