Italové přiletí ve složení Seppi, Starace, Bolelli a Braccialli

31. 1. 2012, 22:19
Aktuality 3
Bez svého aktuálně druhého nejlepšího singlisty Fabia Fogniniho přiletí italští tenisté do Česka bojovat o postup do čtvrtfinále Davisova poháru. Kapitán Corrado Barazzutti nominoval kvarteto Andreas Seppi (42. v žebříčku ATP), Potito Starace (58.), Simone Bolelli (40. ve čtyřhře) a Daniele Bracciali (33. ve čtyřhře).
Corrado Barazzutti a Andreas Seppi

V posledních třech zápasech v Davis Cupu nastoupili Italové ve složení Bracciali, Bolelli, Starace a Fognini. Posledně jmenovaný však v nominaci nehrajícího kapitána Corrada Barazzuttiho na zápas 1. kola v Česku chybí. Místo něj se do týmu po třech letech vrací Andreas Seppi. Sedmadvacetiletý tenista je aktuálně 41. hráčem světa a ve dvouhře je nejlepším Italem.

Seppi má v týmové soutěži bilanci 9-8 ve dvouhře a 2-1 ve čtyřhře. S Berdychem vyhrál dva ze čtyř vzájemných duelů, se Štěpánkem všechny tři zápasy prohrál. 

Roli týmové dvojky by měl plnit Potito Starace, který v Davis Cupu prohrál ve dvouhře jediné utkání ze šestnácti (s Federerem). Italové však 12 let chyběli mezi daviscupovou elitou a Staraceho protivníky byli v posledních zápasech Capdeville, Kavčič, Vincciguerra, Haase či Ignatik. Starace má s Berdychem i Štěpánkem shodnou bilanci 0-2. 

Se Staracem počítá Barazzutti zřejmě i do čtyřhry, ve které by mohl nastoupit s Danielem Braccialim. Ti spolu nastupují v Davis Cupu i na okruhu ATP, na kterém spolu vyhráli dva turnaje. 

Čtvrtým členem italského výběru je Simone Bolelli. Jako hráč až druhé světové stovky je však pro dvouhru spíše jen alternativou a do čtyřhry mu chybí tradiční parťák Fognini.

Čeští tenisté nastoupí se čtveřicí Berdych, Štěpánek, Rosol a Čermák.

Zápas 1. kola Davisova poháru Česko - Itálie se koná 10. až 12. února v ostravské ČEZ Areně. Vítěz bude v dubnovém čtvrtfinále hrát se Švédskem, nebo Srbskem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
aby to nebyl totalní propadák jako loni
Reagovat
smazaný uživatel
Nic vyrovnáného nebude. Rosol je rozstřílí na kaši.
Reagovat
hatatytla
italové nejsou sice nějaký vyjímečný tým, ale velmi vyrovnaný. Klidně může rozhodovat až páty zápas Radek se Staracem, kde by ovšem radek měl potvrdit zkušenosti. Nedej bože aby někdo z dua berdych, štěpánek vypadl, to by potom nastaly problémy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist