Hurkacz titul v Marseille neobhájí, Poláka v semifinále zastavil domácí Humbert

10. 2., 18:12
Aktuality 2
ATP MARSEILLE - Hubert Hurkacz (26) titul z předchozí sezony neobhájí ani tento týden na halovém turnaji ATP 250 v Marseille. Do finále světovou osmičku nepustil domácí Ugo Humbert (25), který nejvýše nasazeného Poláka porazil 6:4, 6:4, oplatil mu vyřazení z Australian Open, na čtvrtý pokus si připsal jeho skalp a na třetí pokus se v Marseille přehoupl přes semifinále. O 5. titul a udržení finálové neporazitelnosti bude francouzský tenista bojovat proti Bulharu Grigoru Dimitrovovi (32), který v tříhodinové bitvě udolal ruského šampiona z roku 2018 Karena Chačanovovi (27).
Hubert Hurkacz poprvé nestačil na Uga Humberta (© Profimedia)

Hurkacz – Humbert 4:6, 4:6

Hubert Hurkacz během kariéry vyhrál sedm turnajů včetně dvou podniků Masters 1000, ale ještě nikdy nedokázal titul v následující sezoně obhájit. Pokoušel se o to čtyřikrát, ale dosud nedošel ani do finále. Třikrát skončil dvě výhry od cíle, naposledy tento týden na halovém klání v Marseille.

Na jihu Francie přitom měl k úspěchu největší předpoklady, neboť plnil roli nasazené jedničky. První dva soupeře Alexandera Ševčenka a Tomáše Macháče přehrál bez větších potíží ve dvou setech a v semifinále byl favoritem proti domácí Ugu Humbertovi, kterého porazil ve všech třech střetnutích včetně nedávného souboje na Australian Open.

Na soupeřově půdě ale poprvé neuspěl. V každém setu Francouzi nabídl jeden brejkbol a Humbert obě šance využil. A když Humbert zlikvidoval všechny tři brejkboly včetně dvou za stavu 6:4 a 4:3, po 83 minutách hry zvítězil dvakrát 6:4 a zvládl odvetu za Melbourne.

"Nebylo to jednoduché, protože jsem s ním už třikrát prohrál... Statisticky má nejlepší servis, není to proti němu snadné. Někdy se na returnu nedostanete vůbec do hry. Jsem šťastný, že jsem ve finále," řekl Humbert.

Statistiky zápasu Hubert Hurkacz – Ugo HumbertStatistiky zápasu Hubert Hurkacz – Ugo Humbert (@ Livesport)

Humbert, který prodloužil svou neporazitelnost ve francouzských halách na sedm utkání, startuje v Marseille potřetí a opět nechyběl v semifinále. Až letos ho ale dokázal překonat a udržet se ve hře až do posledního dne.

Pětadvacetiletý Francouz si zajistil návrat do TOP 20 a posun na své nové maximum (19. místo). Do finále postoupil popáté v kariéře, potřetí v hale a dosud v něm neprohrál. Triumfy slavil v Aucklandu 2020, Antverpách 2020, Halle 2021 a Métách 2023.

Chačanov – Dimitrov 7:6, 4:6, 6:7

V neděli Humbert vyzve dalšího soupeře, kterého ještě neporazil. S o sedm let starším Grigorem Dimitrovem prohrál na Masters v Paříži 2019 i v Cincinnati 2020. Od té doby se ovšem v žebříčku posunul o více než dvacet míst a v současnosti hraje svůj nejlepší tenis.

13. hráč světa Dimitrov na začátku sezony ovládl australské Brisbane, získal první titul od Turnaje mistrů 2017 a dnes postoupil do finále na druhém ze tří letošních turnajů.

Ve večerním semifinále dvaatřicetiletý Bulhar udolal v souboji hráčů druhé světové desítky po parádní tříhodinové bitvě 6:7, 6:4, 7:6 šampiona z roku 2018 Karena Chačanova, vyhrál i čtvrtý vzájemný zápas a skvělou bilanci v roce 2024 vylepšil na 10:1.

Výsledky turnaje ATP 250 v Marseille


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
com
Hugo Humbert hustě
Hůře Hubert Hurkacz
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist