Isner 'doma' v Dallasu vyhrál tie-breakovou bitvu s Andersonem a přerušil sérii porážek

10. 2. 2022, 10:19
Aktuality 4
ATP DALLAS - Třetí nasazený John Isner na domácím halovém turnaji ATP 250 v Dallasu udolal v zápase plném es (30-26) a bez jediného brejku 6-7 7-6 7-6 Kevina Andersona. 36letý Američan jen pár stovek metrů od svého bydliště přerušil sérii čtyř porážek a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 9-5.
John Isner (© Dallas Open)

John Isner na začátku sezony smetl Braydena Schnura, ale pak nestačil na Struffa, Evanse, Kokkinakise ani Cressyho a z Austrálie se vrátil se sérií čtyř porážek. 

Po třech týdnech se na kurty vrátil na nové halové akci ATP 250 v Dallasu, která se koná v tenisovém komplexu zhruba kilometr od jeho bydliště. A 36letý Američan v domácím prostředí šňůru porážek ukončil, přestože byl proti Kevinu Andersonovi dvakrát tři míčky od další prohry.

Repríza wimbledonského maratonu z roku 2018 mezi dvoumetrovými hráči s dělovým servisem, kteří nastříleli celkem 56 es, nepřekvapivě nepřinesl ani jednu ztrátu podání. Američan v tie-breakové bitvě vyhrál 7-6 6-7 7-6 a vedení ve vzájemné bilanci upravil na 9-5.

"Byla skvělá atmosféra a já jsem šťastný, že jsem ten zápas vyhrál. Ve druhém setu jsem ztratil hodně sil, i proto jsem moc rád, že jsem to dotáhl k postupu," komentoval Isner. "Delší dobu jsem nehrál, snad na dnešním zápasu budu moct svatě v dalších kolech," dodal.

Isner a o rok mladší Anderson sehráli první vzájemný duel od wimbledonského semifinále 2018, z něhož vyšel Jihoafričan jako vítěz po šesti a půl hodinách. Byl to druhý nejdelší zápas v historii turnaje po nyní už legendární jedenáctihodinové a třídenní bitvě z roku 2010, v níž Isner porazil Francouze Nicolase Mahuta.

Bývalá světová osmička a aktuálně 26. hráč světa Isner bude ve čtvrtfinále proti vítězi duelu mezi Kanaďanem Vaskem Pospisilem a Rakušanem Jurijem Rodionovem bojovat o první minisérii dvou výher od loňského srpna.



Vstup do soutěže zvládl Taylor Fritz, který poprvé hraje turnaj ATP jako nasazená jednička. 24letý Američan v prvním vystoupení od prohry v osmifinále Australian Open a premiérově v roli hráče Top 20 přehrál 6-1 6-4 krajana a bývalého člena Top 10 Jacka Socka.

"Nikdy jsem v téhle roli jedničky ještě nebyl a mám od sebe velké očekávání. Mým cílem je samozřejmě turnaj vyhrát. Je to příjemný pocit být nasazenou jedničkou," řekl Fritz.

• ATP 250 DALLAS •
USA / Texas, tv. povrch / hala, 792.980 dolarů
středeční výsledky (09. 02. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Fritz (1-USA) - Sock (USA) 6-1 6-4
Isner (3-USA) - Anderson (JAR) 7-6(1) 6-7(7) 7-6(5)
Mannarino (5-Fr.) - Johnson (USA) 6-7(2) 6-2 7-6(2)
Giron (7-USA) - Broady (Brit.) 3-6 6-3 6-1
Thompson (Austr.) - Nakashima (8-USA) 7-5 7-6(1)
Seppi (It.) - Altmaier (Něm.) 4-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Teď Vašek vede nad Rodionovem 4:1 ve třetím setu, předtím hráli dva TB.

Turnaj v Dallasu dává Nova Sport a zajímavé je, že je to jediný halový turnaj v USA.
Reagovat
sojka1
no, jsem na to zvedava... Vasek je proti Johnovi ucineny halar... :-))
Reagovat
sojka1
vystrilet holkam zrovna na domaci strelnici papirovou ruzi (z Texasu) by bylo stylove... :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Pokud tu nebude finale 1111 vs. Brook, tak to bude turnajovy upset roku.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist