Ivanovičová v Linci neprohrála už 11 zápasů v řadě

12. 10. 2012, 11:49
Aktuality 9
WTA LINEC - Turnaj v Linci má letos favoritku ve světové jedničce Viktorii Azarenkové, už na třetí titul z místního turnaje však útočí Ana Ivanovičová. Srbská tenistka ve 2. kole porazila Němku Petkovicovou a v Rakousku neprohrála už 11. zápas v řadě.
Ana Ivanovičová

Ana Ivanovičová měla s kamarádkou Andreou Petkovicovou bilanci vzájemných zápasů vyrovnanou 1-1. V Linci byly oba sety po vzájemné výměně servisů vyrovnané jen do stavu 3-3. Pak druhá nasazená Srbka duel dvou bývalých hráček Top 10 rozhodla zvýšenou agresivitou a došla si pro výhru 6-4 6-3.

"Proti kamarádce je to vždy těžké. Ona (Petkovicová) je vážně skvělá holka a jsem teď velmi ráda, že je zpátky na okruhu. Vím, že se vrátí zpět mezi elitu, je to velký dříč a být nahoře si zaslouží," řekla Ivanovičová směrem k Petkovicové, která letos kvůli zranění zad a kotníku startovala na teprve osmém turnaji.

"Příští týden hraju v Lucembursku a pak mě čeká premiéra turnaje v Novém Dillí. Na to se velmi těším, protože jsem v Indii ještě nikdy nebyla," přiblížila svůj nejbližší program Petkovicová, jež sezonu zahájila jako hráčka Top 10, ale v současnosti je až na 192. místě.

"Sem ráda, že letos nasbírám ještě nějaké zápasy a uvidím, zda ještě můžu zlepšovat svou hru a výsledky. Comeback je těžký, ale jsem ráda, že jsem zpět na kurtech. Užívám si teď každou minutu. Prohrávám víc, než bych si přála, ale to je normální. Snažím se teď hlavně najít zápasový rytmus," dodala Němka s bosenskými kořeny.

Ivanovičová v Linci nenašla přemožitelku už v 11 zápasech v řadě. Čtyři výhry zaznamenala cestou za triumfem v roce 2008, další čtyři přidala předloni a na vítězné vlně se veze i letos. "Vždycky se cítíte dobře, když se vrátíte na místo, kde se vám dařilo. Je to mix věcí - oblíbený povrch a uvolněná atmosféra. A tomto období už končí sezona, takže si více užívám zápasů a asi trochu méně trénuju," vysvětluje bývalá světová jednička, jež od triumfu na French Open 2008 vyhrála pouze dva turnaje - dvakrát právě v Linci a dvakrát malý turnaj mistryň na Bali.

V Rakousku si čtyřiadvacetiletá Srbka užívá také přítomnosti rodiny. "Rodina je tu se mnou, což je příjemné. Několikrát jsme si došli do města na večeři a když jsem hrála večer, tak jsme byli na kávě nebo na obědě. Všem se tu moc líbí, je to okouzlující město," dodala Ivanovičová.

Ve čtvrtfinále se sympatická Srbka utká s Kirsten Flipkensovou. Belgičanka, jež ve třech setech zdolala Američanku Mallory Burdetteovou, už měsíc a 10 zápasů v řadě nepoznala hořkost porážky. Nejprve vyhrála halový turnaj v Québeku a nyní si včetně kvalifikace poradila už s pěti vyzyvatelkami i v Rakousku. S Ivanovičovou se utká poprvé.

Už 10 utkání v řadě neztratila ani set Viktoria Azarenková. Světová jednička ve druhém kole turnaje v Linci deklasovala 6-1 6-1 Rumunku Simonu Halepovou a suverénně postoupila do čtvrtfinále.

"Cítila jsem, že jsem dnes hrála mnohem lépe, než včera, a to je pro mě důležité při přechodu z jednoho povrchu na druhý," komentovala třiadvacetiletá Běloruska, jež minulý týden ovládla turnaj v Pekingu. Letos už vyhrála celkem 64 zápasů. "O statistikách nepřemýšlím, jen se snažím jít dál," dodala. V dalším kole se střetne s Chorvatkou Petrou Martičovou.

- WTA INTERNATIONAL LINEC -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (11. 10. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Azarenková (1-Běl.) - Halepová (Rum.) 6-1 6-1
Ivanovičová (2-Srb.) - Petkovicová (Něm.) 6-4 6-3
Matteková-Sandsová (USA) - Suárezová (Šp.) 6-3 6-3
Beguová (Rum.) - Bertensová (Niz.) 6-4 7-6(7)
Martičová (Chorv.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6-2 3-6 6-0
Flipkensová (Belg.) - Burdetteová (USA) 4-6 6-1 7-5

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grönefeldová/Peschkeová (1-Něm./ČR) - Karolína Plíšková/Kristýna Plíšková (ČR) 7-5 7-6(5)
Görgesová/Záhlavová-Strýcová (2-Něm./ČR) - Cirsteaová/Paszeková (Rum./Rak.) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
freeteepek
Tak dnes jí to nevyšlo. 14krát šla na síť, získala z toho 7 bodů. Maličká Belgičanka tam šla čtyřikrát a byla úspěšná ve všech případech. To je úspěšnost 50 resp. 100%. To jen tak pro zajímavost.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale že ten článek vyšel brzy. :D No nic...

Včerejší zápasy mě potěšily. Vika se Simonou opět potvrdila svou formu a už se v Linci tak nějak aklimatizovala. Myslím, že turnaj v Linci je pro Viku skvělá příprava na TM. Na druhou stranu, Vika to určitě nebere jenom jako přípravu, ale jako další příležitost k turnajovému titulu. :)
Anička má v Linci krásnou sérii, tak doufám, že ji aspoň ještě o dva zápasy prodlouží. :) Včerejší zápas proti Petko pro ni byl určitě speciální, protože jsou velké kamarádky. Zase tam od Any byly nějaké chybičky, ale v rozhodujících momentech měla navrch. Petko se do toho pořád ještě dostává, ale věřím, že je na dobré cestě. Potřebuje asi ještě zapracovat na podání, protože díky jejím dvojchybám využila Ana brejkboly (asi dvakrát). Ale jinak to snad bude dobré a Petko se krůček po krůčku vrátí mezi špičku, kam podle mě patří. Moc jí to přeju a věřím, že nejsem sám. :)
Jinak jsem trochu koukal i na další zápasy a zaujala mě Bethanie. Když je možnost, tak se na ni rád podívám, protože mě vždycky dostane svým outfitem. :) No a včera k tomu přidala i velmi kvalitní výkon. Bethanie se skvěle dařil return a hra na síti. Taky si myslím, že jí hodně sedla soupeřka. Bethanie přesně věděla, co má na Carlu hrát, zatímco Carla prostě nenašla recept.

Dnešní zápasy budou určitě zajímavé. Zápas Any musím chytnout přes net, protože německý Eurosport bude dávat fotbal. No, aspoň už na to budu připravený a nepřekvapí mě jako včera, když to v průběhu zápasu Ana - Petko (za stavu 4:3 ve 2. setu) přepli na házenou...
Reagovat
smazaný uživatel
A tady ještě přidávám fotky z tréninků Viky a Any. Jak se říká, trénink dělá mistra. :)

http://www.wtatennis.com/gallery/20121011/linz-gallery-practice-practice-practice_2256674_2945681
Reagovat
smazaný uživatel
k těm fotkám mám jediné - proboha, Anno, kam zmizela tvá nádherná postava? :-(
Reagovat
dadaft
já včera viděl Bethanie s Carlou a kousek Viky...
Carla mě trochu zklamala, myslel jsem, že víc zabojuje, někdy to bylo takové nijaké. ale je fakt, že Matteková řádila. hraje pěkný tenis, chce zakončovat... - jo!
Reagovat
gigin
jako všechno fajn, dobré, pověnuju se ti později odpoledne. Teď musím být duchem v Číně :)))
Reagovat
gigin
Tak jsem tu!! Je super, že si to takhle užíváš. Dnes předpokládám další win. Pěkně si graduj formu na finále FC :)))
Reagovat
gigin
Hrůza děs.
Reagovat
dadaft
.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist