Jankovičová porazila Bammerovou, má pátý pokus na postup do finále

3. 9. 2008, 09:01
Aktuality 0
US OPEN ŽENY - Druhá nasazená Jelena Jankovičová se stala druhou semifinalistkou US Open. V úterním čtvrtfinále srbská tenistka porazila 6-1 6-4 Rakušanku Sybille Bammerovou a v boji o první grandslamové finále v kariéře ji čeká olympijská šampionka Jelena Dementěvová. Jankovičová se v grandslamovém semifinále pokusí uspět na pátý pokus.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová

Jelena Jankovičová se po třech předchozích vydřených výhrách konečně dočkala snadnějšího postupu. Proti Rakušance Sybille Bammerové sice čtyřikrát prohrála vlastní servis, nakonec však za 90 minut vyhrála hladce 6-1 6-4 a uspěla už v sedmém z osmi vzájemných duelů.

Třiadvacetiletá Srbka si po bezproblémovém postupu pochvalovala, že zlepšila svou hru. "Pohybuji se lépe, lépe cítím své údery. Na začátku turnaje jsem se necítila tak skvěle, protože jsem nemohla trénovat. Byla jsem zraněná na olympiádě a vlastně během většiny roku," komentovala svůj výkon Jankovičová.

Ta postoupila do grandslamového semifinále už popáté v kariéře. Nikdy však v předchozích případech nevyhrála. Letos se o to pokusí dokonce už potřetí a soupeřkou jí bude Ruska Jelena Dementěvová, která si ve čtvrtfinále poradila se Švýcarkou Schnyderovou a v New Yorku ještě neztratila ani set.

Srbka má s Ruskou mírně pozitivní bilanci vzájemných duelů. V roce 2006 ji v cestě do semifinále US Open smetla hladce 6-2 6-1. Aktuálně je však v lepší formě olympijská vítězka Dementěvová, která se v případě titulu na US Open stane světovou jedničkou. Stejnou motivaci má i Jankovičová. Oběma může teoreticky stačit už jen i výhra v semifinále, nesměly by však v boji o titul narazit na Serenu Williamsovou. Ruska by navíc musela doufat v dřívější zaváhání krajanky Safinové.

US OPEN - úterní výsledky žen:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Dementěvová (5-Rus.) - Schnyderová (15-Švý.) 6-2 6-3
doplněno:
Jankovičová (2-Srb.) - Bammerová (29-Rak.) 6-1 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Raymondová/Stosurová (10-USA/Austr.) - Erakovicová/Kostaničová-Tošičová (N. Zél./Chorv.) 7-6(3) 6-0 Srebotniková/Sugijamaová (Slovi./Jap.) - Cibulková/Razzanová (SR/Fr.) 6-1 4-6 6-3

Smíšená čtyřhra - semifinále:
Blacková/Paes (5-Zimb./Indie) - Petrovová/Björkman (Rus./Švéd.) 6-4 6-4
Huberová/J. Murray (USA/Brit.) - Craybasová/Butorac (USA) 6-3 6-4

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist