Hurkacz s Isnerem mají z Miami trofej už i ze čtyřhry. Američan zkompletoval Sunshine Double

3. 4. 2022, 09:53
Aktuality 5
Hubert Hurkacz a John Isner na Masters 1000 v Miami mají jako teprve třetí a čtvrtý tenista v historii vítěznou trofej ze dvouhry i ze čtyřhry (po Richardu Krajickovi a Rogeru Federerovi). Letošní debl polsko-americký pár ovládl po finálové výhře 7-6 6-4 nad párem Wesley Koolhof a Neil Skupski. Američan navíc jako druhý v historii zkompletoval deblový 'Sunshine Double' se dvěma různými partnery, před dvěma týdny v Indian Wells triumfoval s Jackem Sockem.
Hubert Hurkacz a John Isner (© AFP)

John Isner a Hubert Hurkacz v minulosti v Miami slavili své nejcennější singlové tituly, když získali jedinou trofej z turnaje Masters 1000. Američan na Floridě triumfoval v roce 2018, Polák v roce 2021.

Hurkacz letos dlouho mířil za obhajobou, než v pátek večer v semifinále dvouhry podlehl španělskému mladíkovi Carlosi Alcarazovi. Náladu si spravil o pouhých 20 hodin později triumfem ve čtyřhře.

Hurkacz s Isnerem v Miami vyřadili tři páry, které mají ve sbírce trofej z grandslamu: Kevina Krawietze s Andreasem Miesem, nejlepší deblisty současnosti Rajeeva Rama s Joe Salisburym a vítěze letošního Australian Open Thanasiho Kokkinakise s Nickem Kyrgiosem.

A ve finále si poradili s vítězi tří letošních turnajů ATP Wesleym Koolhofem a Neilem Skupským. Polsko-americký tandem porazil nizozemsko-britské duo 7-6 6-4.

"Mám z naší spolupráce dobrý pocit, hrát s Hubim je radost. Dělá spoustu věcí skvěle a má obrovské singlové dovednosti. Hrát s ním je velká zábava," pochvaloval si Isner, který s Hurkaczem odehrál teprve třetí společný turnaj.



Trofej ze dvouhry i ze čtyřhry Miami Open měli ve sbírce až dosud jen Nizozemec Richard Krajicek a Švýcar Roger Federer.

Isner triumfoval také před 14 dny s krajanem Jackem Sockem na prvním letošním Masters 1000 v Indian Wells a stal se tak teprve druhým tenistou, který během jedné sezony vyhrál čtyřhru na obou prestižních březnových akcích s jiným partnerem. Poprvé se to povedlo Švýcaru Jakobu Hlaskovi v roce 1989.

"John je teď asi nejžhavější zboží na deblovém trhu," usmál se 25letý Hurkacz, jenž zaznamenal 3. deblový titul, druhý z turnaje Masters. "Miami je pro mě výjimečným místem, vždy se sem budu rád vracet," dodal.

36letý Isner získal celkově 8. deblový titul, polovinu z nich slavil na podnicích Masters.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.554.920 dolarů
sobotní výsledky (02. 04. 2022)
• Čtyřhra - finále •
Hurkacz/Isner (USA/Pol.) - Koolhof/Skupski (6-Niz./Brit.) 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
annah
Izzy je jednička!smile
Reagovat
Krisboy
A skvělej deblař. A jedinej z kolohnátů, na kterýho se dá koukat.
Reagovat
Rafaeoli25
Isner je sympatický i tím, jak na sobě celou kariéru makal, aby se zlepšil a on se skutečně zlepšil už záhy o několik stupňů. Za vše hovoří to, že na antuce dokázal dostat do pěti setů už před více než deseti lety jak Djokera tak dokonce i Nadala. To je prostě na smeknutí vzhledem k jeho fyzickým parametrům. I na antuce našel způsob, jak dobře hrát smile
Reagovat
Rafaeoli25
A Huberta je nutné pochválit také. Poslední rok a čtvrt od něj parádní výkony na tvrdém povrchu a trávě. Velmi stabilní kvalitní hráč, který zasluhuje velký respekt. Kdyby byl lepší na antuce, byl by bezpochyby dlouhodobým hráčem první desítky.
Reagovat
Rafaeoli25
John je prostě dobrej. Žádná superstar, ale když si vzpomenu jak kdysi začínal a jaké limity měl a má je doteď vzhledem ke své výšce tak to, čeho nakonec dosáhl je obdivuhodné. Klobouk dolů smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist