ITF stanovila termín restartu svých turnajů. Začne se 17. srpna

23. 7. 2020, 11:18
Aktuality 3
Mezinárodní tenisová federace oznámila, že se tenisové turnaje na okruhu ITF po koronavirové přestávce rozjedou 17. srpna. Juniorské soutěže začnou o 14 dní později.

Tenisová sezona byla kvůli pandemii koronaviru přerušena v březnu a na okruh ITF se tenisté vrátí po pětiměsíční pauze. Hráči i pořadatelé jednotlivých turnajů byli informováni ohledně plánovaných opatření proti šíření nemoci Covid-19. Provizorní kalendáře pro mužské i ženské soutěže by měly být zveřejněny v nejbližších dnech, vedení na nich stále pracuje a počítá i s možnými změnami, pokud se situace ohledně koronaviru na některých místech zhorší.

"S radostí oznamujeme, že se brzy dočkáme restartu turnajů ITF. Tento rok je pro nás všechny velkou výzvou. Jsme rádi, že zase poskytneme hráčům příležitost výdělku a soutěžních zápasů. Budeme velmi obezřetní, cílem je udržet všechny zúčastněné v bezpečí," uvedl prezident ITF David Haggerty s tím, že juniorské soutěže se rozjedou 31. srpna, kdy má začít US Open. Do New Yorku, kde se bude poprvé v historii hrát bez diváků, se však junioři letos nepodívají.

Na okruhu WTA dojde k restartu už příští víkend 1. srpna na antuce v italském Palermu. Mužský turnaj ve Washingtonu, který měl od 14. srpna zahájit dění na mužském okruhu, byl zrušen. Muži tak nejspíše začnou rovnou ve Flushing Meadows, kde se od 22. srpna nejprve uskuteční přeložený podnik ze Cincinnati a poté grandslamové US Open.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Nola
https://twitter.com/josemorgado/status/1286319264035676166
Reagovat
FulnekUltras
Praha bude letošní tenisový vrchol.
Reagovat
Nola
jj, snad bude mat vyssi status ako povodne organizatori zamyslali, trebars na urovni ATP500 a kludne by mohli zorganizovat aj pansky turnaj, bo neverim, ze sa budu konat panske turnaje v Cine
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist