Ind Paes bude jako první Asiat uveden do Síně slávy

14. 12. 2023, 21:52
Aktuality 0
Bývalý deblista a spoluhráč Čechů Leander Paes se jako první asijský tenista ocitne v Síni slávy. Její představitelé v americkém Newportu již na konci září oznámili, že padesátiletý Ind je jednou z šesti osobností v nominaci na přijetí, a nyní je jisté, že příští rok v létě do Síně slávy držitele 18 grandslamových titulů uvedou. Ceremoniál se uskuteční 20. července.
Profily hráčů
Leander Paes (© Profimedia)

Paes získal kariérní Grand Slam v mužské i smíšené čtyřhře a byl světovou jedničkou. Z osmi grandslamových titulů v mužském deblu získal pět po boku Čechů: s Martinem Dammem vyhrál US Open 2006, s Lukášem Dlouhým v roce 2009 Roland Garros a US Open a s Radkem Štěpánkem Australian Open 2012 a US Open 2013. Tituly na ATP Tour sbíral také s Davidem Riklem, v mixu vítězil i s Martinou Navrátilovou.

"Po třech dekádách vášně pro náš sport a hraní pro více než 1,3 miliardy Indů na olympiádách a v Davis Cupu jsem nadšený, že má práce byla oceněna," uvedl Paes již při zveřejnění nominace.

Síň slávy existuje od roku 1955 a je v ní osm českých či československých tenistů, jako poslední byla uvedena Helena Suková v roce 2018. O rok později do ní vstoupila jako první hráčka z Asie Číňanka Na Li. Paesovou zásluhou se Indie stane 28. zemí, která má v Síni slávy svého zástupce.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist