Hvězdou v Ostravě bude Rosol, účast zvažuje i Štěpánek

22. 4. 2014, 15:10
Aktuality 10
Dvě největší opory současného českého daviscupového týmu by mohly být k vidění příští týden na ostravském challengeru Prosperita Open. Účast už pořadatelům přislíbil Lukáš Rosol a vedle něj by jedenáctý ročník turnaje mohl ozdobit i Radek Štěpánek. Aktuálně druhý nejlepší český hráč váhá nad divokou kartou, kterou mu organizátoři nabídli.
Prosperita Open (© prosperitaopen.cz)

"Dá se říct, že je to na dobré cestě, ale rozhodně ještě ne jisté. Radek se momentálně připravuje v Praze a zvažuje, že by si u nás zahrál. Na jiný turnaj přihlášený není. Možnost, že přijede, je docela velká," řekl dnes ředitel turnaje Václav Roubíček.

Prosperita Open si druhým rokem po sobě drží příslušnost k vyšší kategorii turnajů s celkovým prize money 100 tisíc dolarů. Jistý je start dalšího českého daviscupového reprezentanta Lukáše Rosola (43. v žebříčku ATP), zdejšího vítěze z roku 2011 Stéphana Roberta (89.), Španěla Pera Riby (95.), Slovince Roly Blaže (111.) nebo Rakušana Andrease Haidera-Maurera (113.).

"Příslibem je aktuální forma některých hráčů. Blaž minulý víkend prohrál na turnaji v Sao Paulu až ve finále, stejně jako Riba v tureckém Mersinu a Španěl Menendez v Mexiku," řekl Roubíček.

Český tenis budou vedle Rosola a možná Štěpánka v Ostravě reprezentovat Jan Hájek, Jan Hernych, Jaroslav Pospíšil a Jan Mertl. Obhájce loňského prvenství Jiří Veselý naopak letos Prosperitu vynechá. "Řekl nám, že má v plánu jiné turnaje v zahraničí," uvedl Roubíček.

Turnaj začne kvalifikací už tuto sobotu 26. dubna, první kolo začne v pondělí. Finále je naplánováno na neděli 4. května od 14 hodin.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
babolat.cz
Hvězdou Rosol??? Tak to tam bude plno, cháchá
Reagovat
babolat.cz
Ochotská s rodinou a Fandina s rodinou
Reagovat
Fandina
A užijeme si to, blbolate!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:D +1
Reagovat
smazaný uživatel
Stepanek zvazuje tak akorat kolik dostane penez za to ze prijede...a listky se prodavaji na miste bud 150 na cely tyden a nebo 40 za den - melo by to tak byt...kvalda je myslim zadarmo...
Reagovat
Fandina
Už se těším. Plánuji, že tam vyrazím a zafandím si od plic na místě. Pojď!!!
Reagovat
Fandina
http://www.prosperitaopen.cz/page.php
Reagovat
PetaM
Přemýšlím, že bych zašel. Nevíš, jak je to s lístkama? Kupují se na místě, nebo nějak předem? :)
Reagovat
Fandina
Podle mě na místě, ani na stránkách viz odkaz výše se nepíše o předprodeji.
Reagovat
PetaM
Jo, hledal jsem to tam a nic :D Zeptal jsem se ještě na FB, ale asi mi řeknou to samé :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist