Izolace kvůli covidu ho nerozhodila. Karacev v Sydney vyhrál svůj první turnaj sezony

15. 1. 2022, 12:01
Aktuality 4
ATP SYDNEY - I když měl po příletu do Austrálie pozitivní test na Covid-19 a místo startu na ATP Cupu musel do izolace, vyhrál Aslan Karacev hned svůj první turnaj v roce 2022 a úspěšně navázal na svou životní sezonu. 28letý Rus dobyl Sydney, kde v dnešním finále porazil Brita Andyho Murrayho a získal celkově 3. titul.
Profily hráčů
Aslan Karacev (© AFP)

Aslan Karacev po předloňské covidové pauze vletěl jako kometa mezi širší světovou špičku a loni prožil životní sezonu. A zdá se, že nemusí být jedinou. 

28letý Rus vstoupil i do roku 2022 skvělým způsobem. I když měl na konci prosince po příletu do Austrálie pozitivní test na Covid-19 a místo účasti na ATP Cupu musel do izolace, nenašel hned na prvním turnaji přemožitele. 

Aslan Karacev (© AFP)Dvacátý hráč světa Karacev z pozice nasazené jedničky ovládl podnik ATP 250 v Sydney. Porazil Srba Miomira Kecmanoviče, Itala Lorenza Sonegu, ve formě hrajícího Brita Daniela Evanse a dnes si poradil i s bývalou světovou jedničkou Andym Murraym

Karacev v prvním vzájemném střetnutí odvrátil všech pět brejkbolů a po hodině a půl zvítězil 6-3 6-3.

"Dnes jsem odehrál asi nejlepší zápas na turnaji. Jsem rád, že moje výkonu jdou pomalu nahoru a před Melbourne jsem se naladil na vítěznou vlnu. Po dnech na hotelu to nebylo snadné, ale zůstával jsem pozitivně naladěný," řekl Karacev.



Ve svém celkově čtvrtém finále si ruský tenista připsal třetí titul, loni triumfoval v Dubaji a Moskvě.

34letý Murray, který se kvůli vleklým problémům s kyčlemi propadl ve světovém žebříčku, se ve finále představil po více než dvou letech a teprve podruhé od března 2017. Trojnásobný grandslamový vítěz poslední titul získal v říjnu 2019 v Antverpách, celkem má na kontě 46 turnajových triumfů.

Tento týden Murray poprvé po sérii 19 turnajů ATP vyhrál víc jak dva zápasy po sobě. Pátou výhru, která by ho poprvé od května 2018 vrátila do Top 100, ale nepřidal. 

Oba finalisté se nyní přesunou do Melbourne. Karacev, který loni při debutu na Australian Open došel senzačně až do semifinále, se v prvním kole utká se Španělem Jaumem Munarem. Pětinásobný finalista Murray si znovu po týdnu zahraje s Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim.

• ATP 250 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 521.000 dolarů
sobotní výsledky (15. 01. 2021)
• Dvouhra - finále •
Karacev (1-Rus.) - A. Murray (Brit.) 6-3 6-3
• Čtyřhra - finále •
Polášek/Peers (3-SR/Austr.) - Bolelli/Fognini (It.) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Torn
Aslan se trochu probral před obhajobou na AO. Škoda, že jsou ty zápasy takhle v noci. :D Se kouknu snad alespoň ze záznamu. :)
Reagovat
vladka
Taky kouknu záznam. Tohohle chlapíka já můžusmile, takže smile
Reagovat
Pavol
Poraziť Andyho Murrayho vždy poteší, lebo Andy to nemá rád. smile
Reagovat
turista
Je to skvělý tenista, který získal rutinu na nižších turnajích a teď dokáže prodat to co umí na hlavních turnajích. Bravo!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist