Hurkacz v Delray Beach zastavil Kordu a získal druhý titul

13. 1. 2021, 23:51
Aktuality 16
ATP DELRAY BEACH - Hubert Hurkacz vstoupil do nové sezony triumfem. V americkém Delray Beach třiadvacetiletý Polák neztratil ani set, když ve finále porazil domácího mladíka Sebastiana Kordu a získal svůj druhý titul.
Profily hráčů
Hubert Hurkacz

Syn bývalého českého tenisty Petra Kordy Sebastian premiérový titul na ATP Tour v Delray Beach nezískal. Cestu dvacetiletého Američana ve finále zastavil o tři roky starší Polák Hubert Hurkacz, který po vítězství dvakrát 6:3 oslavil druhý turnajový triumf.

Pětatřicátý hráč světového žebříčku Hurkacz před rokem a půl ovládl podnik hraný rovněž na tvrdém povrchu ve Winston-Salemu. Finále proti Kordovi, jehož otec vyhrál v roce 1998 Australian Open, sice začal ztraceným servisem, ale další brejk už soupeři nedovolil. Naopak čtyři z pěti brejkbolů proměnil, mohl se opřít o servis a po 68 minutách finále ukončil.

Někdejší nejlepší světový junior Korda se dočkal premiérové finálové účasti při teprve pátém startu v hlavní soutěži turnaje ATP.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 418.195 dolarů
středeční výsledky (13. 01. 2020)
• Dvouhra - finále •
Hurkacz (4-Pol.) - Korda (USA) 6-3 6-3
• Čtyřhra - finále •
Escobar/Behar (Ekv./Urug.) - R. Harrison/Ch. Harrison (USA) 6-7(5) 7-6(4) 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Pěkný turnaj, první finále na ATP tour, skalp Johnyho, to se počítá :)

Tak jen houšť, Sebi
Reagovat
smazaný uživatel
První soupeř v turnaji, který odehrál alespoň průměr a Korda nedal ani set. smile
Reagovat
turista
No jo. Big John je bohužel momentálně někde v lese a Hurkacz z lesa vyšel ven a je na vzestupu své výkonnostní křivky směrem na úroveň na níž už byl. Titul si plně zasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci ať to zní jako hejt, ale já sázím, takže jsem ten turnaj sledoval víceméně celý.

Korda prostě nehraje nic, průměrný úderový fond, schází mu finální úder, servis nestabilní.

Každý zápas 5+ nabídnutých BB soupeři, měl štěstí, že Sonwoo nevyužil ani jeden, Isner byl 40:0 na returnu ve třetím setu a vše vyhodil, Norrie byl total v lese

Hurkacz předvedl solidní tenis, dobrý na servisu a Korda neudělal lautr nic.

Možná to zní zle, ale je tak, bohužel.
Reagovat
EllNino
Já úplně nesouhlsím, hraje solidně, asi nedosáhne úspěchů táty, ale to je prostě strašně těžké ...

Má skvělý tým, tak uvidíme, co z něho vykřesaj :)
Reagovat
FulnekUltras
hlavně že čecháčkovská maloburžoazie bude mít komu fandit smile
Reagovat
Pe3k
maloburžoasie smile
Reagovat
FulnekUltras
fašizoidní korporátliberálové jsou horší ;-)
Reagovat
Krisboy
Škoda...ale ono to přijde. HuHu je přece jenom o dost zkušenější a poslední dobou má solidní formu.
Reagovat
Ela-fon-isi
Bylo krásné vidět lidi v hledišti, fandění a potlesk, a když si kluci podali ruce, málem jsem uronila slzu.
Reagovat
brixner
Ha, že ty budeš rodu ženskýho?? Sem tě ňák přehlíd, qurva fix, Magerka se voddálila, Fandírna je Bůhví kde...Až bude nejhůř, klidně mě prozvoň, hodim sprchu, Kouros a dusmile
Už mi z toho nočního řízení jebe...smile
Nic to ale nemění na tom, že mladýmu Kordovi moc fandím, stejně, jako jsem fandil starýmu, i když jsem v roce 92 prohrál flašku Jim Beama se sousedem, tvrdil jsem totiž, že Jima v Paříži dá...Mladej to má ještě před sebou!
Reagovat
turista
No ten mladej Korda to má před sebou. Nicméně s hráči jako je např.Sinner nebo Tsitsipas se nemůže srovnávat. Ti jsou někde jinde. Starý Korda tam měl Couriera, kterého přibrzdily zdravotní problémy, Samprase a Agassiho. Proti generaci Federer, Nadal a Djokovič by toho patrně uhrál méně než skvělý Berdych, kterého budeme ještě špendlíkem vyhrabávat.
Reagovat
brixner
No jo, pravda. Seban ještě nedozrál, tohle zkrátka musí přijít krůček po krůčku, ale myslím, že potenciál má a vůbec ne kvůli jménu, na to se dá pouze napsat-uvidíme.(Měli jsme v ZDŠ také Sebastiána a říkali jsme mu Seban, takže...)
Starý Korda měl opravdu zatracenou konkurenci, ale dokázal s těmi velikány i leccos uhrát, viz. Grandslam Cup se Samprasem(myslím). Berdych na tom byl hůř-dá-li se to takhle napsat, přes Big3 opravdu cesta nevedla, domnívám se, že pokud by Berdych Big3 minul, má ohromné výsledky, myslím, že v konkurenci dnešní NextGen by uspěl! Ale ti tři pánové...Nene, tohle už se opakovat nidky nebude!
BTW-Tenkrát v té Paříži starý Korda fakt neměl nárok, Jim Courier hrál svého času naprosto brutální tenis, myslím, že kdyby hrál v tomto období, počty GS a Big? by vypadaly úplně jinak! Těm mladším doporučuji pár zápasů Jima shlédnout, příjde mi, že Courier hrál nejtvrdší tenis všech dob a to jsem fandil Agassimu! Je nač vzpomínat...
Reagovat
turista
Souhlasím. Courier byl bombardak od základní čáry.
Reagovat
turista
Měl ale smůlu že kvůli zranění musel předčasně ukončit kariéru. Jinak by klidně dosáhl na počet titulů Samprase nebo Agassiho.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist