Jankovičová myslí na návrat zpět mezi elitu

1. 12. 2015, 08:55
Aktuality 9
Letošní sezona byla jednou z nejhorších, kterou od začátku kariéry odehrála. Srbskou tenistku Jelenu Jankovičovou limitovala zranění, nyní se ale cítí fit a doufá, že se vrátí zpět na tenisové výslunní.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová

Jelena Jankovičová zakončila dvanáctou sezonu v řadě mezi třiceti nejlepšími tenistkami světa, ale teprve podruhé za posledních deset let nefiguruje v Top 20. Bývalá světová jednička, jež ženskému tenisu vládla celkem 18 týdnů na přelomu sezon 2008 a 2009, skončila na 21. místě.

Především v první polovině roku ji totiž brzdila zranění. Problémy měla s nohou, stehenním svalem či kyčlí. Kromě finále v Indian Wells příliš solidních výsledků neudělala. 

Zlom přišel až v červenci, kdy si zvedla sebevědomí triumfem na menším podniku WTA 125k v čínském Nanchangu. V září pak v Kantonu ukončila více než dva roky dlouhé čekání na svou 14. trofej z hlavního okruhu WTA a měsíc na to triumfovala i v Hong Kongu, kde si poradila třeba s Venus Williamsovou či Angelique Kerberovou.

A právě na vydařený konec roku by třicetiletá Srbka ráda navázala v sezoně 2016. V plánu má zaútočit zpět na pozice v první světové desítce.

"Chci-li se vrátit mezi elitu, potřebuju zvýšit úroveň své hry a zároveň musím být v dobré kondici. To je pro mě hlavním cílem pro nejbližší měsíce," vyhlásila Jankovičová.

"Zranění mě brzdila nejen fyzicky, ale i psychicky. Pokaždé, když jsem se vracela zpět, byl pro mě každý nový rozjezd těžký. Ale v posledních několika měsících jsem se konečně dokázala dostat do pravidelného denního režimu, což byla dobrá zpráva," dodala tenistka bez grandslamové trofeje.

V současné době Jankovičová hraje v Indii exhibiční ligu Champions Tennis League a se svým týmem Nagpur Orangers, v němž nastupuje společně se Španěly Felicianem Lópezem a Alexem Corretjou, má nakročeno do finále. Sama zatím odehrála dvě dvouhry a porazila v nich Britku Heather Watsonovou a Švýcarku Martinu Hingisovou. V deblu s Lópezem má bilanci 1-1.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
gerd
Na mladé holky už nemá! Jen ojedinelý výsledek a to je tuze málo!
Reagovat
FulnekUltras
a v posledním roce Jeleně opravdu drželo, což se zhruba od konce jara výrazně projevilo i na výsledcích. Plány hrát absolutní špičku tudíž považuju za docela reálné.
Reagovat
jackiec
tak v top 10 mezi ženami dnes může být kde kdo, al ejinak toto je průměrná tenistka bez výraznějšího životního výsledku co byla chvíli haluzově 1.
Reagovat
slacker
ja te mezi elitou nechci, tak na nic nemysli
Reagovat
gigin
A to já zase jo. Dáma.
Reagovat
EllNino
Já taky ;-) Sympatanda
Reagovat
FulnekUltras
no jistěěě... ;)
Reagovat
babolat.cz
vypadá jak obézní Japonka, tohle už mezi elitu nepatří...
Reagovat
FulnekUltras
jako myslíš výzorem nebo hrou?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist