Ivanovičová poprvé nestačila na Vinciovou, Zvonarevová měla namále

11. 2. 2011, 19:48
Aktuality 2
WTA PATTAYA - Turnaj v thajské Pattayi málem přišel o obě favoritky. Zatímco dvojnásobná obhájkyně titulu Vera Zvonarevová zápas s Číňankou Shuai Peng zvládla, Ana Ivanovičová poprvé padla s Italkou Vinciovou.
Ana Ivanovičová

Když Ana Ivanovičová porazila Robertu Vinciovou naposledy, postoupila loni na podzim v Linci do finále a nakonec ukončila dvouleté čekání na titul. Sedmadvacetileté Italce se však dnes povedla odveta a o tři roky mladší Srbku na pátý pokus poprvé zdolala.

Vinciová měla zápas po kontrolou. V prvním setu sice přišla dvakrát o náskok, ve druhém už ale odvrátila všechny tři brejkboly a nakonec bez větších problémů vyhrála 7-5 6-3.

"Opravdu jsem se snažila, ale ona hrála dobře. Vytvářela jsem si šance, ale někdy mi chybělo trochu štěstí," řekla Ivanovičová. "Ale jsem ráda, že jsem tu odehrála několik zápasů, můžu na tom stavět," dodala bývalá světová jednička.

Vinciová bude usilovat o svou pátou finálovou účast. Dosud hrála o titul jen loni a předloni v Palermu a Portoroži. Zatímco v roce 2009 oba turnaje během dvou týdnů vyhrála, loni v létě ve finále prohrála.

V Thajsku ji čeká krajanka a deblová partnerka Sara Erraniová, se kterou se v minulé sezoně utkala dvakrát a pokaždé vyhrála ve třech setech. O čtyři roky mladší Erraniová se dnes probrala ze špatného začátku a duel s kazašskou kvalifikantkou Galinou Voskobjevovou ototčila.

Poté, co Erraniová s Vinciovou v sobotu odehrají semifinálový duel ve dvouhře, budou spolu bojovat i o finále v deblu.

U 13. utkání v řadě v Pattayi vyhrála Vera Zvonarevová. Dvojnásobná obhájkyně titulu se však na postup do semifinále pořádně nadřela. Ruská tenistka v duelu s Číňankou Shuai Peng v prvním setu nečelila jedinému brejkbolu a vyhrála 6-4, ve druhém si navíc vypracovala náskok brejku. Soupeřka si však vynutila rozhodující set a v něm měla za stavu 4-3 dva brejkboly. Ty neproměnila a světová trojka nakonec překvapivé vyřazení odvrátila.

"Ona je vždy nebezpečnou soupeřkou, obzvlášť letos hraje dobře," řekla Zvonarevová na adresu soupeřky, kterou porazila i v sedmém vzájemném duelu. "Bojovala jsem o každý bod. Nešlo mi o to hrát svůj nejlepší tenis, ale hrát chytře," dodala šestadvacetiletá Ruska.

Nejsnazší cestu do semifinále měla Daniela Hantuchová. Sedmadvacetiletá Slovenka, jež o uplynulém víkendu ve Fed Cupu prohrála s Kvitovou i Šafářovou a první výhru sezony si připsala právě až v Thajsku, smetla 6-2 6-0 Akgul Amanmuradovou z Uzbekistánu. Se Zvonarevovou ve čtyřech vzájemných zápasech neuhrála ani set, v posledním pátém - předloni v Cincinnati - však po třísetové bitvě zvítězila.

- WTA INTERNATIONAL PATTAYA (Thajsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (11. 02. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Zvonarevová (1-Rus.) - Shuai Peng (6-Čína) 6-4 4-6 6-4
Vinciová (5-It.) - Ivanovičová (2-Srb.) 7-5 6-3
Hantuchová (4-SR) - Amanmuradovová (Uzb.) 6-2 6-0
Erraniová (8-It.) - Voskobojevová (Kaz.) 2-6 6-3 6-2

Semifinálové dvojice: Hantuchová - Zvonarevová, Erraniová - Vinciová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
UnrealTom
Ano to je trápení....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist