Isner i Raonic v Delray Beach slaví první letošní výhru

20. 2. 2018, 21:40
Aktuality 7
ATP DELRAY BEACH - Delray Beach na Floridě se dnes stalo místem, kde si bývalí členové Top 10 John Isner a Milos Raonic připsali první vítězný zápas na turnajích v sezoně 2018. Američan oplatil týden starou porážku Moldavanu Albotovi, Kanaďan potvrdil roli favorita proti Japonci Danielovi.
John Isner

John Isner si jedinou letošní výhru připsal v Davis Cupu po pětisetové bitvě se Srbem Dušanem Lajovičem, na turnajích měl bilanci tři zápasy a tři porážky. V Aucklandu podlehl Korejci Hyeon Chungovi, v Melbourne nestačil na domácího Matthewa Ebdena a před týdnem ho v hale New Yorku zaskočil 91. hráč světa Radu Albot.

A právě s o rok mladším moldavským soupeřem se dvaatřicetiletý Američan utkal i dnes na úvod dalšího domácího turnaje v Delray Beach, kde se dočkal úspěšné odvety. V první sadě sice nevyužil dva setboly a ztratil ji, ale vývoj dokázal otočit a zvítězil 5-7 6-3 6-4.

"Jsem rád, že se mi podařilo konečně vyhrát. Věřil jsem, že to brzy zlomím, ale to čekání začínalo být psychicky náročné," ulevilo se aktuálně osmnáctému hráči světa Isnerovi.

O postup do čtvrtfinále se semifinalista z let 2012, 2013 a 2014 utká s Němcem Peterem Gojowczykem, s nímž ještě nikdy nehrál.

Vůbec první výhru od loňského října a druhou po šesti měsících dnes zaznamenal Milos Raonic. Kanadský tenista, který loni v létě podstoupil operaci zápěstí a jeho podzimní návrat zastavilo zranění lýtka, na začátku sezony prohrál s australským mladíkem Alexem De Minaurem i Slovákem Lukášem Lackem, porazit dokázal až hráče z druhé světové stovky Tara Daniela

Sedmadvacetiletý Kanaďan, který před rokem v Delray Beach postoupil do finále, ale kvůli zranění hamstringu o titul nebojoval, se měl původně utkat s nasazenou jedničkou a obhájcem titulu Jackem Sockem, ale k jejich souboji nakonec stejně jako loni ve finále po odhlášení Nicka Kyrgiose nedošlo.

Raonic se totiž nakonec posunul mezi nasazené a po revizi losu se mohl těšit na papírově slabšího soupeře. Toho dokázal využít, nad japonským outsiderem Danielem zvítězil 6-1 7-5 a připravil mu šestou porážku v řadě.

Bývalý třetí hráč světa Raonic, jenž se především vinou série zdravotních potíží propadl v žebříčku na 32. místo, ve druhém kole vyzve domácího Steva Johnsona. S Američanem vyhrál všechny tři vzájemné duely, všechny spolu svedli už v roce 2014.

Bez potíží na Floridě odstartoval druhý nasazený Argentinec Juan Martín Del Potro, který vyhrál 6-2 6-4 nad Francouzem Jéremym Chardym. O čtvrtfinále si šampion z roku 2011 a semifinalista posledních dvou ročníků zahraje s domácím Francisem Tiafoem (h2h 2-0).

Z nasazených vypadl jen domácí šampion z roku 2016 Sam Querrey. Třicetiletý Američan dva dny po porážce ve finále turnaje v New Yorku v souboji domácích hráčů nestačil na o 10 let mladšího Taylora Fritze, kterému podlehl 6-2 3-6 6-7.


Osmnáctiletý Kanaďan Denis Shapovalov si v Delray Beach zahrál poprvé s o 20 let starším Chorvatem Ivem Karlovičem a díky odvrácení 11 z 12 brejkbolů zvítězil 7-5 7-6. Ve druhém kole se střetne s domácí Jaredem Donaldsonem.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 622.675 dolarů
úterní výsledky (20. 02. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Del Potro (2-Arg.) - Chardy (Fr.) 6-2 6-4
Fritz (USA) - Querrey (4-USA) 2-6 6-3 7-6(4)
Isner (6-USA) - Albot (Mold.) 5-7 6-3 6-4
Raonic (9-Kan.) - Daniel (Jap.) 6-1 7-5
Opelka - Harrison (oba USA) 7-6(5) 7-6(6)
Gojowczyk (Něm.) - Lacko (SR) 3-6 7-5 6-1
Johnson (USA) - Basilašvili (Gruz.) 6-3 6-4
Škugor (Chorv.) - Bublik (Kaz.) 6-2 7-5
Donaldson (USA) - Polansky (Kan.) 7-6(6) 6-1
Donskoj (Rus.) - King (Barb.) 6-4 6-2
Shapovalov (Kan.) - Karlovič (Chorv.) 7-5 7-6(4)
Južnyj (Rus.) - Sela (Izr.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Tornes
Denis sice podprůměrný výkon, zejména na podání (asi 12 DF a 50 % prvního podání), ale i přesto porazil Iva 2:0. První set opravdu zlý (první game 2 DF a (min) 1 lehká chyba => brejk), s troškou štěstí a dopomocí Karloviče ho brejkl zpět a okamžitě se zlepšil na returnu, kdy se poté pravidelně dostával na shodu. Ve druhém setu, hlavně ke konci celkově lepší hra, která se projevila i v TB.

Zároveň Denis vyrovnal jeden nepříliš slavný rekord - nikdy se nestalo, že by Karlovič měl více než 12 BP ve dvou setech, a aby měl alespoň 12 se mu povedlo dvakrát. Teď s Denisem a v roce 2009 se Serrou na antuce. No prostě podání nic moc.

A jen tak bokem k "rasismu" Harrisona na Younga. Za prvé mi tu stále schází jakákoli zmínka o výsledku vyšetřování a Harrisonově nevinně (je fakt hnusný dávat článek pro obvinění, ale pro očištění ne), a za druhé prý Harrison uvažuje o podání defamační žaloby.
Reagovat
EllNino
Ale ono pro tak mladýho hráče hrát s neortodoxním Ivem není úplně jednoduchý :) Já jsem z toho zápasu měl celkem strach a potvrdilo se mi to, naštěstí to ustál, snad ho to nakopne k dalším zápasům :)
Reagovat
Tornes
No já netvrdím, že je to jednoduché, ale Ivo rozhodně nebyl tím, kdo způsobil miliony dvojchyb a spoustu dalších nevynucených chyb. Ve skutečnosti ani Ivo nehrál dobře, kdyby podával alespoň na svůj průměr, tak minimálně první set vyhraje. Ale jo, vyhrál, takže jsem spokojenej. Možná o to víc, že dokázal vyhrát i když na tom byl herně nepříliš dobře.

Teď má Denis solidní šanci alespoň na QF. V obou zápasech by měl být favoritem. Tak uvidíme, jak se s tím popasuje. První Donaldson, poté jeden z dvojice Fritz/Južnyj.
Reagovat
Tornes
Respektive šanci má na SF, pokud vyhraje oba zmíněné zápasy.
Reagovat
EllNino
snad to zvládne, bylo by to moc fajn :)
Reagovat
Chrenda
je fakt marný. Měl by se na to vykašlat, to nikam nevede, to jeho snažení. Vyhrál letos vůbec nějaký zápas? Ach jo, to je ale promarněný talent, to nevím, jestli se ještě dokáže zlepšit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, porazil letos Albota, Querreyho a Šafránka. V únoru nic neobhajuje. Dnes ho zlomily ty neproměněné BPs ve 2.gamu 1.setu, bylo jich tuším 7! V červenci mu bude 25, třeba se mu časem něco povede, člověk se vyvíjí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist