Jdu správnou cestou. Každým dnem se zlepšuju, hlásí Wawrinka

6. 2. 2018, 12:04
Aktuality 91
Stan Wawrinka tento týden absolvuje svůj druhý turnaj po půlroční pauze zaviněné operací kolene. Dvaatřicetiletý Švýcar se v tomto týdnu představí v roli nasazené jedničky na halové akci ATP v Sofii. Cíl má v tuto chvíli jasný - dostat se do co možná nejlepší formy. Rodák z Lausanne jde dle svých slov správnou cestou a každým dnem se zlepšuje.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Stan Wawrinka měl skvělou první půlku loňské sezony. Dvaatřicetiletý Švýcar vyhrál domácí antukový podnik v Ženevě, hrál finále na French Open a v Indian Wells a dostal se do semifinále Australian Open. Po výpadku v prvním kole ve Wimbledonu se však loni už na kurty nevrátil a podstoupil operaci kolene.

Nyní se snaží vrátit do své nejlepší formy. Aktuálně patnáctý hráč světa letos startoval pouze na Australian Open, kde po vydřeném vítězství nad Ričardasem Berankisem jasně nestačil, i vinou zdravotního stavu, na pozdějšího překvapivého čtvrtfinalistu Tennyse Sandgrena.

Další pokus Wawrinky o úspěšný návrat proběhne tento týden na halové akci ATP 250 v Sofii, kde bude plnit roli nasazené jedničky. "Cítím se teď mnohem lépe. Po návratu z Austrálie jsem tvrdě pracoval na své kondici a samozřejmě trénoval i tenis. Cítím se každým dnem lépe a nabírám formu. Jsem rád, že budu tento týden hrát další turnaj," řekl vítěz 16 titulů.

"Je pro mě hodně důležité, že jdu správnou cestou a vše probíhá podle plánu. Věděl jsem, že v Austrálii ještě nejsem stoprocentně připravený, ale potřeboval jsem koleno otestovat, abych viděl, jak bude na zátěž reagovat, a také si trochu osvěžit soutěžní zápasy," svěřil se rodák z Lausanne.

Wawrinka bude hrát teprve svůj druhý letošní turnaj, při němž si odbyde svou premiéru v Sofii. V bulharské metropoli bude po odhlášení loňského šampiona Grigora Dimitrova největší hvězdou a papírovým favoritem.

"Mým cílem je vždy předvést nejlepší tenis. Na titul před startem turnaje nemyslíte. Chcete se co nejlépe připravit na první zápas. Nehrál jsem půl roku a mám za sebou jen Australian Open. Nebude to snadné," řekl.

V prvním kole má volný los, a tak bude mít čas si projít pár památek. "Na svou premiéru v Sofii se těším, snad se uvedu co nejlépe. V Bulharsku jsem ještě nikdy nebyl, proto se tak těším. Slyšel jsem na Sofii samou chválu, loni jsme si o turnaji i městě povídali s Grigorem."

Soustředit se ovšem bude hlavně na právě probíhající turnaj. A cíl pro tento týden má jasný. "Dostat se do své nejlepší formy, fyzicky i tenisově. Těch šest měsíců bez tenisu bylo těžkých. Po velkých operacích holt návrat trvá. Takže tohle je můj první cíl. Pokud se mi podaří ho splnit, pak můžu přemýšlet nad tím, čeho bych tu mohl dosáhnout."

Wawrinku v prvním zápase, který odehraje ve čtvrtek večer, čeká domácí divoká karta Alexander Donski, nebo slovenský kvalifikant Martin Kližan.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

91
Přidat komentář
Pe3k
"Vzhladom k tom, ze v novom miléniu neexistuje Švajciar, ktory by na harde ziskal viac GS" za to by se nestyděla ani Pegy...

Btw. Peto ty máš unikátní talent se zesměšnit :)
Reagovat
Pe3k
To máme další z řady věci co tvůj mozek nechápe: tenis, rým, milénium...
Reagovat
Marduch
Wawrinka na okruhu chybí. Není totiz moc jinych hracu, kteří pro pro ty nejlepsi znamenají takové nebezpečí..
Reagovat
FulnekUltras
je to taková Petra ATP
Reagovat
Kozoroh
Ty si přeješ návrat toho záškodníka, který No1emu ukradl RG 15 a USO 16? :O Lol
Reagovat
a.magerova
Není sám komu chybí... i když i nám ukradl cenné MC...
Reagovat
annah
Naštěstí letošní AO nám opět ponechal. :-)
Tady je úžasný sestřih, působí to jako film, skvěle udělané:
https://www.youtube.com/watch?v=7q7_XaysjrU
Reagovat
Nola
ukradnut si ich dal Nole, na FO ho Stan vystrielal z kurtu, na USO prehral aj vdaka nevyuzivaniu BP, Stan rozhodne na okruhu chyba, ved sa pozri ako to dnes vyzera v spicke, chalani od 3. miesta dole daju 1 x semi za rok a nasledne su schopni vyhucat v uvodnych kolach
Reagovat
Marduch
přesně tak
Reagovat
turista
Kozorohu Novak těch 16 GS ještě určitě získá.
Reagovat
Pe3k
No to bude ovšem stačit jen na Samprase...
Reagovat
Franky
nech da 17 aby sa tam Nadal s tymi 16 horsie vynimal...ked sa vezme nepomer antuky k zvysku strati sa v tenisovych dejinach ako super antukar ale nie komplexny tenista
Reagovat
Pe3k
Nadal určitě ještě vyhraje RG minimálně 2x.
Reagovat
Ondra979
je to mozne ale jiste to neni. zalezi jak na tom bude s formou v dalsich letech, mel by to mit kazdy rok o neco tezsi, tj bude vetsi pravdepodobnost, ze ho nekdo porazi. Ferrer sel taky dolu po 32. roku, samozrejme Nadal je o dve urovne vys ale projevit bz se to melo.
Reagovat
Franky
suhlasim Nadalov silovy tenis o chvilu konci...samozrejme tie rotacie top spiny ma stale dobre proste ma to namakane ale rychlost ide pomaly dolu a cim dlhsie hra (hlavne svojim stylom) tym viac straca + nachylnost na zranenia je vyssia
Reagovat
turista
To už asi ne. Donekonečna to nepůjde vyhrávat FO.
Reagovat
Pe3k
Lol turista 2x a nekonečno je dost velký rozdíl.
Reagovat
Kozoroh
Vyhrát GS turnaj po 32. narozeninách se podařilo v open éře jen čtyřem profíkům - Rosewall 4x, Federer 3x, Agassi a Gimeno 1x.

Tím chci říct, že pro Rafu to už taková "sranda" nebude, jak doposud.
Reagovat
babolat.cz
franky ty jsi fakt nula všech nul
Reagovat
Franky
vyzyvam kohokolvek z Nadalovcov na zapas...kludne kto chcete uz ma vase reci nebavia...ked vyhrate dam vam za pravdu ze aj nieco viete okrem kecania na TP...ja hram na cisto amaterskej urovni kludne uznam kvalitu supera...
Reagovat
Franky
som ochotny aj do Ostrava - okolie prist...
Reagovat
Pe3k
Nulu vidíš každý den v zrcadle...
Reagovat
Franky
je to len blabola ako vseci nadalovci...len kecy akonahle povie niekto ukaz co vies stiahne kokosky do brucha a zmizne...
Reagovat
turista
Tak komplexnost Rafy Nadala bych v žádném případě nezpochybňoval. Dnes je dokonce komplexnější než Federer, který vynechává antuku.
Reagovat
Ondra979
ja ano - stats mluvi za vse - 70procent titulu z antuky , 62 u GS. Nikdo mu nebere ze dosahl skvelych uspechu i mimo ni, ale mezi nejuspesnejsi hrace historie se muze pocitat hlavne diky antuce, zatimco Federer by tam patril i bez travy - to je ten rozdil. A ze FEderer ve svem veku vynechava antuku je naprosto ok, ani Rafu nikdo nenuti aby se nicil na hardech, jak si naposledy stezoval.
Reagovat
Franky
dalsia vec ze ano stal sa o nieco komplexnejsim ale uz je neskoro...ma 32 a i ked zmenil hru na rychlejsich povrchoch uz nieje dostatocne rychly aby porazal najlepsich na GS (pokial nebude mat los ako na USO17) Takze zozaciatku zla taktika...potom strata rychlosti - celkovo nie tak dominantny okrem antuky
Reagovat
Pe3k
Komplexní one trick pony :D

Btw. Už se těším, až nám Nadal ukáže svoji komplexnost na trávě ;)
Reagovat
turista
Na trávě Rafa má 2x Wimbledon,Queens a Stuttgart myslím. Na hardu toho má vyhráno hodně včetně velmi rychlého Cincinnati, kde Novak bohužel asi 5x ztroskotal ve finále. Roger má zase 4x finále v Římě a 4x v Monaku taky bohužel bez titulu. Každý špičkový tenista má nějaký turnaj, kde se marně snaží o titul.
Reagovat
Marduch
přeju, ať taky nakrade od Fedala!! ;)
Reagovat
Nola
https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Abierto_Mexicano_Telcel
Rafael Nadal
Marin Čilić
Alexander Zverev
Dominic Thiem
Juan Martín del Potro
Kevin Anderson
Sam Querrey
Nick Kyrgios

kvalitne obsadeny turnaj, v minulosti to byval Dubai, nechapem preco je tomu tak. Ak by tam nestartoval Fedex na divoku kartu a Grigor, ktory tam bol oficialne prihlaseny, tento prestizny turnaj moze kludne zapadnut medzi ATP250
Reagovat
ipko
Rafa aj ak bude hrať, tak to bude mať v tejto spoločnosti veľmi ťažké a pre Rogera je toto jedinečná šanca na no.1
Reagovat
Nola
rebricek som az tak neriesila, skor prestiz turnaja, Dubaj byval v minulosti po 1000, najlepsie obsadenym turnajom 500...
Rafa obhajuje finale, Fedex iba 2 kolo? ano je tam velka sanca, ze sa posunie na 1.miesto, na ofiko strankach, ale zatial nefiguruje, som zvedava, ako sa rozhodne
Reagovat
ipko
všetko je to o peniazoch, preto nerozumiem prečo si svetová špička vybrala Acapulco pred Dubajom.. myslím si, že ale keby Andy aj Novak boli fit, tak by hrali v Dubaji
Reagovat
Kozoroh
Krom financí samozřejmě je to asi i tím, že Acapulco je blíž k IW a Miami, než Dubaj. Ušetřený čas se hodí.
Reagovat
Tornes
Dva zásadní důvody proč je v Dubaji horší startovní pole než v Acapulcu. Za prvé časově zóny Acapulcu a IW jsou totožné (bo velmi podobné), naopak Dubaj je přes půl planety s posunem asi 8 hodin bo kolik, tudíž velmi špatná aklimatizace. A za druhé v se v Acapulcu na rozdíl od minulosti hraje na hardu (snad dokonce stejném jako v IW), takže jako příprava na IW je obecně lepší.
Reagovat
Krisboy
Taky myslím, že ta vzdálenost je hlavním důvodem. Rozdíl mezi Acapulcem a IW jsou 2 hodiny, mezi IW a Dubají je 12 hodin. Tzn. přesně půl zeměkoule. Dál už to být nemůže :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skus z Londýna do Aucklandu ;)
Reagovat
Kozoroh
19. místo - Ilie Nastase
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-m-no-19-ilie-nastase/71924/

Za 45-leté historie ATP žebříčku se na 1. místě vystřídalo 26 hráčů. Dnešní díl se věnuje tenistovi (a zároveň nenapravitelnému bouřlivákovi), který měl tu čest vést žebříček jako první.
Reagovat
FulnekUltras
V případě jakýchkoliv potíží v Rumunsku se na Ilieho s důvěrou obraťte i česky.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhladom k tom, ze v novom miléniu neexistuje Švajciar, ktory by na harde ziskal viac GS, a to na oboch vyradil Djokovica. Je jeho absencia obrovskou skodou pre svajciarsky tenis. Hopp Stan, Swiss ta potrebuje ako soľ!!!
Reagovat
smazaný uživatel
*V druhom desatročí noveho Milenia!..

Ale au v novom Miléniu hral Stan najlepší tenis s najkrajsim Backhandom!!..:)
Reagovat
Kozoroh
"Vzhladom k tom, ze v druhom desatročí nového milénia neexistuje Švajciar, ktory by na harde ziskal viac GS"

Já jednoho takového Švýcara znám. Vyhrál AO 2010, 2017, 2018. Jmenuje se Roger Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhladom k tomu, ze prvá desiatka je v numerickej sustave 1-10, druha desiatka musi zakonite zacinat od 11.
Reagovat
smazaný uživatel
http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=795
Ale nepředpokládám, že Forehand by uznal, že se mýlí...
Swiss hop!
Reagovat
smazaný uživatel
Len ci to nebude naopak chlape..
Reagovat
Kozoroh
Nebude, historici se shodují na dekádách 2010-2019, 1990-1999 atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Neumíš číst?
Reagovat
Kozoroh
No jo, jenže tady jde o kalendářní dekády. A u nich platí rozmezí x0-x9, třeba 1990-1999, 1980-1989 atd. V angličtině se dekády zapisují 2000s, 2010s ap.

https://cs.wikipedia.org/wiki/2010?2019

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Grand_Slam_men%27s_singles_champions
#Grand_Slam_singles_titles_by_decade

Holt ti kopanec do Federera opět nevyšel :-)
Reagovat
Roger_Federer
Aneb jak si odiskutovat uplnou picovinu, jak naroubovat jeden rok, ke spokojenosti svoji :)
Reagovat
a.magerova
Já už jen čekám, kdy Forehand v zájmu "svých" propočtů vyjme Blavu ze středoevropského časového pásma.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Blava je rieka..
Reagovat
a.magerova
No a teď čekám, že si ještě Forehand tradičně kopne i do Tebe Kozorohu, za obranu Federera.... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
panzer.dragon
rafa celkem slušný o jeden gs za djokem v druhým desetiletí, šance bejt nejúspěšnějším gs hráčem desetiletí je blíž než jiný goat parametry
Reagovat
Roger_Federer
Tim chces rict, ze Rafa po nastupu Djokera ve druhem desetileti 21.stoleti, ziskal min granemu nez v desetiletim predchozim?,ze by to bylo slabou konkurenci tehdejsi :):), no i Rafa vytezil ze slabe kobkurence, par svych titulu:), jeste ze ten djoker.
Reagovat
Franky
FH opat raz dostal kopacku na prsa :D :D je to taky fackovaci panacik TP :D uz tradicne...hanbim sa ze som z rovnakej krajiny ako on...pockat ved BA uz nieje SR taze v poho ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, ako to máte vy chlapci v Čechách, alebo Franky v nejakej šope, ale u nás sa ráta desiatka od čísla jedna.

Jazykovedný ústav Ludovíta Štúra bude zrejme ako zdroj stacit, vy wiki boys Kozorohovci a spol..

https://touchit.sk/jazykove-okienko-ako-je-to-s-oznacovanim-rokov-a-storoci/102274

Este niečo?..:)
Reagovat
Roger_Federer
"Vzhladom k tom, ze v druhom desatročí nového milénia neexistuje Švajciar, ktory by na harde ziskal viac GS"

Ano, i kdyz to budeme pocitat tak jak potrebujes, je to Peto 2:2, teda pokud nechces tvrdit ze v roce 2015 se hralo Rg na hardu, ale ani tohle by me u tebe neprekvapilo. :);)
Reagovat
smazaný uživatel
Bingo. 2:2, takze plati ze neziskal viac. Chapištoo??...
Reagovat
Roger_Federer
Jj :), to ti tak zeru ;)
Reagovat
PetaM
Absolutní nezájem, jaké hlouposti máte na Slovensku. Jsi na české webové stránce, tady slovenská pravidla neplatí. Běž si na slovenský TP, tam budeš mít pravdu. Tady ale pravdu nemáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozeram, ze aj v Cechach mate svojich Janosikov?...

Co je toto za vola?...Ved nevie ani do desat naratat :)
Reagovat
Kozoroh
Takže rok 2000 patří, nahlíženo tvou optikou, do 90. let?? Vážně?!

Hele, vezmeme to z jiného konce - jseš třicátník, od kdy jím jsi? Od svých 30., nebo 31. narozenin? Je člověk, co slaví 40, stále třicátník, nebo se stal čtyřicátníkem?
Reagovat
Kozoroh
Já v tom mám jasno, chci vědět, jestli jsi na tom stejně nebo ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Kozoroh nehraj tu so mnou tieto hry :)

Lebo zacnem aj ja. Ty teda povazujes cislo 10 za cislo druhej desiatky?...No vidis

Tak nemiesaj tu hruska a jablká.
Reagovat
smazaný uživatel
Forehandíku, smiř se s tím, že Rafa za Rogerem zaostává :-)
Kromě antuky.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, ty si mimoň.

Este si ten tenis rozdel do viac mnozin, podmnožín, a podpodmnozim, aby sa ti postavilo péro :)
Reagovat
Franky
toto tu robis iba ty kamarat ;) len prosimta nemnoz sa ty lebo dalsieho takeho si nvm predstavit
Reagovat
smazaný uživatel
Jojky Forehandíku, pusť si JOJku nebo něco s Rafou, aby sis zvedl ego. 33 let a myšlení puberťáčka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=795
Reagovat
Kozoroh
Pokolikáté ti mám vysvětlit, že u kalendářních dekád platí rozmezí x0-x9?

http://www.tenisportal.cz/zpravy/ohlednuti-za-dekadou-rekordy-a-statistiky-5088/

I samotní redaktoři TP vydali bilanční článek, ohlížející se za 0. lety 21. století, 23. 12. 2009.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolikrát ti mám vysvetlovat, ze cisla do desať, končia desiatkou :)

https://touchit.sk/jazykove-okienko-ako-je-to-s-oznacovanim-rokov-a-storoci/102274

Kozoroh, clovek ktory povazuje cislo 10, za cislo druhej desiatky. Ved si to povedz nahlas, zasmejes sa :)
Reagovat
Tornes
Považuje, stejně jako drtivá většina světa.

Já se tě tu původně chtěl zastat, protože opravdu existuje způsob počítání, podle kterého bys měl pravdu (tzv. aritmeticke dekády), ale touhle svou aroganci si to zabil.

Radej si aspoň přečti čím argumentujes, ať ses konzistentní aspoň s tím. A já budu mít raději dekádu arithmeticky nesprávnou, než jak dle tvého článku (který mimochodem motá dohromady dvě nesouvisející věci) jednu dekádu dlouhou 11 let a jednu 10 nebo mít rok patřící do dvou dekád.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som úplne konzistentný.

To kozoroh motá dve veci, roky 70', 80', 90' a rátanie desaťročí. Oboje sa ráta inak, je to v linku vysvetlene.

Ja som sa hned jasne vyjadril, v druhom desaťročí nového milénia. Teda správne, ako sa to aritmeticky počíta, jak sám potvrdzuješ. To sa nedá napadnút a nejaké argumenty typu redaktorov a ich clankov na TP sú úplne irelevantné.

Arogancia?...Skor tvoje selektívne vnímanie. Poznámky o základnej skole, opatovnom vysvetlovaní s ironickým podtónom a jednoduchí pochlebovači prišli ovela skor. Na hrubú dieru, hrubá záplata :)

Takze raz a navzdy:

Sibyla Mislovičová: Osemdesiate roky minulého storočia sú roky, ktoré obsahujú v rámci dekády číslicu osem, teda roky od 1980 do 1989. To znamená, že v médiách to zrejme väčšinou používajú správne. Pýtate sa na dekády, ktoré žijeme po roku 2000. Obdobie rokov 2001 ? 2010 sa označuje ako prvé desaťročie alebo prvá dekáda dvadsiateho prvého storočia. Po ňom nasleduje druhé desaťročie, resp. druhá dekáda, ktorú otvoril rok 2011 a zakončí rok 2020, teda naša nedávna minulosť, súčasnosť a blízka budúcnosť. Iné označenie nemáme.

Ako písem vyssie, to sa nedá napadnut, na súde by kozoroh so svojimi novinármi odisiel s dlhým nosom. Uzavretá vec.
Reagovat
smazaný uživatel
Arogantík Forehandík uzavře věc, která je všem jasná, kromě Trollhanda :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nabuduce mi daj styri reakcie, aby som si vsimol ako si nad vecou :-) šašo.
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí jedna, vždyť se na ně třeseš jako Rafa na výhru nad Rogerem.
Reagovat
Tornes
A proč by paní Sybila měla mít vyšší autoritu než ústav pro jazyk český, ze kterého jsou citace, které svědčí proti tobě? Navíc v článku, který sám sobě přotiřečí (jednou první desetiletí druhého tisíciletí je od roku 2000, jednou od roku 2001, "dekáda" má jednou let 10 a jednou 11...).

Abych to shrnul: existují dva přístupy k počítání dekád. Aritmetický, který vychází z toho, že letopočet začíná jedničkou a pokračuje tedy až do roku končícího nulou. A praktický, který vychází z toho, že každý rok patří do té dekády, kam patří jeho první číslice. V praxi mnohem používanější, matematicky logičtější.

Takže rok 2010 může patřit do obou dekád, záleží, které počítání si zvolíš. Ovšem v praxi se takřka bez výjimky používá počítání praktické, jak poukázal například Kozoroh svým odkazem. Tvoje arogance spočívá v naprostě neschopnosti uznat pravdu tvých oponentů (a klidně se držet své, pravdu můžete mít oba, viz výše), stejně jako i v samotném začátku debaty, kde přicházíš s naprosto vykonstruovaným, jak poukázáno výše navíc pouze napůl (v lepším případě) pravdivým faktem, jen abys provokoval.
Reagovat
a.magerova
Moc pěkně a názorně vysvětleno, to už pochopí i dítě z české ZŠ.... ;-)
Reagovat
Kozoroh
No ale Forehand českou ZŠ neabsolvoval :-P :-D
Reagovat
a.magerova
No právě.... ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Nekdy mam pocit ze absolvoval sidliskoví sen :)
Reagovat
smazaný uživatel
To áno, ale na moju reakciu uz treba vacsi mozog ako slepičí, aby si si to dala dokopy. :)
Reagovat
a.magerova
Tak když máš prý dítě, tak ti to vysvětlím na jeho životě:

Dítě (né tvoje, to se prý narodilo v jiném termínu) se narodí 1.1.2000

První rok jeho života je rok 2000 (366 dnů)
Druhý rok jeho života je rok 2001 (365 dnů)
Třetí rok jeho života je rok 2002 (365 dnů)
Čtvrtý rok jeho života je rok 2003 (365 dnů)
Pátý rok jeho života je rok 2004 (366 dnů)
Šestý rok jeho života je rok 2005 (365 dnů)
Sedmý rok jeho života je rok 2006 (365 dnů)
Osmý rok jeho života je rok 2007 (365 dnů)
Devátý rok jeho života je rok 2008 (366 dnů)
Desátý rok jeho života je rok 2009 (365 dnů) to je 3653 dnů života čili 10 let na Světě

1.1.2010 oslaví 10. narozeniny čili 10 let na Světě a zároveň tímto dnem odstartuje jedenáctý rok svého života.

Jedenáctý rok jeho života je rok 2010 (365 dnů)
Dvanáctý rok jeho života je rok 2011 (365 dnů)
A takto furt dál a dál a dál... a jelikož Život na Zemi začal nějakým rokem 0 (nula), takže je to furt a furt a furt dokola...

Stejně si ale myslím, že si děláš z nás srandu, protože takhle blbý nemůžeš být ani ty... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Ani som to nedočítal celé, ale palec hore za dĺžku.

Bavíme sa o druhom desaťročí druhého milénia, odbočil by som k téme. Je to tam napisáne, mrkni hore. Volá sa to predmet diskusie :)
Reagovat
smazaný uživatel
*noveho
Reagovat
Franky
mat tak tvoje problemy chlape...
Reagovat
ipko
:D
Reagovat
MartinPa
Tož držím palce chlapče. V AO to byla velká bída - ale je jasné, že s kondičkou na úrovni standardního gaučového odborníka TP, doplněnou o pár kilo navíc, se hold nedá nic dělat než začít makat.
Reagovat
panzer.dragon
Wáwra je takovej divočák, slušelo by mu třeba sundat Rafu letos na RG
Reagovat
Krisboy
Sundá ho!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist