Isner v Torontu vyřadil Rubljova a vyhrál už poosmé v řadě

12. 8. 2021, 22:09
Aktuality 10
ATP MASTERS TORONTO - John Isner na amerických betonech pokračuje ve famózních výkonech a má už osmou výhru v řadě. Americký servisman v osmifinále v Torontu porazil 7-5 7-6(5) nasazenou čtyřku a jednoho z největších favoritů Andreje Rubljova, kterého vyřadil i letos v Madridu. O první semifinále na Masters od Miami 2019 bude bojovat s Gaëlem Monfilsem.
Profily hráčů
John Isner (© AFP)

John Isner v pandemické době hraje jen velmi omezený počet turnaj a úvodní půlrok sezony se americkému obrovi příliš nepovedl. Na amerických betonech ovšem znovu chytá formu. Bývalý osmý hráč světa se po semifinále v Los Cabos před dvěma týdny v Atlantě dočkal své 16. trofeje a první po více než dvou letech.

V neporazitelnosti pokračuje také v Torontu, kde postupně vyřadil Alejandra Davidoviche, Cristiana Garína a dnes jednoho z největších favoritů Andreje Rubljova, kterého letos porazil i podruhé.

Šestatřicetiletý Američan si k postupu pomohl 20 esy a více než 60% úspěšností trefených prvních podání, ve druhé sadě odvrátil všechny čtyři brejkboly a v tie-breaku otočil stav 0-3.

Rubljov potvrdil pokles formy v poslední době. Zatímco v úvodních měsících sezony patřil na tvrdém povrchu k nejlepším, na olympiádě v Tokiu skončil hned v prvním kole a daleko se nedostal ani v kanadské metropoli.

O první semifinále na podnicích Masters od předloňského finále v Miami bude Isner bojovat s Gaëlem Monfilsem (H2H 5-7). Francouzský veterán poprvé od loňského února vyhrál dvakrát po sobě a postoupil do čtvrtfinále. Bývalý šestý hráč světa přehrál 6-1 7-6(2) Francese Tiafoea a bude usilovat o vyrovnání svého maxima na turnaji.

Stefanos Tsitsipas v osmifinále smetl 6-3 6-2 stříbrného medailistu z nedávných olympijských her Karena Chačanova a s ruským tenistou vyhrál i čtvrtý vzájemný souboj. O první semifinále od prohraného finále na French Open se finalista ročníku 2018 utká s Casperem Ruudem. Norský mladík přehrál 6-4 6-3 Dušana Lajoviče, připsal si už 13. výhru v řadě a počtvrté v kariéře postoupil do čtvrtfinále podniků Masters, poprvé mimo antukový povrch. V této fázi ještě neprohrál.

Nejvýše nasazený Daniil Medveděv přehrál 6-2 6-4 kvalifikanta Jamese Duckwortha, jenž odehrál své první osmifinále na Masters, a zase se o krok přiblížil úspěšné obhajobě předloňského finále z Montréalu. Ve čtvrtfinále největší favorit narazí na Huberta Hurkacze a pokusí se mu oplatit nedávnou porážku z osmifinále Wimbledonu. Polský tenista přetlačil 6-7(7) 6-4 6-4 Nikoloze Basilašviliho.

Reilly Opelka byl dnes jediný míček od vyřazení. Mečbol Lloyda Harrise v tie-breaku druhé sady ale odvrátil a Jihoafričana v osmifinále po skoro třech hodinách udolal 4-6 7-6(6) 7-6(4). O vyrovnání svého maxima na podnicích Masters (letošní semifinále na antuce v Římě) si zahraje s Robertem Bautistou. Rovněž Španěl byl na pokraji porážky, mečboly likvidoval dokonce tři a všechny na returnu. S Diegem Schwartzmanem v rozhodujícím setu prohrával dvakrát o brejk, nakonec v zvítězil 6-3 3-6 7-5.

• ATP MASTERS 1000 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 3.487.915 dolarů
čtvrteční výsledky (12. 8. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Medveděv (1-Rus.) - Duckworth (Austr.) 6-2 6-4
Tsitsipas (3-Řec.) - Chačanov (Rus.) 6-3 6-2
Isner (USA) - Rubljov (4-Rus.) 7-5 7-6(5)
Ruud (6-Nor.) - Lajovič (Srb.) 6-4 6-3
Hurkacz (7-Pol.) - Basilašvili (Gruz.) 6-7(7) 6-4 6-4
Bautista (10-Šp.) - Schwartzman (8-Arg.) 6-3 3-6 7-5
Monfils (11-Fr.) - Tiafoe (USA) 6-1 7-6(2)
Opelka (USA) - Harris (JAR) 4-6 7-6(6) 7-6(4)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Nola
maju hody v Toronte , Opelka, Isner smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to jo, ale pOpelka by to možná bez sprchování se před třetím setem s Lloydem nezvládlsmile
Reagovat
Pe3k
Jo no a domácí elita vyhořela...ale nebudu je hanit, že pak tu někdo napíše, že jsou vlastně mladí, takže je to v pořádku. smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Elina to fláká, tak musí vydělávat Gaelsmilesmile
Reagovat
paddy
Vsadím se, že Rublev jednou vyhraje turnaj Masters

Až si nastaví nízkou obtížnost na Playstationu smile

#mickeymouseforever
Reagovat
annah
Paráda. Teď už zbývá, aby někdo poslal do brlohu Medvěda. :-)
Izzy šikovnej kluk, druhý nejsympatičtější chlápek na celé tour, hned po Fedexovi.
Reagovat
sojka1
Reagovat
horska.kraslice
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, I11y paráda. Dnešní Psychokopějka byl zralý na nástřel kohokoli nebo na odvoz na místní klinikusmile
Líbilo se mi jak ochutnával vlastní medicínu v lepším balenísmile
Zato Lloyd zklamal, že nedotáhl druhý set a navíc skopal třetí.
pOpelka mě namíchnul (a má u mě ban), jak se šel před třetím vysprchovat a asi ještě na pedikúru bo kam...smile Lloyda mám rád, nenápadný sympaťák, vypadá i skromně a přitom dokáže zahrát fakt pěkně.
Reagovat
annah
Taky mi Harris připadá jako velký sympaťák. Bylo těsné v těch TB s pOpelkou.
Teď už jen doufám, že na Medu bude platit HuHu. Když už nám tuhle tak zneškodnil Rogera. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist