Jankovičová v Bogotě vykročila za obhajobou, na úvod bojovala s podmínkami

10. 4. 2014, 09:57
Aktuality 15
WTA BOGOTA - Jelena Jankovičová se tento týden v Bogotě snaží podruhé v kariéře obhájit titul. Srbská favoritka se ale hned na začátku turnaje na kolumbijské antuce na postup do druhého kola nadřela, když bojovala s Francouzkou Johanssonovou i odlišnými podmínkami. Už ve čtvrtfinále jsou další bývalé šampionky Kolumbijka Duqueová-Marinová a Španělka Domínguezová-Linová.
Jelena Jankovičová

Minulý týden Jelena Jankovičová nedokázala zopakovat finále v Charlestonu a ve světovém žebříčku klesla z šestého na deváté místo. Nyní jako nasazená jednička obhajuje titul na antuce v Bogotě, kde se loni hrálo už o dva měsíce dříve.

Hned v úvodním kole se ale srbská favoritka pořádně zapotila. V prvním vzájemném souboji s Francouzkou Mathildou Johanssonovou na kurtu strávila 2 hodiny a 9 minut, během nichž využila 6 z 18 brejkbolů a sama 10 ze 14 odvrátila. Trápení obou tenistek na podání dokumentuje i celkem 25 dvojchyb, když jich o pět více spáchala Johanssonová. Bývalá světová jednička Jankovičová nakonec zvítězila dvakrát 7-5.

"Podmínky dnes byly odlišné od těch, v nichž jsem hrála minulý týden a vlastně i celý rok. Jsme tu ve velké nadmořské výšce, míčky mi tak létaly mimo raketu. A ne málo. Jsem tady teprve tři dny, a to není moc na to, abych si na jiné podmínky zvykla a cítila se pohodlně," přiznala Jankovičová.

"Soupeřka dnes trefovala míčky lépe než já, Ale bojovala jsem a snažila se zůstat silná, i když jsem nehrála dobře. Podařilo se mi vyhrát a doufám, že mé výkony budou už jen lepší," dodala.

Devětadvacetiletá Jankovičová se v Kolumbii snaží podruhé v kariéře obhájit titul, zatím to dokázala jen v letech 2007 a 2008 na antuce v Římě. Ve druhém kole se utká s Gruzínkou Šapatavovou.

Už do čtvrtfinále postoupila domácí předloňská vítězka turnaje Mariana Duqueová-Marinová. Kolumbijka, jež si v prvním kole vyšlápla na druhou nasazenou Sloane Stephensovou, si poradila s Ruskou Irinou Chromačevovou.

Mezi kvartetem nejlepších je také osmá nasazená Španělka Lourdes Domínguezová-Linová, jež v Bogotě triumfovala v letech 2006 a 2011. Ve druhém kole si poradila s domácí Yulianou Lizarazovou.

- WTA INTERNATIONAL BOGOTA -
(Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů)
středeční výsledky (09. 04. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Jankovičová (1-Srb.) - Johanssonová (Fr.) 7-5 7-5
Dvouhra - 2. kolo:
Kingová (6-USA) - Irigoyenová (Arg.) 6-4 3-6 6-0
Domínguezová (8-Šp.) - Lizarazová (Kol.) 6-2 6-3
Scheepersová (JAR) - Panovová (Rus.) 6-3 6-2
Duqueová (Kol.) - Chromačevová (Rus.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
tu fotku nema, omluva, ale stejne pro "nas" konci, to bude kratke.. takze to tam hlavne, Tommy, vyhraj i bez dozoru! Nejdriv Young a ted Brown, to se mi snad jenom zda!!! Rano o na cislech spatnem Johnovi nerozhodlo v expreskach zminovanych devet spalenych BB, ty cert vem, ale jen on sam! V zaverecnem TB prohraval uz 1:5, dotahl na 4:5, mel sve dva servisy k dobru a da debla!!! To ani nezminuji, ze mu Brown strilel esa i z druheho.. :-( Pravda, v mezihre to nebylo od Johna uplne tragicke, ale "typek" se jednoduse zblaznil, nahecoval.. uz jsem ho takhle svizne nekolikrat videla hrat... :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
a John zase s tejpy na levem koleni.. :-(
Reagovat
tommr
Brown se sice čas od času zblázní a porazí top-hráče, ale přesto je vyřazení Isnera dost překvapivý - obzvlášt když hrál doma. To se v tý první desítce moc dlouho neohřál. Na evropský antuce toho nejspíš moc neuhraje ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale samozrejme, ze byl Brown povinnost, sice si hezky behal dopredu pro mice, slusne podaval a vubec byl dobre nalozeny, ale tohle se proste nemelo stat, John je uplne jinde a obhajoval titul.. :-(( Nemuze se nejak stale dostat do hry, u vseho vlaje, nema to rytmus, na returnu otres a ani ty servisy nebyly skoro k zivotu. A prvni a jediny DF tretiho setu v naprosto mrtvicny okamzik, kdyz potrebuje pojistit dotazeni ztraty v TB. Pritom na presne tohle nervy ma a na antuce umi, ne, ze ne, kdyz bude fit, neco by uhrat mel...
Reagovat
tommr
jenže fit asi není když sama píšeš, že měl zase něco s kolenem a do Evropy se mu obvykle moc nechce. Pokud by se ale přemoh tak by moh jen získat, protože z lonska už po Houstonu na antuce nic neobhajuje ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no prave, ze neobhajuje... budu doufat... ale ted budu mit teda hodne cerne sny.. :-))
Reagovat
dadaft
no, v pavouku v podstatě není nikdo, kdo by tě mohl zastavit Jeleno.
ostuda Sloane vypadla v prvním kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Sloane se v Bogotě možná nevyrovnala s nadmořskou výškou (stejně jako Kiki Mladenovic)...
https://twitter.com/KikiMladenovic/status/453299229185028096
https://twitter.com/danbrusca/status/453599150027059200
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda. Páč tak vysoko jsou podmínky podobné jako v hale.
Reagovat
tommr
jj Jankovicová tam nemá žádnou rovnocennou soupeřku a o titul se může připravit jen sama. Pokud ho získá tak se zase vrátí do elitní osmičky na dělený sedmý místo s Kerberovou pouhých 185 bodů za Petrou, která tento týden neobhajuje finále v Katowicích. Zminuju to hlavně proto, že na příkladu Jankovicový je vidět jak je to nefér, že se FC neboduje. Zatímco se Petra a Kerberová musí připravovat na semifinále FC má Jankovicová, která FC už nehraje volný pole na získávání bodů do žebříčku ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale na druhou stranu je každého rozhodnutí jestli FC chce hrát nebo ne.. :-))
Reagovat
tommr
to je samozřejmě pravda, ale není fér, že hráčky který jsou ochotný reprezentovat na tom bodově tratí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda noo! :-))
Reagovat
PetaM
No, hrát 280 je vážně terno!!! :D

A jak to, že si Jelena polepší, když "jenom" obhajuje titul? :D To jsou ty systémy bodování co :D
Reagovat
tommr
je to způsobený změnou termínu ve kterým se v Bogotě hraje. Jankovicová sice obhajuje titul, ale loni ho získala už v únoru a body za něj se jí proto už dávno odečetly. Tento týden tudíž žádný body neobhajuje a co vyhraje nad 125 bodů (což je její nejhorší započítávanej výsledek) to bude mít započtený do žebříčku ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist