Jak dopadla videokonference ATP s hráči? US Open má tři scénáře

11. 6. 2020, 10:14
Aktuality 23
Včera se uskutečnila plánovaná videokonference Mužské tenisové asociace s jejími hráči. Na ni "dorazila" i nová ředitelka US Open Stacey Allasterová, která hráčům prezentovala tři možnosti letošního US Open. Jaké jsou?

Tenisová sezona je přerušená už od začátku března a mezinárodní turnaje se zase rozjedou nejdříve na začátku srpna. Hodně se teď mluví o US Open, kde má hlavní soutěž vypuknout v poslední srpnový den. Zatímco někteří hráči touží po tom, aby se newyorský grandslam odehrál, někteří přední tenisté jako světová jednička Novak Djokovič by si raději pauzu protáhli. Jaké jsou scénáře letošního ročníku obvykle závěrečného grandslamu sezony?

1) US Open i společná akce v Cincinnati se odehrají v areálu ve Flushing Meadows, ale to by znamenalo zrušení kvalifikace US Open a snížení počtu deblových míst v hlavní soutěži na 24 párů.
2) Zruší se Cincinnati a US Open proběhne tak, jak jsme zvyklí.
3) Zruší se Cincinnati i US Open.

Všichni účastníci by bydleli v hotelu TWA, který se nachází blízko Terminálu 5 letiště JFK. Všech 512 pokojů by bylo určeno pro hráče a personál turnaje, přičemž vlastníci prohlašují, že jejich hotel vlastní největší tělocvičnu na světě. Vzdálenost do areálu ve Flushing Meadows je podobná jako z hotelů na Manhattanu, kde hráči v průběhu turnaje obvykle bydlí.

Na procházky ve velkoměstě ale mohou účastníci nejspíše zapomenout. Pokud by nehráli zápas či neabsolvovali trénink, budou nejspíše muset veškerý volný čas trávit na hotelu.

Každý účastník může do New Yorku dorazit se dvěma členy týmu, ti musí v hotelu sdílet pokoj a pouze jeden z nich může hráče doprovodit do areálu turnaje.

Tenisté teď mají pár dní na to, aby se ke všemu vyjádřili. Šéf ATP Andrea Gaudenzi během videokonference potvrdil, že pokud se turnaj opravdu uskuteční, tak hráči, kteří do New Yorku jet nechtějí, nebudou žebříčkově ani finančně nijak penalizováni.

Finální verdikt má padnout 15. června.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
sojka1
https://sport.aktualne.cz/tenis/strach-o-federera/r~15491a6eab0411ea9d470cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=default&utm_term=position-4&utm_campaign=Aktualne
Reagovat
safi1313
Jezis to sou převratný novinky :))) to by nikoho nenapadlo tyhle scénáře :)
Reagovat
Dobry-den
Buď hrát za normálních podmínek, nebo vůbec.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže vůbec, tohle je nehratelný scénář.
Reagovat
paddy
WTA Cinci se bude řešit separátně.

Kyrgios označil plány za sobecké a zeptal se Big3 na názor. Collins naopak vyčítala Djokovičovi.

PM bude 95% r. 2019, ranking points se stále řeší, někteří nechtějí

Tak jako tak turnaj nebude regulérní a titul nebude 100% legitimní.

Hrát budou ti nejlepší, takže na ostatní zbydou sbírka, turnaje budou osekané nebo vůbec. Žebříčkově se může rozšířit propast.

Hráči z Jižní Ameriky dostanou vízum?
Obtížné tréninkové možnosti některých
Hrát chtějí logicky ti slabší, kvůli výplatě. V tom se shodnou s organizátory, kteří i bez vstupného budou v zisku (můj odhad).
Big3 asi nepřijede a Nick na 100%? Můj hlavní kandidát.

https://opencourt.ca/wordpress/2020/06/10/with-us-open-decision-looming-atp-not-fully-on-board/amp/
Reagovat
tommr
nerozumím tomu, že "hráči, kteří do New Yorku jet nechtějí, nebudou žebříčkově ani finančně nijak penalizováni."
Znamená to, že se jim nebudou odečítat body za lonské USO? V tom případě by byl třeba Nadal blázen, aby se USO účastnil a riskoval, že příjde o body za lonskej titul ...
Reagovat
paddy
Odstranit body je prý smluvně obtížné.

Každopádně i když Big3 jde hlavně o GS tituly, tak nejsou ochotni jít přes mrtvoly

Když máš úspory na několik životů, tak bys byl i.diot hnát se za rekordem a riskovat, že si prachy neužijes
Reagovat
tommr
ty děláš jako kdyby jim hrozila smrt. I kdyby náhodou na USO koronavirus chytli tak si toho nejspíš ani nevšimnou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Priklanam sa k tomu, ze USO naozaj nebude, hraci tie pravidla prijali so zmiesanými pocitmi, kiezby som sa mylil.
Reagovat
misa
Varianta 3 pro mě neexistuje. A pro většinu hráčů/hráček první padesátky doufám taky ne... Rušení dalších a dalších akcí (srpen, dokence říjen v Lucemburku) ve světě, kde už pomalu začínají cestovat turisté sem a tam a pořádají se masové demonstrace, je k ničemu.
Reagovat
tommr
troufám si říct, že 90% lidí na celým světě na všechny ty koronavirový zákazy a omezení zvysoka kašle. Sportovci jsou nejspíš jediní po kterých se to striktně vyžaduje ...
Reagovat
Fandina
Jak to myslíš, podle mě 99 procent se zákazy řídí, i když se jim to nelíbí. Nepřeháněj.
Reagovat
tommr
to máš o reálným světě hodně naivní představy ...
Reagovat
Fandina
To spíš ty, se svými 90 procenty, že se tím lidi neřídí. Nevšimla jsem si, že někdo jde do obchodu nebo do metra bez roušky. Tak jedno procento.
Reagovat
tommr
já ale mluvil o celým světě a ne jen o situaci, která je u nás ...
Reagovat
Fandina
Děláš, jako by se ti nevím co stalo. To je toho, že se nehraje. Pamatuji, že když jsem byla malá, tak řádila žloutenka, nechodilo se do školy, všude byla dezinfekce, tenkrát se omotávaly kliky a něčím to bylo napuštěno a byly různé rohožky. Takže vždycky nějaká omezení jsou. Pomine to a pak se zase jede dál. Vyvádět kvůli rouškám nebo nehraní v jedné sezoně jako pominutý je nesmysl. Horší je to s tím, když někdo přijde o výdělek nebo s novou nemocí, nákazou přijde o život.
Reagovat
tommr
vadí mi prostě, že se ze sportovců udělali obětní beránci zatímco třeba demonstrující lůza, která přitom vesele dělá bordel, rabuje a zapaluje auta nikde nikomu nevadí a politici jim ještě servilně lezou do zadku ...
Jinak sice nejsem pamětník jako ty, ale pokud vím tak podobný celosvětový omezení sportovních akcí nebylo ani během obou světových válek ...
Reagovat
Fandina
Ve světových válkách nehrozilo, že když je někde na místě víc lidí, bude se tam šířit vir. To je hlavní důvod, proč se sportovní akce s víc lidmi nekonají. Nejde o žádnou politiku, žádné schválnosti, ale ryze pragmatické rozhodnutí. Zbytečně lidi něčemu nevystavovat.

Co se týká demonstrací rabování atd.. Tak samozřejmě to je trestné. A také se to děje. Nepřeháněj, že to někdo podporuje.
Reagovat
paddy
když nechceš nevidíš

nos vystřený z roušky není žádná ochrana, dýcháme nosem, aerosoly letí nosem ven
takových šmejdů je ve vnitřních prostorech plno a byli i za plných restrikcích
Reagovat
Fandina
To ví samozřejmě každý, že rouška není jenom ochrana úst. Samozřejmě, že to někdo tak nosí, ale zase to není většina.
Reagovat
paddy
tak neříkej 1%, mnohem víc
Reagovat
Fandina
Aby ses nezbláznil.
Reagovat
smazaný uživatel
Pičovina.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist