Jaloviec svůj premiérový start v hlavní soutěži challengeru zvládl

16. 11. 2016, 13:14
Aktuality 8
CHALLENGER BRESCIA - Marek Jaloviec svou premiéru v hlavní soutěži challengeru zvládl. V italské Brescii si poradil s domácím lucky loserem Gianlucou Magerem dvakrát 7-6 a postoupil do druhého kola. V něm čeká dvaadvacetiletého českého tenistu v premiérovém duelu Egor Gerasimov.
Marek Jaloviec (© tenisovysvet.cz)

Marek Jaloviec je 340. hráčem světa a soustředí se hlavně na turnaje série Futures. Na challengeru nikdy neprošel kvalifikací. Povedlo se mu to až tento týden v italské Brescii.

Český tenista zvládl tříkolovou kvalifikaci bez větších potíží a poprvé nakoukl do hlavní soutěže podniku série ATP Challenger Tour. A los byl k němu milosrdný.

V prvním kole ho totiž čekal domácí Gianluca Mager, který na rozdíl od Jaloviece poslední kvalifikační kolo nezvládl, ale do hlavní soutěže se dostal po několika odhláškách jako šťastný poražený.

Hned v úvodu zápasu ztratil Jaloviec své podání, povedl se mu však rebrejk. Poprvé ve výhodě brejku byl český tenista po sedmém gamu, ani on ale brejk nepotvrdil. O vítězi prvního setu tak musel rozhodnout tie-break. Ten jasně ovládl dvaadvacetiletý rodák z Ostravy.

Oba tenisté v dnešním utkání výborně servírovali. Mager nastřílel 14 es, Jaloviec o jedno méně a procentuální úspěšnost 1. podání měli oba borci okolo 70%.

Není tedy divu, že ve druhé sadě neviděli diváci žádný brejk. Znovu musela rozhodnout zkrácená hra a v ní opět dominoval Jaloviec.

Premiéra v hlavní soutěži challengeru tak dvaadvacetiletému českému tenistovi vyšla výborně. A los nemá špatný ani pro druhé kolo. V něm vyzve kvalifikanta Egora Gerasimova, jenž se ale na challengerech prosazuje už delší dobu a má rozhodně více zkušeností.

Už do čtvrtfinále postoupil Zdeněk Kolář, který si dnes připsal skalp 117. hrče světa Marka Chidinelliho. Zkušeného Švýcara, který byl už i na 52. místě žebříčku ATP, porazil dvakrát 6-4. Ve čtvrtfinále se dvacetiletý Čech utká s domácím Italem Carusem.

• CHALLENGER BRESCIA •
Itálie, tv. povrch (hala), 42.500 eur
středeční výsledky (16. 11. 2016)
Dvouhra - 1. kolo
Jaloviec (ČR) - Mager (It.) 7-6(2) 7-6(3)
Gerasimov (Běl.) - Santillan (Jap.) 6-3 7-6(4)
Berrettini (It.) - Sonego (It.) 6-4 7-6(5)
Dvouhra - 2. kolo
Kolář (ČR) - Chiudinelli (Švýc.) 6-4 6-4

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
Jaloviec s Gerasimovem na place. A zatím je to 1:1, každý po podání.
Reagovat
bIbec
Zdeněk Kolář už asi zase chytá formu. Byl sem trošku zklamaný, že porazil Petra Michneva v prvním kole. Ale tím druhým kolem si to u mě vyžehlil :-)
Reagovat
Fandina
Joooooo tak to je super, že vyhrál, ja na to úplně zapomněla, že bude hrát. Tak jen tak dál!!!
Reagovat
Torresek
Na ten zápas nebyly kurzy :D :D :D :D ale nikde prostě(aspoň co jsem se díval)
Reagovat
s7RanG
Protože ta odhlaska Napolitana byla na poslední chvíli.
Reagovat
darek.vrana
Protože měl Mager s a.magerovou divokou noc a nevědělo se, jak na tom bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Zato HráĎa klasika. DF na SP
Reagovat
Fandina
Tak jen tak dál. Dneska to byl celkem pěkný mač. A gratulka!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist