Jednička Mertensová dohrála v Bogotě hned v prvním kole, Mariaová pokračuje v obhajobě

5. 4. 2023, 11:03
Aktuality 4
WTA BOGOTÁ - Turnaj WTA 250 v kolumbijské Bogotě přišel hned v prvním kole o nejvýše nasazenou hráčku a jedinou zástupkyni z Top 60 v letošním hracím poli. Elise Mertensová nepotvrdila roli favoritky proti Mirjam Björklundové, která si připsala svůj nejcennější skalp. Vstup do turnaje naopak zvládla Tatjana Mariaová a pokračuje v obhajobě. Úspěšný návrat na kurty podnikla Sara Sorribesová.
Elise Mertensová

Turnaj v Bogotě má tradičně slabší obsazení a letos na něj dorazila jediná členka nejlepší šedesátky žebříčku. Nasazená jednička Elise Mertensová však ztroskotala hned v prvním kole, když prohrála 1-6 6-4 6-7(3) bitvu se 133. hráčkou světa Mirjam Björklundovou. Bývalá světová dvanáctka a nyní 29. žena pořadí tak znovu potvrdila krizi, která trvá od startu loňského antukového jara.

Belgičanka ztratila úvodních pět gamů a ve druhé sadě dvakrát prohrávala o brejk. Nepříznivý vývoj ovšem otočila a v rozhodujícím dějství měla možnost utkání dopodávat. To se jí ale nepovedlo a nakonec po více než dvouapůlhodinovém boji padla v tie-breaku. Z nasazených už vypadly také Sara Erraniová, Nuria Párrizasová a Nadia Podoroská.

Čtyřiadvacetiletá Švédka, jež si připsala svůj nejcennější skalp v kariéře a teprve třetí výhru nad hráčkami Top 50 (vše letos), bude bojovat o své druhé čtvrtfinále na podnicích WTA. Jediné předchozí absolvovala před rokem právě v Bogotě. O vyrovnání loňského výsledku bude usilovat proti Tamaře Zidanšekové, předloňskou finalistku porazila před pár týdny v Miami.

Tatjana Mariaová přehrála 6-1 6-4 Katrinu Scottovou a bez potíží vykročila za obhajobou jednoho ze svých dvou triumfů na okruhu WTA. Pětatřicetiletá Němka začala ztrácet převahu až od stavu 6-1 3-0, dokonce musela v závěrečném gamu likvidovat brejkbol.

O čtvrtfinále si semifinalistka loňského Wimbledonu, která dorazila po čtvrtfinálovém debaklu se Sarou Erraniovou na antukové akci WTA 125k v Mexiku, zahraje v premiérovém souboji s Brazilkou Carolinou Alvesovou.

Svůj první zápas od září zvládla Sara Sorribesová. Bývalá 32. tenistka hodnocení se vrací po šestiměsíční pauze zaviněné zraněním chodidla a už výhra 6-0 6-4 nad krajankou Aljonou Bolšovovou by ji mohla posunout zpět do elitní stovky žebříčku.

Šestadvacetiletá Španělka ani jednou neztratila servis a na kurtu se na své poměry zdržela velmi krátce, a to hodinu a 28 minut. O první čtvrtfinále od loňského července se utká s domácí divokou kartou Emilianou Arangovou.

• WTA 250 BOGOTÁ •
Kolumbie, antuka, 259.303 dolarů
úterní výsledky (4. 4. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Björklundová (Švéd.) - Mertensová (1-Belg.) 6-1 4-6 7-6(3)
Mariaová (2-Něm.) - Scottová (USA) 6-1 6-4
Avanesjanová (-) - Erraniová (5-It.) 6-1 6-0
Sorribesová (7-Šp.) - Bolšovová (Šp.) 6-0 6-4
Krausová (Rak.) - Podoroská (8-Arg.) 6-4 7-6(4)
Alvesová (Braz.) - Jastremská (Ukr.) 4-6 7-6(5) 6-2
Zidanšeková (Slovin.) - Janiová (Maď.) 6-0 6-1
Stearnsová (USA) - Vicensová (Šp.) 6-3 6-1
Arangová (Kol.) - Tanová (Fr.) 7-5 3-1 / skreč
Brancacciová (It.) - Papamichailová (Řec.) 6-2 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
aape
ta fotka v úvodu je ještě z juniorských dob smile
Reagovat
makro99
Tak sem si myslel, že si Elise jede pro 8. titul do sbírky. Bogota by do ní docela zapadla, neb Elise v ní má exotické destinace jako Rabat, Hobart nebo Monastir... a i sem jí to přál. Bohužel Bogota je přece jen zcela specifická a Bjorklund už tu vloni hrála své jediné WTA čtvrtfinále, takže možná i tuhle zkušenost v té vyrovnané koncovce zúročila...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
V O2 jsem ji vídal s týmem a přišla mi docela sympatická, bez nějakých manýrů.
Reagovat
makro99
jj, ona je, spíš nenápadná, ale sympatická
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist