Isner vydřel v Delray Beach vítězství. Nišikori vzdal zápas s Karlovičem

27. 2. 2013, 10:06
Aktuality 7
Před týdnem vypadl v Memphisu nečekaně hned v úvodním kole, v Delray Beach už ale John Isner další podobný propadák nepřipustil a udělal první krok k obhajobě loňského semifinále. Svého krajana Jesseho Levina porazil po více než dvouhodinovém boji 7-6 5-7 a 6-4.
John Isner

Domácí John Isner se loni v Delray Beach probojoval mezi nejlepší čtyřku a svou cestu do ní odstartoval duelem s Jessem Levinem. Stejného soupeře mu los poslal do prvního kola i letos a nejvýše nasazený hráč Levina opět po boji udolal.

První sadu si Isner nečekaně zkomplikoval, když po brejku za stavu 3-1 sám ihned ztratil podání. Ke konci setu musel ještě dvakrát odvracet nebezpečí a v tie-breaku prohrával už 0-3, sedmi vyhranými výměnami v řadě ale nepříznivýv vývoj zkrácené hry otočil a sadu vyhrál.

I ve druhém dějství byl Levine favoritovi vyrovnaným soupeřem a celý set si bezpečně hlídal své podání. Už se zdálo, že znovu přijde na řadu tie-break, když se Levine konečně dočkal i na příjmu: za stavu 6-5 si vypracoval jediný brejkbol v setu, využil ho a srovnal tak na 1:1.

Rozhodujícím gamem posledního setu byl hned ten úvodní. Isner v něm měl hned trojnásobnou příležitost sebrat soupeři podání, nezaváhal a dostal se do vedení, které už si po zbytek zápasu hlídal. Za stavu 5-4 ještě při svém servisu odvrátil brejkbol a krátce nato utkání ukončil.

"Jesse hraje dobře, vždycky proti němu mám problémy," řekl na adresu svého krajana Isner, kterého na začátku sezony trápilo zraněné koleno. "Výhra je výhra, a moc jsem si jich poslední dobou nepřipsal. Snažím se jet prostě dál. Odpočinu si a řekl bych, že to bude lepší," dodal Američan, jenž ve svém prvním zápase na turnaji nastřílel 28 es.

Také další obávaný servisman Ivo Karlovič si v Delray Beach vybojoval postup do dalšího kola. Ulehčily mu to zdravotní problémy čtvrtého nasazeného Keie Nišikoriho, který utkání vzdal za stavu 4-5 a nenavázal tak na úspěšné vystoupení v Memphisu.

Druhý nasazený Tommy Haas ve svém prvním utkání překvapení nepřipustil, z postupu se ale příliš neradoval. Jeho protivník Igor Sijsling vzdal za stavu 6-4 5-7 zápas kvůli zraněnému kotníku. Ještě předtím odpálil v poslední hře, kterou prohrál, tři míče do publika, trefil jednoho z diváků a vysloužil si za to varování od rozhodčího.

"Byl to divný zápas, takový ani nechcete vyhrát," řekl Haas po utkání. "Na tohle vítězství nejsem pyšný."

Výsledky - Delray Beach (tvrdý povrch, dotace 455.775 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Isner (1-USA) - Levine (Kan.) 7:6 (7:3), 5:7, 6:4, Haas (2-Něm.) - Sijsling (Niz.) 5:7, 6:4 skreč, Karlovič (Chorv.) - Nišikori (4-Jap.) 5:4 skreč, Anderson (6-JAR) - Smyczek (USA) 6:3, 6:4, Berankis (Lit.) - Phau (Něm.) 6:1, 7:6 (7:4), Soeda (Jap.) - Matosevic (Austr.) 2:6, 6:4, 7:6 (8:6), Gulbis (Lot.) - Blake (USA) 6:1, 6:4, Muňoz (Šp.) - Harrison (USA) 6:2, 1:6, 6:3, Roger-Vasselin (Fr.) - Cipolla (It.) 6:1, 6:4, Sock (USA) - Ebden (Austr.) 6:3, 6:3, Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) - Reynolds (USA) 6:3, 7:5, Istomin (Uzb.) - Becker (Něm.) 6:7 (3:7), 6:4, 7:5.

Komentáře

7
Přidat komentář
HutaGalung
není Isneruv krajan, protože je kanaďan
Reagovat
hatatytla
Jestli dneska Gulbis porazí Sama, tak turnaj vyhraje. To co předváděl na returnu proti Blakovi bylo neskutečný.
Reagovat
gigin
Přesně tak!! Koukal jsem přerušovaně, ale paráda, prostě!!
Reagovat
Bob
sakra, já prostě nemám čas se teď na tenis koukat, na Gulbise bych se podíval rád.
Reagovat
Draxter
Velký problém pro Jamese ale bylo, že nešel s 1. servisem ani přes 50%. To se pak na returnu střílí Gulbisovi bezstarostně.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to proste dric.
Reagovat
smazaný uživatel
nebylo to jednoduche, zvladla jsem jen prvni set, jsem rada, ze mel John na vic! :-) Tak ted Go..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist